Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκή Ένωση

Παρέμβαση της Ελ. Βόζεμπεργκ για το Σχέδιο Ανάκαμψης της ΕΕ και τη στήριξη του τουρισμού

Βίκυ Καραντζαβέλου - 28 Μάιος 2020, 14:28

Η κα Βόζεμπεργκ υπογραμμίζει ότι ο τουρισμός, που είναι απαραίτητος για την επανεκκίνηση της ευρωπαϊκής οικονομίας, θα πρέπει να αποτελεί σημαντικό μέρος του νέου πακέτου οικονομικών μέτρων και να στηριχθεί δυναμικά, καθώς έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο εξαιτίας της πανδημίας.


Στο πλαίσιο της έκτακτης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την ανακοίνωση της δέσμης μέτρων για την ανάκαμψη της Ε.Ε., η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. κα Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη ζητά το νέο Σχέδιο Ανάκαμψης (Next Generation EU) να προσφέρει σημαντική στήριξη στον κλάδο του τουρισμού.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής σε ευρωπαϊκό επίπεδο και περιμένουν από την ΕΕ αυξημένες αρμοδιότητες, μεγαλύτερη αλληλεγγύη και μια πιο ισχυρή απάντηση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η κα Βόζεμπεργκ υπογραμμίζει ότι ο τουρισμός, που είναι απαραίτητος για την επανεκκίνηση της ευρωπαϊκής οικονομίας, θα πρέπει να αποτελεί σημαντικό μέρος του νέου πακέτου οικονομικών μέτρων και να στηριχθεί δυναμικά, καθώς έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο εξαιτίας της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό, τα χρήματα είναι αναγκαίο να διατεθούν το συντομότερο δυνατόν.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της κας Βόζεμπεργκ:

“Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη για πρώτη φορά μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με μια πρωτοφανή κρίση που έχει πλήξει όλα τα κράτη μέλη. Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής σε ευρωπαϊκό επίπεδο και περιμένουν από την Ε.Ε. αυξημένες αρμοδιότητες, μεγαλύτερη αλληλεγγύη και μια πιο ισχυρή απάντηση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Το νέο Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί ένα φιλόδοξο σχέδιο στήριξης της Ένωσης με αυξημένους πόρους, που θα διατεθούν κυρίως μέσω επιχορηγήσεων. Ωστόσο, σημαντική στήριξη και άμεση εκταμίευση χρημάτων πρέπει να προβλεφθεί για τον κλάδο του τουρισμού, που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον εξαιτίας της πανδημίας.

Ο τουρισμός που συνεισφέρει περίπου 11% στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ και αντιπροσωπεύει το 12% της απασχόλησης στην ΕΕ χάνει περίπου 1 δισ. ευρώ εσόδων μηνιαίως εξαιτίας της πανδημίας. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη σε πολλές χώρες της ΕΕ που αποτελούν βασικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ελλάδα, που ο τουριστικός τομέας συμβάλλει έμμεσα με ποσοστό πάνω από 20% στην ελληνική οικονομία.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη λάβει σημαντικά μέτρα για την στήριξη του κλάδου, ωστόσο η απάντηση δεν θα πρέπει να δοθεί μεμονωμένα από τα κράτη μέλη αλλά από το σύνολο της ΕΕ. Ας μην απογοητεύσουμε τους πολίτες μας!”

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top