Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΜνημόνιο συνεργασίας της ΔΕΗ με τη Fraport Greece
Αεροδρόμια

Μνημόνιο συνεργασίας της ΔΕΗ με τη Fraport Greece

Συμφωνήθηκε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης στους χώρους των αεροδρομίων, που διαχειρίζεται η Fraport Greece, καθώς και οι πιθανότητες ενός εμπορικού μοντέλου συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ ΑΕ στην παροχή υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης, η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με τη Fraport Greece. Σύμφωνα με το MoU, τα δύο μέρη θα διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας τους στην αναγνώριση των κατάλληλων χώρων στα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία σημείων φόρτισης και εγκατάστασης ηλεκτρικών φορτιστών για τους επιβάτες και τους επαγγελματίες που σταθμεύουν τα οχήματά τους στους χώρους. Συμφώνησαν, επίσης, να εξετάσουν τις δυνατότητες πιθανών συνεργειών για την ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης στους χώρους των αεροδρομίων, που διαχειρίζεται η Fraport Greece, καθώς και να εξετάσουν τις πιθανότητες ενός εμπορικού μοντέλου συνεργασίας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης δήλωσε κατά την υπογραφή της συμφωνίας: “Η ΔΕΗ, όπως έχει ανακοινώσει από τον περασμένο Δεκέμβριο, εισέρχεται δυναμικά στο χώρο της ηλεκτροκίνησης. Το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμά μας περιλαμβάνει την τοποθέτηση πανελλαδικά, 1.000 σταθμών φόρτισης στα επόμενα 2-3 χρόνια και 10.000 σταθμών φόρτισης μεσοπρόθεσμα. Παράλληλα εξετάζουμε στρατηγικές συνεργασίες ώστε η ΔΕΗ να διαδραματίσει πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στην ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης που αποτελεί  ζωτική συνθήκη για την ευρεία διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων. Στόχος μας να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο δίκτυο σταθμών φόρτισης σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο υπογράψαμε σήμερα μνημόνιο συνεργασίας με την Fraport Greece, ώστε από κοινού να καταγράψουμε τα κατάλληλα σημεία μέσα στους χώρους των αεροδρομίων, που διαχειρίζεται σε όλη τη χώρα, για την εγκατάσταση ηλεκτρικών φορτιστών αυτοκινήτων. Παράλληλα, στοχεύουμε στη διαμόρφωση και προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης.  Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί σημαντική πρόκληση, αλλά και μεγάλη ευκαιρία για τη ΔΕΗ, για τη χώρα, για το περιβάλλον και την κοινωνία”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinell ανέφερε: “To 2017 δεσμευτήκαμε ότι θα αναβαθμίσουμε τα 14 αεροδρόμια δημιουργώντας σύγχρονες, λειτουργικές και φιλικές προς το περιβάλλον υποδομές. Με τα εννέα αεροδρόμια ήδη πλήρως αναβαθμισμένα και τα υπόλοιπα πέντε να ολοκληρώνονται πολύ σύντομα, η αλλαγή είναι ήδη ορατή σε όλους. Είμαστε σε στενή επαφή με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και συνεργαζόμαστε προκειμένου να αναπτύξουμε από κοινού στρατηγικές με στόχο τη διαρκή βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων στο επίκεντρο των οποίων είναι η ενεργειακή διαχείριση, οι εκπομπές αερίων και η κλιματική αλλαγή. Το μνημόνιο συνεργασίας με τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ΑΕ, την ηγέτιδα εταιρεία ηλεκτρισμού στην Ελλάδα, για την τοποθέτηση μονάδων φόρτισης για ηλεκτροκίνηση στα 14 αεροδρόμια μας, είναι άλλο ένα βήμα προκειμένου να πετύχουμε το στόχο αυτό”.

“Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Fraport Greece. Στο πλαίσιο και τις επιταγές της πράσινης αυτής συμφωνίας, στόχος μας είναι, μέσα από τη συνεργασία με την ΔΕΗ, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στους χώρους των αεροδρομίων”, σχολίασε ο κ. Γιώργος Βήλος, γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024