Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Προσφυγή της Ryanair στο Ευρωδικαστήριο για το πακέτο 'διάσωσης' της Lufthansa

Τατιάνα Ρόκου - 27 Μάιος 2020, 13:01

'Η Lufthansa εθίζεται στις κρατικές ενισχύσεις. Όποτε υπάρχει κρίση, το πρώτο αντανακλαστικό της Lufthansa είναι να βάζει το χέρι της στην τσέπη της γερμανικής Κυβέρνησης', λέει ο CEO της Ryanair Michael O’Leary.


Η ιρλανδική αεροπορική low cost εταιρεία Ryanair, σε χθεσινή ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι πρόκειται να προσβάλει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τo πακέτο “διάσωσης” της Lufthansa.

“Η Ryanair θα προσφύγει εναντίον του νέου παραδείγματος παράνομης κρατικής βοήθειας προς την Lufthansa, η οποία θα προκαλέσει τεράστια στρέβλωση στον ανταγωνισμό και στους ισότιμους όρους που αφορούν τις πτήσεις από και προς Γερμανία για τα επόμενα πέντε χρόνια”, δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Michael O’Leary, αναφερόμενος στο ύψους 9 δισ. ευρώ πρόγραμμα βοήθειας που συμφώνησαν χθες η γερμανική κυβέρνηση με την Lufthansa.

Ο O’Leary είπε ακόμη: “Η Lufthansa εθίζεται στις κρατικές ενισχύσεις. Όποτε υπάρχει κρίση, το πρώτο αντανακλαστικό της Lufthansa είναι να βάζει το χέρι της στην τσέπη της γερμανικής κυβέρνησης. Ενώ οι περισσότερες άλλες αεροπορικές εταιρείες της ΕΕ μπορούν να επιβιώσουν με μισθοδοτικά προγράμματα στήριξης (για τα οποία είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες), η Lufthansa ισχυρίζεται ότι χρειάζεται άλλα 9 δισ. ευρώ από τη γερμανική Κυβέρνηση, ένα δισ. ευρώ από την ελβετική κυβέρνηση, 800 εκατ. ευρώ από την αυστριακή κυβέρνηση και 500 εκατ. ευρώ από τη βελγική κυβέρνηση, καθώς ‘πατάει’ στην Ευρώπη, απορροφώντας όσο το δυνατόν περισσότερες κρατικές ενισχύσεις”.

Και συνεχίζει: “Πώς μπορούν αεροπορικές εταιρείες όπως η Ryanair, η EasyJet και η Laudamotion να ανταγωνίζονται με τη Lufthansa στην αγορά μικρών αποστάσεων από και προς τη Γερμανία, τώρα που η τελευταία έχει λάβει επιχορηγήσεις από τη γερμανική κυβέρνηση ύψους 9 δισ. ευρώ;”

Η συμφωνία του γερμανικού κράτους με την εταιρεία δεν έχει λάβει πάντως ακόμη την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία εξετάζει ακριβώς τα θέματα του ελεύθερου ανταγωνισμού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top