Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Η Κύπρος κρατά ακόμη εκτός τους Βρετανούς τουρίστες

Βίκυ Καραντζαβέλου - 03 Ιούνιος 2020, 13:22

Καθώς το νησί βασίζεται εν πολλοίς στους Βρετανούς τουρίστες, οι Ελληνοκύπριοι αξιωματούχοι λένε ότι θα είναι τυχεροί αν έρθει το 1/3 των περίπου 3,98 εκατ. ανθρώπων που το επισκέφτηκαν πέρυσι.


Η Κύπρος θα συνεχίσει να αποκλείει τους Βρετανούς από το πρώτο “κύμα” τουριστών που επιτρέπεται να επιστρέψουν στον προορισμό.

Από τις 9 Ιουνίου, η χώρα θα επιτρέψει στους τουρίστες από περιορισμένο αριθμό χωρών να εισέλθουν στην επικράτειά της, αλλά όχι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι επιβάτες που έχουν βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες 14 ημέρες δε θα μπορούν να εισέλθουν στην Κύπρο, ακόμη και μέσω τρίτης χώρας, έως ότου ειδοποιηθούν περαιτέρω.

“Περιμένουμε την παρούσα κατάσταση να επανεξεταστεί τις επόμενες εβδομάδες”, δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Καθώς το νησί βασίζεται εν πολλοίς στους Βρετανούς τουρίστες, οι Ελληνοκύπριοι αξιωματούχοι λένε ότι θα είναι τυχεροί αν έρθει το 1/3 των περίπου 3,98 εκατ. ανθρώπων που το επισκέφτηκαν πέρυσι. Ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Πέρδιος αναφέρει ότι η αναγνώριση της καλής υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένης και της διαθεσιμότητας μονάδων εντατικής θεραπείας, θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο όταν η Κύπρος δεχθεί και πάλι ταξιδιώτες από χώρες με παρόμοια χαμηλά ποσοστά μόλυνσης μέσα στον Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι έχει δεσμευθεί να καλύψει τα έξοδα διακοπών σε όποιον τουρίστα βγει θετικός στον COVID-19 μετά από το ταξίδι του στο νησί.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top