Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Ισπανία άρει την καραντίνα για τους εισερχόμενους επιβάτες από 1ης Ιουλίου
Προορισμός

Η Ισπανία άρει την καραντίνα για τους εισερχόμενους επιβάτες από 1ης Ιουλίου

Τον Ιούλιο η χώρα θα ανοίξει σταδιακά για τους διεθνείς επισκέπτες, θα άρει την καραντίνα, 'με τη διαβεβαίωση των υψηλότερων επιπέδων υγειονομικής ασφάλειας', σύμφωνα με την υπουργό Εξωτερικών.

Οι ξένοι επισκέπτες (τόσο οι αεροπορικοί επιβάτες αλλά και όσοι εισέρχονται και με άλλα μέσα) στην Ισπανία δε θα χρειάζεται πλέον να υποβληθούν σε καραντίνα δύο εβδομάδων από την 1η Ιουλίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Η απόφαση ελήφθη σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου χθες Δευτέρα. Η υπουργός Εξωτερικών Arancha Gonzalez Laya είχε δηλώσει ήδη ότι η απαίτηση καραντίνας θα λάμβανε τέλος τον Ιούλιο, χωρίς όμως να δώσει ημερομηνία.

“Τα χειρότερα είναι πίσω μας” είπε η κα Gonzalez Laya στο twitter. “Τον Ιούλιο θα ανοίξουμε σταδιακά την Ισπανία στους διεθνείς επισκέπτες, θα άρουμε την καραντίνα, με τη διαβεβαίωση των υψηλότερων επιπέδων υγειονομικής ασφάλειας. Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε!”

Η Ισπανία προσελκύει συνήθως 80 εκατ. τουρίστες ετησίως, με τον τομέα να παρέχει πάνω από το 12% του ΑΕΠ της χώρας. Συνεπώς, η επανεκκίνηση της αγοράς διακοπών πριν τελειώσει η θερινή περίοδος θεωρείται κρίσιμο για την ισπανική οικονομία.

Σύμφωνα με το BBC, η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να εφαρμόσει τη δική της 14ημερήσια πολιτική καραντίνας από τις 8 Ιουνίου. Ταξιδιωτικές εταιρείες και φορείς της τουριστικής αγοράς αναφέρουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να χαλαρώσει το μέτρο για τους επισκέπτες που φτάνουν από χώρες με μικρότερο κίνδυνο από τον κοροναϊό.

Αρκετές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των EasyJet, Jet2 και Ryanair, ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να ξαναρχίσουν πτήσεις και πακέτα διακοπών σύντομα. Η Easyjet ξαναρχίζει πτήσεις από 22 αεροδρόμια σε όλη την Ευρώπη από τις 15 Ιουνίου, καθώς και περιφερειακές πτήσεις σε ολόκληρο το Ην. Βασίλειο, με μόνο μία διεθνής πτήση όμως – από το Gatwick προς τη Νίκαια στη Γαλλία.

Η Jet2 σχεδιάζει να ξαναρχίσει πλήρεις υπηρεσίες από την 1η Ιουλίου και θα πετάξει σε αρκετούς προορισμούς στην Ισπανία και την Ιταλία, πριν “ανοίξει” και προς Ελλάδα και Κροατία αργότερα μέσα στο έτος. Η Ryanair θα αποκαταστήσει το 40% των πτήσεων της από την 1η Ιουλίου και θα συνεχίσει τις πτήσεις από τα περισσότερα από τα 80 αεροδρόμια που πραγματοποιεί από όλη την Ευρώπη.

Επιχειρηματικοί όμιλοι απευθύνθηκαν μέσω εποστολής προς τον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson την περασμένη Κυριακή λέγοντας ότι η καραντίνα θα είχε σοβαρές συνέπειες για την οικονομία και ζητώντας να επιτευχθούν συμφωνίες “αεροπορικής γέφυρας” με άλλα κράτη.

Στην επιστολή αυτή οι επικεφαλής των αεροπορικών εταιρειών EasyJet, TUI, Jet2 και Virgin Atlantic, καθώς και οι βιομηχανικοί φορείς Airlines UK, British Chambers of Commerce και Made UK δήλωσαν ότι έχουν “σοβαρές επιφυλάξεις” για την τόσο “γενική προσέγγιση” σε όλες τις αφίξεις στη Βρετανία. Αντ’αυτού, ζητούν μια πιο στοχευμένη, με υπολογισμό του κινδύνου προσέγγιση, με τη δημιουργία αεροπορικών συνδέσεων με χώρες που έχουν υψηλά ποσοστά μόλυνσης από την πανδημία.

“Τα εναλλακτικά ρίσκα μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές σε κεντρικούς εμπορικούς τομείς του Ηνωμένου Βασιλείου, γυρνώντας τη χώρα ‘στο τέλος της ουράς’ καθώς τα κράτη αρχίζουν συνομιλίες για το άνοιγμα των συνόρων τους”, λέει η επιστολή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024