Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξεναγήσεις

Στήριξη των αιτημάτων των ξεναγών και από τον ΣΥΡΙΖΑ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Ιούνιος 2020, 15:10

Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να ασχολείται με το πώς θα υποβαθμίσει τον ΕΟΤ και πώς θα υπερσυγκεντρώσει την τουριστική επιχειρηματική δραστηριότητα στα χέρια λίγων και συγκεκριμένων, οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους, σημειώνει το Τμήμα Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.


Το Τμήμα Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κατανοώντας τις οικονομικές επιπτώσεις που επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού στον κλάδο του τουρισμού, επισημαίνει από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στους εργαζομένους του κλάδου, καθώς και στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με συνεχείς επαφές και συνδιασκέψεις με τους φορείς και την τομεάρχη Τουρισμού κα Κατερίνα Νοτοπούλου.

“Οι θέσεις μας αποτυπώθηκαν στις οικονομικές προτάσεις που παρουσιάστηκαν στο πρόγραμμα Μένουμε Όρθιοι του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, στεκόμαστε δίπλα στα αιτήματα των Ξεναγών όπως εκφράστηκαν από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών:

  • Για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, να επεκταθεί το μέτρο της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, με όλες τις παροχές και διευκολύνσεις που δόθηκαν στους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους που τη δικαιούνταν.
  • Από το μήνα Ιούλιο και μετά, εφόσον ο τουρισμός παραμένει σε τέλμα και η απώλεια εργασίας συνεχίζεται, να ενταχθούν οι ξεναγοί, ως άνεργοι, στην τακτική επιδότηση ανεργίας του ΟΑΕΔ, χωρίς προϋποθέσεις.
  • Να δοθεί ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους Ξεναγούς μέχρι το 2022.
  • Μετάθεση των φορολογικών υποχρεώσεων και διευκολύνσεις στις πληρωμές.
  • Τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους εργασίας των ξεναγών και υποβολή σε εβδομαδιαία δωρεάν τεστ σε όσους ξεναγούς εργάζονται”.

“Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να ασχολείται με το πώς θα υποβαθμίσει τον ΕΟΤ και πώς θα υπερσυγκεντρώσει την τουριστική επιχειρηματική δραστηριότητα στα χέρια λίγων και συγκεκριμένων, οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους που είναι η ψυχή του ελληνικού τουρισμού”, καταλήγει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top