Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Ψηφιακό Παρατηρητήριο για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον τουρισμό του Λουτρακίου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 01 Ιούνιος 2020, 14:37

Σκοπός του Ψηφιακού Παρατηρητηρίου είναι η αξιοποίηση των στοιχείων και των πορισμάτων της διεθνούς έρευνας των επιπτώσεων από την εξάπλωση του COVID-19 προς όφελος του Λουτρακίου, η μελέτη της τουριστικής αγοράς και η παρουσίαση πορισμάτων σε σχέση με τυχόν μεταβολές στην ταξιδιωτική συμπεριφορά λόγω της πανδημίας.


Με μία νέα και εξαιρετικά σημαντική συνεργασία ξεκινά η post-lockdown εποχή για τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου. Το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς μέσω διδασκόντων καθηγητών και ερευνητών του θα δημιουργήσει ένα ερευνητικό “Ψηφιακό Παρατηρητήριο Τουρισμού για αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19” με επίκεντρο το Λουτράκι ως τουριστικό προορισμό.

Στο πλαίσιο των βραχυχρόνιων και μακροχρόνιων μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων της εξάπλωσης της πανδημίας του COVID-19 προκύπτει η ανάγκη για αποτελεσματική ενσωμάτωση κατάλληλων εργαλείων για τη διερεύνηση των επιπτώσεων της πανδημίας στον τουρισμό και η διαμόρφωση κατάλληλων πολιτικών για την επίτευξη βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης  στο Δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων.

Σκοπός του Ψηφιακού Παρατηρητηρίου είναι η αξιοποίηση των στοιχείων και των πορισμάτων της διεθνούς έρευνας των επιπτώσεων από την εξάπλωση του COVID-19 προς όφελος του Λουτρακίου, η μελέτη της τουριστικής αγοράς και η παρουσίαση πορισμάτων σε σχέση με τυχόν μεταβολές στην ταξιδιωτική συμπεριφορά λόγω της πανδημίας τόσο γενικά όσο και ειδικά για τις θεματικές ενότητες του τουριστικού προϊόντος του προορισμού. Θα γίνει real-time καταγραφή των δραστηριοτήτων των επισκεπτών και ανάλυση αυτής με σκοπό την άντληση χρήσιμων στατιστικών που θα καθορίσουν τις μελλοντικές στρατηγικές προβολής του προορισμού.

Το έργο θα υλοποιηθεί για καθαρά ερευνητικούς σκοπούς και δε θα υφίσταται καμία οικονομική επιβάρυνση για τον οργανισμό και τα μέλη του με πολύτιμα αποτελέσματα για το μέλλον του τουριστικού προϊόντος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top