Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προσβάσιμος τουρισμός

Επιτροπή Προσβάσιμου Τουρισμού θεσμοθετεί το Υπουργείο Τουρισμού

Τατιάνα Ρόκου - 04 Ιούνιος 2020, 13:09

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα δημιουργηθεί ιστότοπος σχετικά με τα προσβάσιμα καταλύματα της Ελλάδας και όποιες υπηρεσίες είναι χρήσιμες για τα άτομα με αναπηρία.


Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην υποεπιτροπή της Βουλής για τα Θέματα των Ατόμων με Αναπηρία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με εξετασθέν θέμα: “Τουρισμός και άτομα με αναπηρία: ένα στοίχημα με κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις”, ανέφερε ότι για πρώτη φορά θα θεσμοθετηθεί από το Υπουργείο Τουρισμού Επιτροπή Προσβάσιμου Τουρισμού, με στόχο τη χαρτογράφηση όλων προβλημάτων που καταγράφονται σε ζητήματα προσβασιμότητας στα τουριστικά καταλύματα, τους πολιτιστικούς χώρους κ.λπ. Παράλληλα υπογραμμίστηκε ότι σε εξέλιξη βρισκεται συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού, με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, με στόχο την υλοποίηση ενός ιστότοπου σχετικά με τα προσβάσιμα καταλύματα της Ελλάδας και όποιες υπηρεσίες είναι χρήσιμες για τα άτομα με αναπηρία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες που θα επενδύσουν στις υπηρεσίες προσβασιμότητας στα καταλύματα τους, ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι το Υπουργείο Τουρισμού θα στηρίξει την προσπάθεια τους και θα την επικοινωνήσει στις αγορές του κόσμου, μέσω του VisitGreece. Ο υπουργός έκανε και εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού, τα κονδύλια του οποίου φέτος τριπλασιάζονται, φτάνοντας τα 30 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, ο κ. Θεοχάρης επανέλαβε ότι κανένας Έλληνας δεν πρέπει να αισθάνεται φόβο αναφορικά με τις ελεύσεις τουριστών στην Ελλάδα. “Ανοίξαμε με ασφάλεια και δεν θα συμβιβαστούμε σε αυτό” είπε και πρόσθεσε ότι “έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και για το λόγο αυτό κάθε Έλληνας, αλλά και τουρίστας δεν θα πρέπει να αισθάνεται ανασφάλεια. Θα είμαστε φωτεινό παράδειγμα σε όλους και στον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα επενεκκινεί την τουριστική της βιομηχανία”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης ανέδειξε τα ζητήματα που απασχολούν το αναπηρικό κίνημα της χώρας, εστιάζοντας στην καλοκαιρινή περίοδο. Για τη θερινή περίοδο, ύψιστης σημασίας είναι η λειτουργία των κατασκηνώσεων που φιλοξενούν άτομα με αναπηρία και ακόμα δεν έχει παρθεί απόφαση για την έναρξη τους, με τον ίδιο να ζητά την έκδοση υγειονομικών πρωτοκόλλων. Τέλος, ο κ. Βαρδακαστάνης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού που υλοποιείται και όπως τόνισε, δεν καλύπτει το σύνολο των ανθρώπων με αναπηρία, αλλά ούτε και τους συνοδούς αυτών. Μεταξύ άλλων ζήτησε πρόσβαση παντού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top