Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί‘Πατρίδα μας η Στερεά’: Κατώτερη των προσδοκιών η τουριστική προβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Περιφέρεια

‘Πατρίδα μας η Στερεά’: Κατώτερη των προσδοκιών η τουριστική προβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Η παράταξη "πατρίδα μας η Στερεά" αναρωτιέται 'τι σημαίνει διαχείριση κρίσης σε ένα τομέα, ποια η διαφορά μεταξύ των έκτατων μέτρων και των μελετών και έκδοσης μεταφρασμένων φυλλαδίων απόδοσης 2021';

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη “πατρίδα μας η Στερεά” με επικεφαλής την κα Κατερίνα Μπατζελή, τονίζει ότι η Περιφερειακή Αρχή Στερεάς Ελλάδας έκανε μία πρόχειρη λογιστική ανακατανομή κονδυλίων για την προβολή της περιοχής.

“Για άλλη μια φορά γίναμε στο ίδιο έργο θεατές. Ακόμα και τώρα στο σημείο μηδέν του Τουρισμού που χρειάζεται συνολική προσπάθεια και συστράτευση για να στηριχθεί ο κλάδος, οι εργαζόμενοι, η τοπική αγορά, η περιφερειακή αρχή προτιμά να παίζει ‘μπάλα μόνη της’. Με παίκτες κατώτερων των προσδοκιών και αναγκών. Όμως τα προβλήματα των ανθρώπων του τουρισμού δεν είναι παιχνίδι. Έχουν αντίπαλους και θεατές” επισημαίνεται.

“Η πρόταση τροποποίησης που υποβλήθηκε από την Περιφερειακή Αρχή (ΠΑ), ήταν δυστυχώς πολύ κατώτερη των προσδοκιών. Δεν είναι επικαιροποιημένη βάση των συνθηκών της πανδημικής κρίσης, δεν αναδεικνύει την υγειονομική προστασία και ασφάλεια του τόπου μας που τόσο πολύ οι συμπολίτες μας τήρησαν και σεβάστηκαν.

Η ΠΑ έκανε μία πρόχειρη λογιστική ανακατανομή κονδυλίων. ‘Ευκολάκι’, περιμένοντας για μια ακόμη φορά το κεντρικό κράτος…
Αλλά και σε αυτό το ‘ευκολάκι’ των 132.000 ευρώ δε διαχωρίζεται και να δε διακρίνεται:

τι σημαίνει διαχείριση κρίσης σε ένα τομέα, ποια η διαφορά μεταξύ των έκτατων μέτρων και των μελετών και έκδοσης μεταφρασμένων φυλλαδίων απόδοσης 2021, χωρίς να έχει φυσικά υλοποιήσει τις αποφάσεις μας από το 2019 περί ηλεκτρονικής και ψηφιακής προβολής, πως κατανέμονται με σαφήνεια και διαφάνεια οι πόροι προβολής και της συνεργασία με τον ΕΟΤ, η σημασία ενεργοποίησης εσωτερικού και κοινωνικού τουρισμού, η βαρύτητα του τουρισμού των Βαλκανίων στη Στερεά και πολύ περισσότερο την περίοδο αυτή, διότι οι επισκέπτες των χωρών αυτών θα χρησιμοποιήσουν κυρίως το οδικό δίκτυο”.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: “Η παράταξή μας “πατρίδα μας η Στερεά” με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καιρούς κατάθεσε μία ολοκληρωμένη πρόταση με παρεμβάσεις της περιφέρειας για την στήριξη του τουριστικού μας τομέα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με πολλές οικονομικές δραστηριότητες. Επεξεργάστηκε και μία κοστολογημένη πρόταση τουριστικής προβολής με μεγαλύτερο προϋπολογισμό, άμεσα υλοποιήσιμης με τη διαφανή συμμετοχή όλων των φορέων του κλάδου. Μόνο με μία ολοκληρωμένη πρόταση που εμπεριέχει προτάσεις ανάπτυξης και διαχείρισης της κρίσης, μπορούν να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας στον κλάδο του τουρισμού και των επαγγελμάτων που σχετίζονται άμεσα με αυτόν, καθώς και οι δομικές αδυναμίες του τουριστικού κλάδου στην περιφέρεια μας, που δυστυχώς χρονίζουν και υποτιμούν τις φυσικές, πολιτιστικές αξίες του τόπου μας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024