Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά καταλύματα

ΚΥΚΛΟΣ: Άνιση η αντιμετώπιση των μικρών καταλυμάτων έναντι ξενοδοχείων και καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης

Βίκυ Καραντζαβέλου - 03 Ιούνιος 2020, 16:10

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων 'ΚΥΚΛΟΣ' διαμαρτύρεται ότι ενώ τα καταλύματα είναι κλειστά επί 3 μήνες, δεκάδες χιλιάδες καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν κανονικά, 'χωρίς ανταγωνισμό, χωρίς καμία υγειονομική δέσμευση ή πρωτόκολλο ή ασφάλεια για τον πελάτη'.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων “ΚΥΚΛΟΣ”, σε επιστολή διαμαρτυρίας της προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη (και με κοινοποίηση στους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Εργασίας, Υγείας και Τουρισμού), τονίζει ότι υπάρχει άνιση -“και απαράδεκτη”- αντιμετώπιση των επιχειρηματιών μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, έναντι των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων και κυρίως έναντι των ιδιωτών που έχουν τουριστικά καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης ή και αστικής ολιγοήμερης μίσθωσης.

“Τα καταλύματα μας έχουν κλείσει υποχρεωτικά για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας από 15/3/2020 έως και 15/6/2020. Ενώ τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας άνοιξαν 01/06/20, τα αντίστοιχα ενοικιαζόμενα δωμάτια μένουν κλειστά. Ποια διαφορά έχει ένα αστικό ξενοδοχείο συνεχούς λειτουργίας δυναμικότητας μερικών δωματίων, κατηγορίας 2 αστέρων με ένα κατάλυμα ενοικιαζομένων δωματίων ίδιας δυναμικότητας συνεχούς λειτουργίας ώστε το πρώτο να επιτρέπεται πλέον να λειτουργεί, ενώ το δεύτερο απαγορεύεται;”, αναρωτιέται η Ομοσπονδία.

“Ενώ τα καταλύματά μας είναι κλειστά επί 3 μήνες, δεκάδες χιλιάδες καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν κανονικά, χωρίς ανταγωνισμό, χωρίς καμία υγειονομική δέσμευση ή πρωτόκολλο ή ασφάλεια για τον πελάτη, λες και έχουν.. κορωνοανοσία!

Αν ο στόχος της κυβέρνησης είναι η εξαφάνιση του κλάδου των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων, τουλάχιστον πείτε το ευθέως, ώστε να μετατρέψουμε τα καταλύματα μας σε αστικές μισθώσεις, να ξεμπερδεύουμε μια και καλή. Θα γλυτώσουμε από ΦΠΑ, από πυρασφάλειες, από φόρο διαμονής, από γραφειοκρατίες, από ελέγχους υπηρεσιών, από τέλη παρεπιδημούντων, από ΙΚΑ, από ΟΑΕΕ, από πρωτόκολλα για πισίνες και για κυλικεία - πρωινά, από υγειονομικό πρωτόκολλο, από λεγιονέλες, από... από... από... τελειωμό δεν έχουν οι υποχρεώσεις”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top