Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Οργανισμοί

Το WTTC εξέδωσε το πρώτο σήμα ασφάλειας και υγιεινής για τουριστικές επιχειρήσεις

Τατιάνα Ρόκου - 28 Μάιος 2020, 15:17

Η Σαουδική Αραβία, ως πρόεδρος του τουριστικού ομίλου G20, καθώς και δημοφιλείς προορισμοί όπως το Κανκούν, η Πορτογαλία και οι τουριστικές πόλεις Βαρκελώνη και Σεβίλλη, μεταξύ άλλων, είναι από τους πρώτους προορισμούς που υποστηρίζουν το σήμα.


Το νέο, ειδικά σχεδιασμένο σήμα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιωών & Τουρισμού θα επιτρέψει στους ταξιδιώτες να αναγνωρίζουν όσες κυβερνήσεις και επιχειρήσεις ανά τον κόσμο έχουν υιοθετήσει διεθνή τυποποιημένα πρωτόκολλα υγείας και υγιεινής - έτσι ώστε να μπορούν να βιώσουν ασφαλή ταξίδια. Η κίνηση-ορόσημο του WTTC έχει την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO).

Οι επιλέξιμες επιχειρήσεις, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, αεροπορικές εταιρείες, κρουαζιερόπλοια, ταξιδιωτικοί πράκτορες, εστιατόρια, υπαίθριες αγορές, μεταφορές και αεροδρόμια, θα μπορούν να χρησιμοποιούν το σήμα μόλις εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα υγείας και υγιεινής, που περιγράφονται από το WTTC. Οι προορισμοί θα βοηθήσουν επίσης τοπικούς προμηθευτές να λάβουν έγκριση για την απονομή του σήματος.

Η υιοθέτηση διεθνών πρωτοκόλλων για την ενίσχυση του τουριστικού τομέα έχουν γίνει δεκτά από περισσότερους από 200 προέδρους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τους μεγαλύτερους τουριστικούς ομίλους του κόσμου. Η Trip.com και η Expedia έχουν υποστηρίξει την πρωτοβουλία του WTTC για να διαβεβαιώσει τους ταξιδιώτες και να επαναφέρει την εμπιστοσύνη στον τουρισμό.

Η Gloria Guevara, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, ανέφερε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο UNWTO υποστηρίζει τα παγκόσμια πρωτόκολλα του ιδιωτικού τομέα, με τις προσπάθειές μας ως συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα να είναι κρίσιμης σημασίας για την ταχύτερη ανάκαμψη. Έχουμε μάθει από προηγούμενες κρίσεις ότι τα παγκόσμια τυποποιημένα πρωτόκολλα και η συνέπεια παρέχουν εμπιστοσύνη στον ταξιδιώτη. Το νέο μας διεθνές σήμα ασφαλείας έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών παγκοσμίως.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Σαουδική Αραβία, η οποία είναι πρόεδρος του τουριστικού ομίλου G20, καθώς και δημοφιλείς προορισμοί όπως το Κανκούν, ένας από τους μεγαλύτερους προορισμούς στον κόσμο, η Πορτογαλία, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες στην Ευρώπη και οι τουριστικές πόλεις Βαρκελώνη και Σεβίλλη, μεταξύ άλλων, είναι από τους πρώτους προορισμούς που υποστηρίζουν το σήμα και εφαρμόζουν παγκόσμια τυποποιημένα πρωτόκολλα για να ανακτήσουν ταχύτερα στοην τουρισμό”.

Ο γενικός γραμματέας του UNWTO, Zurab Pololikashvili, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Χαιρετίζουμε το παγκόσμιο σήμα ασφάλειας και τα πρωτόκολλα Safe Travels του WTTC και τη συμβολή τους στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Αυτό είναι το κλειδί για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και θα πετύχουμε μόνο εάν συνεργαστούμε. Η συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα είναι ουσιαστικής σημασίας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με το WTTC για την ανάκαμψη μετά τον COVID-19, εκτιμώντας τη συμβολή τους στην Παγκόσμια Επιτροπή Κρίσης των Ηνωμένων Εθνών, μαζί με άλλους κορυφαίους φορείς του ιδιωτικού τομέα, τα μέλη μας και βασικές υπηρεσίες του ΟΗΕ”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top