Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Η easyJet περικόπτει σχεδόν το 1/3 του εργατικού δυναμικού της

Τατιάνα Ρόκου - 28 Μάιος 2020, 14:01

Η easyJet πρόκειται να συνεχίσει τις περιορισμένες της πτήσεις τον επόμενο μήνα, κυρίως με δρομολόγια εσωτερικού στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, και δήλωσε ότι θα προστεθούν περαιτέρω υπηρεσίες, καθώς αυξάνεται η ζήτηση και αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.


Η easyJet σκοπεύει να μειώσει έως και το 30% το προσωπικό της για να επιβιώσει από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Ο γενικός γραμματέας του BALPA (British Airline Pilots’ Association), Brian Strutton, δήλωσε: “Το προσωπικό της EasyJet θα σοκαριστεί με την ανακοίνωση αυτή και μόλις πριν από δύο ημέρες έλαβε ένα μήνυμα ‘καλών είδησεων’ από το αφεντικό τους χωρίς να αναφερθούν απώλειες θέσεων εργασίας, οπότε αυτό είναι ένα πραγματικό χαστούκι. Το προσωπικό έχει μειώσει τις αμοιβές του για να διατηρηθεί η αεροπορική εταιρεία εν ζωή και αυτή είναι η αντιμετώπιση που λαμβάνουν ως αντάλλαγμα. Η easyJet δεν έχει συζητήσει τα σχέδιά της με την BALPA, οπότε θα περιμένουμε και θα δούμε τι αντίκτυπο θα έχει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, δεδομένου ότι η easyJet είναι βρετανική εταιρεία, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η ισχυρότερη αγορά της και είχε υποστήριξη εκατοντάδων εκατομμυρίων λιρών από τον Βρετανό φορολογούμενο, μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα χρειαστεί πολύ πειθώ για να δεχθούμε ότι η easyJet πρέπει να κάνει τέτοιες δραματικές περικοπές. Οι ίδιες οι προβλέψεις της easyJet, αν και από μια απαισιόδοξη πλευρά, δείχνουν ανάκαμψη έως το 2023, σημαίνει ότι αυτό είναι ένα προσωρινό πρόβλημα που δε χρειάζεται αυτήν την κακώς αντιληπτή αντίδραση”.

Η easyJet πρόκειται να συνεχίσει τις περιορισμένες της πτήσεις τον επόμενο μήνα, κυρίως με δρομολόγια εσωτερικού στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, και δήλωσε ότι θα προστεθούν περαιτέρω υπηρεσίες, καθώς αυξάνεται η ζήτηση και αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Αναμένεται να πραγματοποιεί περίπου το 30% του προγραμματισμένου πτητικού της έργου το τελευταίο τρίμηνο του 2020.

Ανακοίνωση του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου
Με αφορμή την ανακοίνωση της easyJet για μείωση του προσωπικού της κατά 30%, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής και βασικός μέτοχος της εταιρείας δήλωσε: “Οι αχρείοι της easyJet εξακολουθούν εδώ και δύο μήνες να ψεύδονται, συνεχίζοντας να πληρώνουν την Airbus για την αγορά 107 επιπλέον αεροσκαφών. Σήμερα ενημερώνουν το 30% των εργαζομένων της easyJet ότι θα χάσουν τη δουλειά τους. Και αναρωτιέται κανείς: γιατί δε σταματούν να πληρώνουν πρώτα την Airbus;

Εάν η αεροπορική εταιρεία πρέπει να συρρικνωθεί από άποψη ανθρώπινου δυναμικού  κατά 30%, τότε θα πρέπει να μειωθεί αντίστοιχα και ο στόλος κατά 30% και όχι να αυξηθεί με την αγορά 107 επιπλέον αεροσκαφών. Γιατί, λοιπόν, επιμένουν τόσο πολύ οι αχρείοι ότι αυτά τα χρήματα πρέπει να καταβληθούν στην Airbus;

Από την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, οπότε και αποκαλύφθηκαν οι δεσμοί του με τον γνωστό από τα Panama Papers Ελβετό δικηγόρο Marc Bonnant, ένας από τους τρεις αχρείους, ο CFO της easyJet Andrew Findlay, παραιτήθηκε. Ο Findlay δε θα πρέπει πλέον να υπογράφει επιταγές προς την Airbus. Δεν θα βρίσκεται, άλλωστε, στην εταιρεία ώστε να πληρώσει όλα αυτά τα επιπλέον αεροσκάφη.

Ζητώ από το 30% του προσωπικού της easyJet, αυτούς που χάνουν σήμερα τη δουλειά τους, να αποκαλύψουν ό,τι γνωρίζουν για τους αχρείους της easyJet. Προτίθεμαι να προσφέρω αμοιβή έως 5.000.000 λίρες Αγγλίας σε όποιον παράσχει αποδεικτικά στοιχεία για τις συναλλαγές μεταξύ των αχρείων της easyJet – ιδιαίτερα του Findlay – και του Marc Bonnant.

Μήπως έχετε δει αυτό τον άνδρα με κάποιον από τους αχρείους της easyJet; https://www.bonnant-associes.ch/en/team/marc-bonnant/

Όποιος διαθέτει σχετικές πληροφορίες μπορεί να αποστείλει e-mail με πλήρη εμπιστευτικότητα στην ηλεκτρονική διεύθυνση easyJet-airbus-[email protected] και ο Sir Στέλιος θα τις αξιολογήσει”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top