Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Πακέτο 'διάσωσης' 9 δισ. ευρώ για τη Lufthansa από τη γερμανική κυβέρνηση

Βίκυ Καραντζαβέλου - 26 Μάιος 2020, 09:27

Το κράτος αποκτά το 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της Deutsche Lufthansa AG. Το Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης (WSF) μπορεί επίσης να αυξήσει το μερίδιό του στο 25% συν μία μετοχή σε περίπτωση εξαγοράς της εταιρείας.


Ενεκρίθη από το Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης (WSF) της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας το πακέτο σταθεροποίησης για την Deutsche Lufthansa AG. Το πακέτο προβλέπει μέτρα σταθεροποίησης και δάνεια έως 9 δισ. ευρώ.

Το WSF θα συμμετέχει “σιωπηλά” έως και με 5,7 δισ. ευρώ συνολικά στα περιουσιακά στοιχεία της Deutsche Lufthansa AG. Από αυτό το ποσό, περίπου 4,7 δισ. ευρώ θα κατανεμηθούν ως ίδια κεφάλαια σύμφωνα με τις διατάξεις του γερμανικού εμπορικού κώδικα (HGB) και των ΔΠΧΑ (Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς). Σε αυτό το ποσό, η “σιωπηλή” συμμετοχή είναι απεριόριστη στο χρόνο και μπορεί να τερματιστεί από την εταιρεία σε τριμηνιαία βάση, εν όλω ή εν μέρει.

Επιπλέον, το WSF θα εγγραφεί σε μετοχές μέσω αύξησης κεφαλαίου, προκειμένου να αποκτήσει μερίδιο 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της Deutsche Lufthansa AG. Η τιμή θα είναι 2,56 ευρώ ανά μετοχή, έτσι ώστε η χρηματική συνεισφορά να ανέρχεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ. Το WSF μπορεί επίσης να αυξήσει το μερίδιό του στο 25% συν μία μετοχή σε περίπτωση εξαγοράς της εταιρείας.

Ττα μέτρα σταθεροποίησης συμπληρώνονται από κοινοπρακτική πιστωτική διευκόλυνση ύψους έως 3 δισ. ευρώ με τη συμμετοχή της KfW και ιδιωτικών τραπεζών με διάρκεια τριών ετών, κάτι που υπόκειται ακόμη στην έγκριση των σχετικών φορέων.

Το πακέτο σταθεροποίησης απαιτεί ακόμη την τελική έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρείας. Και τα δύο Σώματα θα συγκεντρωθούν σύντομα για να εγκρίνουν σχετικά ψηφίσματα. Τα κεφαλαιουχικά μέτρα υπόκεινται στην έγκριση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top