Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκή Ένωση

Η ΕΕ ετοιμάζει ενημερωτικό ιστότοπο για Ευρωπαίους που θέλουν να κάνουν διακοπές εντός ΕΕ

Τατιάνα Ρόκου - 29 Μάιος 2020, 16:12

Ο ιστότοπος με την ονομασία Reopen.eu θα συγκεντρώσει το σύνολο των καλών πρακτικών ούτως ώστε, αν κάποιος θέλει να μετακινηθεί εντός της της ΕΕ, να γνωρίζει τι να κάνει για να πάει από το ένα σημείο στο άλλο και τι θα βρει όταν φθάσει περιλαμβανομένων των προφυλάξεων.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκληρώνει τις εργασίες για τη δημιουργία ενός ιστότοπου που θα βοηθά τους Ευρωπαίους που επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές τους σε άλλες χώρες της ΕΕ να πληροφορούνται την κατάσταση που επικρατεί σ‘αυτές, ανακοίνωσε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Thierry Breton.

Ο ιστότοπος αυτός με την ονομασία Reopen.eu “θα συγκεντρώσει το σύνολο των καλών πρακτικών ούτως ώστε, αν θέλετε να μετακινηθείτε στους κόλπους της ΕΕ, να γνωρίζετε τι να κάνετε για να πάτε από το ένα σημείο στο άλλο και τι θα βρείτε όταν φθάσετε, περιλαμβανομένων των προφυλάξεων”, είπε ο Breton.

“Όλοι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα, ειδικά μετά από έναν τέτοιο περιορισμό”, είπε ο Επίτροπος. “Θέλουμε να απολαύσουμε τις καλοκαιρινές διακοπές, να δούμε τις οικογένειές μας και τους φίλους μας, ακόμη κι αν μένουν σε κάποια άλλη περιοχή, σε κάποια άλλη χώρα. Αλλά θέλουμε να μπορου΄με να το κάνουμε αυτό παραμένοντας υγιείς και ασφαλείς, γιατί γνωρίζουμε ότι ο ιός θα παραμείνει μαζί μας για καιρό”.

Από την πλευρά της, η Margrethe Vestager, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε: “Το φετινό δεν πρόκειται να είναι ένα κανονικό καλοκαίρι για κανέναν από εμάς. Αλλά αν συνεργαστούμε και κάνουμε ο καθένας τη δουλειά του με τον τρόπο που καθορίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τότε δε θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμεένα καλοκαίρι κλεισμένοι στο σπίτι ή ενα ολότελα χαμένο καλοκαίρι για την ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top