Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑπευθείας πτήσεις από το εξωτερικό κατ'εξαίρεση στη Θεσσαλονίκη από 15 Ιουνίου
Αερομεταφορές

Απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό κατ'εξαίρεση στη Θεσσαλονίκη από 15 Ιουνίου

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησηε από τον πορωθυπουργό να ανοίξει το αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ της Θεσσαλονίκης στις 15 Ιουνίου, δυο εβδομάδες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία, για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το τουριστικό ρεύμα.

Στις 15 Ιουνίου, και όχι την 1η Ιουλίου, θα αρχίσουν οι απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό κατ’εξαίρεση μόνο προς το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, για να δοθεί ώθηση στον τουρισμό στη Βόρεια Ελλάδα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε δεκτό σχετικό αίτημα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα στη συνάντησή τους στην συμπρωτεύουσα.

Σχετικά με την κατ’εξαίρεση επανέναρξη των απευθείας πτήσεων από το εξωτερικό προς τη Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτάκης είπε: “Ξεχνάμε συχνά στη χώρα μας ότι πάνω από 10 εκατ. επισκέπτες έρχονται οδικώς και η μεγάλη πλειοψηφία προτιμά τις ομορφιές της Βόρειας Ελλάδας και ειδικά της Κεντρικής Μακεδονίας. Στις συζητήσεις που έχουμε κάνει με τους Βαλκάνιους ηγέτες και καθώς έχουμε διαπιστώσει ότι έχουμε αντίστοιχα επιδημιολογικά δεδομένα, θα είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε πλήρως τα χερσαία μας σύνορα, αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά, στις 15 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να λειτουργήσει πλήρως ο τουρισμός που εξαρτάται από τις οδικές μετακινήσεις. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να σώσουμε ό,τι μπορούμε σε μια πολύ δύσκολη τουριστική περίοδο. Η Βόρεια Ελλάδα έχει εδώ ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Υπάρχει απόλυτη στήριξη της Κυβέρνησης στις περιφέρειες για να αξιοποιήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το πλεονέκτημα του οδικού τουρισμού”.

Στη συνάντησή τους οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας συζήτησαν μια ευρεία ατζέντα θεμάτων, που περιλάμβανε μεταξύ άλλων το μετρό Θεσσαλονίκης, τις αστικές συγκοινωνίες και το θέμα του ΟΑΣΘ, την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, την ανάπλαση της ΔΕΘ, το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, το fly over της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, τον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, την ανάγκη για έναν νέο οδικό άξονα που θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τη χερσόνησο της Σιθωνίας, τη σύνδεση αστικών κέντρων της Κεντρικής Μακεδονίας με το δίκτυο φυσικού αερίου, το έργο ηλεκτροφωτισμού του οδικού δικτύου της Περιφέρειας μέσω ΣΔΙΤ, την κατασκευή επίσης μέσω ΣΔΙΤ 35 νέων σχολείων, τα έργα αποκατάστασης στο Άγιον Όρος, τα έργα στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” κ.ά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024