Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Η Κύπρος θα πληρώνει τα έξοδα διαμονής, τροφίμων και φαρμάκων για μολυσμένους με COVID-19 τουρίστες

Βίκυ Καραντζαβέλου - 28 Μάιος 2020, 12:10

Η απόφαση αυτή είναι μέρος ενός πακέτου μέτρων που αποσκοπούν στην επιστροφή επισκεπτών στην Κύπρο, η οποία εχει λίγα κρούσματα. Σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, η χώρα έχει επιβεβαιώσει 939 κρούσματα και 17 θανάτους.


Η Κύπρος έχει δεσμευθεί να καλύψει τα έξοδα διακοπών σε όποιον βγει θετικός στον COVID-19 μετά από το ταξίδι του στο νησί. Πιο συγκεκριμένα, η κυπριακή κυβέρνηση δήλωσε ότι θα πληρώσει για διαμονή, φάρμακα και τρόφιμα τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Οι τουρίστες “θα πρέπει μόνο να αναλάβουν το κόστος της αεροπορικής μεταφοράς και επαναπατρισμού τους”.

Η απόφαση αυτή είναι μέρος ενός πακέτου μέτρων που αποσκοπούν στην επιστροφή επισκεπτών στην Κύπρο, η οποία εχει λίγα κρούσματα. Σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, η χώρα έχει επιβεβαιώσει 939 κρούσματα και 17 θανάτους.

Ο τουρισμός αντιπροσώπευε περίπου το 15% του ΑΕΠ της χώρας πέρυσι, και έτσι η κυβέρνηση προσπαθεί να επαναφέρει τους ταξιδιώτες το συντομότερο δυνατό. “Το χτύπημα είναι τεράστιο και προσπαθούμε να κάνουμε τώρα το καλύτερο δυνατό και ό,τι μπορούμε για το υπόλοιπο της σεζόν”, δήλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Πέρδιος. “Έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά για να διατηρήσουμε εδώ υπό έλεγχο το ιό”.

Ακόμη, ένα νοσοκομείο 100 κλινών θα διατεθεί ειδικά για τουρίστες που θα είναι θετικοί ύστερα από εξετάσεις, καθώς και πολλά “ξενοδοχεία καραντίνας” για τις οικογένειες των ασθενών.

Η Κύπρος σκοπεύει να ανοίξει ξανά τα αεροδρόμιά της στις 9 Ιουνίου για ορισμένες χώρες που θεωρείται ότι διατρέχουν χαμηλό κίνδυνο, όπως η Γερμανία, η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Μάλτα.

Οι αρχές θα ενημερώνουν τη λίστα των χωρών αυτών εβδομαδιαίως. Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ο κ. Πέρδιος δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία -που μαζί αντιπροσωπεύουν περισσότερους από τους μισούς των τουριστών στην Κύπρο- πιθανότατα θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στο νησί από τον Ιούλιο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top