Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΟΤ: 'Η Marketing Greece υποκαθιστά το ρόλο του Οργανισμού'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 03 Ιούνιος 2020, 17:10

'Το επόμενο βήμα θα είναι η μεγαλύτερη συρρίκνωση του ΕΟΤ, προς όφελος της Marketing Greece, κάτι που άλλωστε η ηγεσία του ΣΕΤΕ επιδιώκει διαχρονικά. Ο ΕΟΤ καταλήγει ήδη να αποτελεί ένα αναγκαίο λογιστήριο και τίποτε άλλο...' θεωρεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΟΤ.


Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΟΤ, σε σημερινή του ανακοίνωση σχετικά με την αυριανή παρουσίαση της νέας καμπάνιας της χώρας για το 2020 από τον πρωθυπουργό, σχολιάζει ότι ο ΕΟΤ, ως αρμόδιος φορέας έχει μηδενική συμβολή σε αυτήν, πέραν της πληρωμής του λογαριασμού.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση:

“Από το κακό στο χειρότερο… Αύριο  ο πρωθυπουργός θα ‘παρουσιάσει’ την καμπάνια της χώρας για το 2020! Δεν ξέρουμε αν γνωρίζει από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού  και τους Συμβούλους του ότι ο μόνος αρμόδιος φορέας για την Τουριστική Προβολή της Χώρας στο Εξωτερικό είναι ο ΕΟΤ, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό την επιτυχία του, με πολλούς επαίνους, βραβεία και διαρκώς αυξανόμενο εισερχόμενο αριθμό τουριστών στην Χώρα.

Ο ΕΟΤ, έχει ζήσει κατά καιρούς περιορισμένη ανάμειξη στις επιλογές του μάρκετινγκ από τις πολιτικές ηγεσίες, αλλά ΠΟΤΕ μέχρι σήμερα σε τέτοιο βαθμό. Όλες οι εν λόγω περιπτώσεις κατέληξαν σε αποτυχία, γιατί τους έλλειπε η γνώση και η εμπειρία του εξειδικευμένου δυναμικού του Οργανισμού.

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, κ. Βρανάκης και η ιδιωτική εταιρεία Marketing Greece, που εξασφάλισε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την απευθείας ανάθεση έργων από τον ΕΟΤ, χωρίς όρους και περιορισμούς ποσών, που θέτει ο νόμος για τις δημόσιες συμβάσεις και το κοινοτικό δίκαιο του ανταγωνισμού, θα δώσουν στη δημοσιότητα και θα αναλύσουν τη νέα καμπάνια της χώρας... υποκαθιστώντας το ρόλο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Και ο ΕΟΤ, ως αρμόδιος φορέας ποια συμβολή έχει πέραν της πληρωμής του λογαριασμού; Απόλυτα ΜΗΔΕΝΙΚΗ! Κι ας διαθέτει άτομα, που έκαναν ειδικές σπουδές στη ΕΣΔΔΑ ή συναφή με το αντικείμενό του μεταπτυχιακές σπουδές... Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, αλλά και η Διοίκηση του ΕΟΤ, αγνόησαν ότι ο νόμος είναι αυτός, που προσδιορίζει τις αρμοδιότητες των κρατικών φορέων και ότι επομένως, όπως δεν μπορεί κανείς να δώσει σε ιδιώτες για παράδειγμα το έργο του ΕΟΔΥ (που είναι και επίκαιρο), άλλο τόσο δεν μπορεί να δώσει το έργο άλλων κρατικών φορέων και συγκεκριμένα του ΕΟΤ (έργο επίσης επίκαιρο) μπροστά στις επικρατούσες δυσμενής συνθήκες για τον Τουρισμό λόγω της Πανδημίας σε μια ιδιωτική εταιρεία η οποία προσπαθεί να αντικαταστήσει το ρόλο ενός κρατικού φορέα. Μιας εταιρείας που θα αμείβεται από τον ΕΟΤ αλλά που δεν θα ελέγχεται από αυτόν, ούτε ως προς τις αναθέσεις έργων, ούτε ως προς το αποτέλεσμα της δουλειάς του.
 
Όπως είναι ήδη γνωστό από πολλούς τουριστικούς ιστότοπους ήδη τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού τελούν υπό παραίτηση, λόγω της απευθείας ανάθεσης της προβολής της Χώρας στην Marketing Greece.

Φοβόμαστε, ότι το επόμενο βήμα θα είναι η μεγαλύτερη συρρίκνωση του ΕΟΤ, προς όφελος της Marketing Greece, κάτι που άλλωστε η ηγεσία του ΣΕΤΕ επιδιώκει διαχρονικά... Ο ΕΟΤ καταλήγει ήδη να αποτελεί ένα αναγκαίο λογιστήριο και τίποτε άλλο… Η ειρωνεία είναι, ότι ακόμη και σήμερα, οι έντρομοι μπροστά στις πρωτοφανείς συνθήκες  μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αναζητούν τον αποδεκατισμένο από αρμοδιότητες ΕΟΤ, μήπως λάβουν τις απαντήσεις που χρειάζονται για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ανακοινώθηκαν και τόσες άλλες καθυστερήσεις, αδυναμίες και επικίνδυνα πισωγυρίσματα στην αντιμετώπιση της κρίσης από το Υπουργείο και τον υπουργό κ. Θεοχάρη....

Το κύριο ερώτημα για μας είναι: τί κάνει η ηγεσία του ΕΟΤ; Αρκείται απλά και μόνο στο να κατέχει μια αμειβόμενη θέση; Δεν αισθάνεται, για λόγους ευθιξίας την ανάγκη να προασπίσει τον Οργανισμό και την ιστορία 70 χρόνων, που έχει πίσω του; Δεν ενοχλείται από το διακοσμητικό ρόλο, που της επιφύλαξαν, ώστε να έχει τη γενναιότητα να παραιτηθεί, για να καταλάβει πλέον ο ελληνικός λαός, ότι ακόμη και το μάρκετινγκ της Χώρας, στην πιο δύσκολη στιγμή της ως τουριστικού προορισμού, εκφυλίστηκε σε μια ιστορία για... κολλητούς;”

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top