Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑεροπορικό χάος στη μετα COVID-19 εποχή: Αεροπλάνο έφτασε σε κλειστό αεροδρόμιο
Αερομεταφορές

Αεροπορικό χάος στη μετα COVID-19 εποχή: Αεροπλάνο έφτασε σε κλειστό αεροδρόμιο

Χθες, πτήση της Eurowings που κατευθυνόταν προς την Olbia της Σαρδηνίας από το Düsseldorf στη Γερμανία αναγκάστηκε να γυρίσω πίσω, καθώς μόλις εκείονη την ώρα οι πιλότοι μάθαιναν ότι το αεροδρόμιο ήταν ακόμη κλειστό για διεθνείς πτήσεις.

Η μη κοινή “γραμμή πλεύσης” μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών όσον αφορά στο άνοιγμα των συνόρων και την επανέναρξη υποδοχής διεθνών πτήσεων και ελεύθερης διακίνησης των ανθρώπων οδηγεί και σε καταστάσεις αν όχι ευτράπελες, τουλάχιστον ενοχλητικές και κουραστικές για όσους τις υπομένουν…

Αεροσκάφος Airbus A320 της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας low cost Eurowings αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω, αν και έφτασε πάνω από τη Σαρδηνία, που ήταν και ο προορισμός του. Πιο συγκεκριμένα, πτήση της Eurowings που κατευθυνόταν προς την Olbia της Σαρδηνίας από το Düsseldorf στη Γερμανία αναγκάστηκε να γυρίσω πίσω, καθώς μόλις εκείνη την ώρα οι πιλότοι μάθαιναν ότι το αεροδρόμιο ήταν ακόμη κλειστό για διεθνείς πτήσεις.

Εκπρόσωπος της Eurowings δήλωσε στο AFP ότι ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου της Olbia ενημέρωσε τους πιλότους κατά την προσέγγισή τους (βρίσκονταν μόλις στα 5.600 πόδια) ότι “η προσγείωση δεν ήταν δυνατή”. Επρόκειτο για την πρώτη θερινή πτήση από το Düsseldorf προς το νησί της Μεσογείου. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε κύκλους ακριβώς πάνω από τις ακτές της Σαρδηνίας πριν ξεκινήσει για το ταξίδι, διάρκειας δύο ωρών, πίσω στη Γερμανία.“Διαπιστώσαμε ότι υπήρξε παρεξήγηση κατά τη συγκέντρωση των σχετικών πληροφοριών για την πτήση”, δήλωσε εκπρόσωπος της Eurowings.

Ο υπέυθυνος Τύπου της θυγατρικής της Lufthansa πρόσθεσε ότι “η κατάσταση σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια αλλάζει συνεχώς, με τους χρόνους λειτουργίας ή μη λειτουργίας συχνά να μεταβάλλονται σε σύντομο χρονικό διάστημα και καθημερινές αλλαγές στους περιορισμούς άφιξης”.

Σημειώνεται ότι, εκτός από λίγα μεγάλα αεροδρόμια στη Ρώμη και τη Φλωρεντία, όλα τα ιταλικά αεροδρόμια είναι ακόμη κλειστά μέχρι τις 3 Ιουνίου το νωρίτερο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024