Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εστίαση

Απογοήτευση στους επαγγελματίες της εστίασης για τα μέτρα στήριξης λέει η ΠΟΕΣΕ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 25 Μάιος 2020, 12:13

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων υποστηρίζει ότι ζήτησε, μεταξύ άλλων, κατάργηση του 100% της προκαταβολής για τα εισοδήματα του 2019 και αντ’αυτού έλαβε μια αόριστη υπόσχεση για 'γενναία' μείωση της προκαταβολής.


“Περιμέναμε γενναία μείωση του ΦΠΑ από το 13% και 24% στο 6%. Ανακοινώθηκε μείωση του ΦΠΑ 24% στο 13% μόνο στον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά και μόνο για περίοδο 5 μηνών”, δηλώνει με απογοήτευση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων, σχετικά με τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

“Ζητούμε απ’ευθείας επιδότηση του κλάδου στο 5% του ετήσιου τζίρου του 2019 και μέχρι του ποσού των 10.000 ευρώ. Καμία στήριξη, αντ‘αυτού γενική αναφορά στην επιστρεπτέα προκαταβολή και της δανειοδότησης μέσω των τραπεζών.

Ζητούμε επιδότηση του 50% του μη μισθολογικού κόστους αντ’αυτού μας έδωσαν δικαίωμα μετατροπής της σύμβασης από πλήρους σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση και καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στο 100% του ονομαστικού μισθού προ κορονοϊού.

Ζητούμε την παράταση της έκπτωσης των ενοικίων κατά 40% μέχρι το τέλος του 2020 και μας έδωσαν την έκπτωση μέχρι 30 Ιουνίου.

Ζητούμε ακατάσχετο λογαριασμό για τη λειτουργία των επιχειρήσεων και δεν ακούσαμε τίποτα.

Ζητούμε ρύθμιση των υποχρεώσεων προς το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και μας έταξαν αναστολή χρεολυσίων προς τις τράπεζες.

Ζητούμε κατάργηση του 100% της προκαταβολής για τα εισοδήματα του 2019 και αντ’αυτού πήραμε μια αόριστη υπόσχεση για ‘γενναία’ μείωση της προκαταβολής”.

Και καταλήγει: “Τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 επαναλειτουργούν τα καταστήματα εστίασης χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα, με αλληλοσυγκρουόμενες ανακοινώσεις μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΦΕΤ), με τη ‘σιγουριά’ που μας δίνει η απογοήτευση, ο φόβος, το άγχος για το μέλλον του κλάδου και εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων σε αυτόν”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top