Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΚοινωνικό τουρισμό και για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ ζητά ο Γ. Αμυράς
Κοινωνικός τουρισμός

Κοινωνικό τουρισμό και για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ ζητά ο Γ. Αμυράς

Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, μεταξύ των οποίων και οι συνταξιούχοι γήρατος που για λόγους αναπηρίας έχουν συνταξιοδοτηθεί με τις διατάξεις του ν.612/776, είναι οι μόνοι που εδώ και χρόνια δεν έχουν πρόσβαση σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μετά την κατάργηση της Εργατικής Εστίας.

Την ένταξη των συνταξιούχων του ΙΚΑ, μεταξύ των οποίων και συνταξιούχοι αναπηρίας, σε κάποιο από τα ισχύοντα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κ. Γιώργος Αμυράς με Ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση, ως αυτονόητη ένδειξη κοινωνικής παροχής που θα αποτελέσει παράλληλα μια ακόμη διέξοδο για την επανεκκίνηση της αγοράς και της οικονομικής δραστηριότητας του εσωτερικού τουρισμού.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, μεταξύ των οποίων και οι συνταξιούχοι γήρατος που για λόγους αναπηρίας έχουν συνταξιοδοτηθεί με τις διατάξεις του ν.612/776, είναι οι μόνοι που εδώ και χρόνια δεν έχουν πρόσβαση σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μετά την κατάργηση της Εργατικής Εστίας, η οποία εφάρμοζε το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για όλους τους ασφαλισμένους που κατέβαλαν εισφορές υπέρ αυτής. Έκτοτε δημιουργήθηκε ένα καθεστώς άνισης μεταχείρισης για τους συγκεκριμένους συνταξιούχους, οι οποίοι είναι οι μόνοι που δεν έχουν το δικαίωμα ένταξής τους στα ισχύοντα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού όπως εφαρμόζονται από τον ΕΟΤ, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΓΑ.

“Κυρίαρχο μέλημα αποτελεί η διασφάλιση της υγείας των πολιτών κατά τη διανύουσα περίοδο της πανδημίας του COVID-19, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας. Στόχος επίσης είναι να μετριαστούν οι επιπτώσεις αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, καθώς και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις τόνωσης της εγχώριας τουριστικής ζήτησης που θα εξασφαλίσουν τις πληρότητες και θα κάνουν βιώσιμη τη λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων” τονίζει ο κ. Αμυράς.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024