Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Οι βρετανικές αεροπορικές ζητούν 'γέφυρες' με 45 χώρες - μεταξύ αυτών και η Ελλάδα

Τατιάνα Ρόκου - 02 Ιούνιος 2020, 10:37

Οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν τοποθετήσει την Ελλάδα μεταξύ των χωρών στις οποίες πρέπει να δοθεί προτεραιότητα ως προς την εξαίρεση των αφίξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο από την καραντίνα των 14 ημερών, που πρόκειται να αρχίσει να ισχύει από τις 8 Ιουνίου.


British Airways, easyjet and Virgin Atlantic κατήρτισαν λίστα με 45 χώρες με τις οποίες βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να συμφωνήσει τη δημιουργία των λεγόμενων “αεροπορικών γεφυρών”. Οι αεροπορικές εταιρείες, αλλά και άλλοι τουριστικοί οργανισμοί της Βρετανίας, τονίζουν ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι  να τροποποιηθεί η ταξιδιωτική σύσταση του Foreign Office κατά των μη αναγκαίων ταξιδιών στο εξωτερικό.

Η λίστα, που στάλθηκε στους αρμόδιους υπουργούς της βρετανικύης κυβέρνησης, περιλαμβάνει επίσης μεταξύ άλλων τις Κύπρο, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Τουρκία, Πορτογαλία, αλλά και τις ΗΠΑ, όπως και πολλές χώρες της Καραϊβικής και της μεσογειακής Αφρικής.

Επιθυμία των εταιρειών είναι οι εξαιρέσεις αυτές να τεθούν σε ισχύ στο τέλος του μήνα το αργότερο, τουλάχιστον για τους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Η λίστα των 45 χωρών και το μέτρο των αεροπορικών γεφυρών-εξαιρέσεων από την καραντίνα τυγχάνει της στήριξης αρκετών βουλευτών του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top