Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές πτήσεις

Προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο και Σκιάθο πετά η Cyprus Airways αυτό το καλοκαίρι

Βίκυ Καραντζαβέλου - 25 Μάιος 2020, 13:29

Τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου θα ανοίξουν ξανά στις 9 Ιουνίου 2020. Μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλες τις πτήσεις.


Η Cyprus Airways ανακοίνωσε το αναθεωρημένο πρόγραμμα πτήσεων για το καλοκαίρι 2020, μετά την ανακοίνωση της Κυπριακής Κυβέρνησης ότι τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου θα ανοίξουν ξανά στις 9 Ιουνίου 2020 και με βάση τον κατάλογο των χωρών από τις οποίες η κυβέρνηση επιτρέπει να εκτελούνται πτήσεις. Ο Κυπριακός αερομεταφορέας είναι έτοιμος να ξαναρχίσει τις δραστηριότητές του εισάγοντας διάφορα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των επιβατών και των εργαζομένων, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες και οδηγίες από τις τοπι-κές αρχές υγείας, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA).

Η Κύπρος έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς κατά τη διάρκεια του COVID-19, καθώς έχει διατηρήσει το ποσοστό μόλυνσης στο χαμηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Δημοσίευμα στο New York Post περιγράφει την Κύπρο ως ένα μέρος που προσφέρει “ασφαλές” καταφύγιο από τον κορονοϊό.

Αυτό το καλοκαίρι, η Cyprus Airways προγραμματίζει πτήσεις σε 5 αεροδρόμια στην Ελλάδα: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο και Σκιάθο. Στην Ευρώπη, η Cyprus Airways προσγειώνεται σε δύο κοσμοπολίτικους προορισμούς στην Ελβετία (Ζυρίχη και Γενεύη) και στη Μέση Ανατολή, η εταιρεία θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στο Τελ Αβίβ (Ισραήλ). Οι πτήσεις προς Αθήνα θα ξεκινήσουν στις  9 Ιουνίου και στους υπόλοιπους προορισμούς, αρχές Ιουλίου 2020.

Ο κ. Γιώργος Μαυρόκωστας, Chief Operations Officer της Cyprus Airways ανάφερε: “Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μετά από 3 μήνες παύσης των εργασιών μας λόγω του COVID-19, σύντομα και σταδιακά θα επανεκκινήσουμε πτήσεις σε διάφορους προορισμούς. Ως κυπριακή εταιρεία πιστεύουμε ότι είναι καθήκον μας να στηρίξουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ξεπεράσει τις προκλήσεις σε αυτή τη δύσκολη περίοδο., συμβάλλοντας στην ταχεία και βιώσιμη ανάκαμψη της οικονομίας. Η ασφάλεια όλων, των επιβατών και του προσωπικού, ήταν πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα και έτσι υιοθετήσαμε μια σειρά μέτρων ασφαλείας”.

Τα πιο σημαντικά προληπτικά μέτρα κατά του COVID-19 που εφαρμόζει ο Κυπριακός αερομεταφορέας, παρατίθενται παρακάτω:

  • Εφαρμογή των  υψηλότερων δυνατό πρότυπων υγιεινής, τα οποία περιλαμβάνουν την απο-λύμανση αεροσκαφών μετά από κάθε πτήση, συμπεριλαμβανομένων των καθισμάτων, θήκες καθισμάτων, αποχωρητήρια, καμπίνας, σύμφωνα με τις συστάσεις της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) και του ΠΟΥ.
  • Στο αεροσκάφος το πλήρωμα φορά προστατευτικές μάσκες προσώπου και γάντια.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας προσώπου από όλους τους επιβάτες (εξαιρούνται παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών, άτομα που δυσκολεύονται να αναπνεύσουν και άτομα που δεν μπορούν να αφαιρέσουν τη μάσκα χωρίς βοήθεια). 
  • Στη διαδικασία του check-in, οι επιβάτες καλούνται να διατηρήσουν μια ασφαλή απόσταση με τους άλλους επιβάτες. 
  • Περιορισμός στον αριθμό των επιβατών σε κάθε λεωφορείο κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση.
  • Το  μεσαίο κάθισμα στο αεροσκάφος να παραμένει άδειο, όπου είναι δυνατόν για τη μείωση της επαφής και των κινδύνων.

Η Cyprus Airways προσφέρει δύο κατηγορίες ναύλων, Basic και Flex. Η κατηγορία Flex προσφέρει πρόσθετες υπηρεσίες όπως αποσκευή 23κ., αποσκευή καμπίνας 10κ., επιλογή θέσης κ.λπ. Η επιλογή αλλαγής ημερομηνίας ταξιδιού είναι διαθέσιμη και για τις δύο κατηγορίες, για τα εισιτήρια Flex χωρίς χρέωση και για τα εισιτήρια Basic με επιπλέον χρέωση. Οι επιβάτες μπορούν να κλείσουν τα εισιτήρια τους μέσω της ιστοσελίδας cyprusairways.com, του τηλεφωνικού κέντρου της Cyprus Airways (από Κύπρο χωρίς χρέωση 8000 8111 ή από εξωτερικό στο +357 24000053) ή μέσω του ταξιδιωτικού τους πράκτορα. Το αναλυτικό πρόγραμμα πτήσεων όλων των προορισμών της Cyprus Airways είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της εταιρείας cyprusairways.com.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top