Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Περιφέρεια Πελοποννήσου - Τ.Ο.Π.: Τηλεκατάρτιση πάνω στα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα ξενοδοχεία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 28 Μάιος 2020, 15:44

Η τηλεκατάρτιση θα υλοποιηθεί με τη βοήθεια διαπιστευμένων κέντρων κατάρτισης και πιστοποίησης και τον συντονισμό του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.


Η στήριξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για θέματα τηλεκατάρτισης πάνω στα υγειονομικά πρωτόκολλα συμφωνήθηκε μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη. Η τηλεκατάρτιση θα χρηματοδοτηθεί εξ’ολοκλήρου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και θα υλοποιηθεί κατά το επόμενο διάστημα με τη βοήθεια διαπιστευμένων κέντρων κατάρτισης και πιστοποίησης και τον συντονισμό του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, η αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα Άννα Καλογεροπούλου, η αναπλ. προϊσταμένη Δ/νσης Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού κα Κανέλλα Καράμπελα, ο διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Πελοπόννησος ΑΕ κ. Σωτήρης Μουρίκης, ενώ τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Τ.Ο.Π. επικ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Μεσσηνίας και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Δημήτριος Καραλής.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την πρόθεσή του για ενεργό στήριξη του τουρισμού αλλά και του συνόλου της επιχειρηματικότητας  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά σε σημαντικά έργα υποδομών και αναδομών που προγραμματίζονται στην Περιφέρεια κατά το επόμενο διάστημα. Ο πρόεδρος του Τ.Ο.Π. κ. Κων/νος Μαρινάκος μετέφερε εκ μέρους του κλάδου της φιλοξενίας τις ευχαριστίες του για την στήριξη της περιφέρειας στο θέμα της κατάρτισης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που συμπίπτει με μια συγκυρία πολύ δύσκολη για τον τουρισμό και τις επιμέρους επιχειρήσεις. Παράλληλα επεσήμανε ότι η εν εξελίξει δημιουργία του DMS (Destination Management System) αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, αλλά και την αναγκαιότητα ένταξης αυτού σε μια πιο συλλογική δομή ίδρυσης ενός Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης  Προορισμού (DΜMO) με την στήριξη της Περιφέρειας και την ενεργό συμμετοχή του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και όλων των εμπλεκόμενων με την τουριστική ανάπτυξη φορέων, χτίζοντας μια νέα προοπτική για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου με στραμμένο το νου στην καινοτομία, την τεχνολογία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

|
Share |
Σχετικά θέματα:
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top