Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Ερώτηση βουλετών του Κινήματος Αλλαγής για την υποστελέχωση της Κτηματικής Υπηρεσίας Κυκλάδων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 10 Ιούνιος 2020, 15:05

Η Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων, η οποία βρίσκεται στη Σύρο, λειτουργεί με δύο μόνο υπαλλήλους και εγκρίνει άδειες για περίπου 30 νησιά.


Προς τον υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γιάννη Βρούτση και τον υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη απευθύνεται ερώτηση 7 βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με προβλήματα που δημιουργούνται στις τουριστικές επιχειρήσεις των Κυκλάδων, λόγω της υποστελέχωσης της Κτηματικής Υπηρεσίας.

Ακολουθεί η ερώτηση:

“Κύριοι Υπουργοί,

Πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο, ανέδειξαν το πρόβλημα που προκαλείται στις τουριστικές επιχειρήσεις των Κυκλάδων, οι οποίες δεν διαθέτουν άδεια για την τοποθέτηση εξοπλισμού τους (ομπρέλες, κ.ά.) στις παραλίες όπου δραστηριοποιούνται. Ως αιτία, αναφέρεται η καθυστέρηση της κτηματικής υπηρεσίας Κυκλάδων στην έγκριση των συμβάσεων που καθορίζουν τα νόμιμα για την παραχώρηση των αιγιαλών.
Σημειώνεται ότι το ΦΕΚ με τα προβλεπόμενα για τις παραχωρήσεις παραλιών δημοσιεύθηκε στις 16/5/2020.

Δικαιούχοι του παραχωρούμενου δικαιώματος της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας κ.λπ., είναι (α) οι Δήμοι, στην χωρική αρμοδιότητα των οποίων βρίσκονται οι εν λόγω κοινόχρηστοι χώροι, με δικαίωμα περαιτέρω παραχώρησης, έναντι ανταλλάγματος και με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ΚΥΑ, (β) οι Κτηματικές Υπηρεσίες, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα. Οι μισθώσεις παραχώρησης διενεργούνται αποκλειστικά από τις αρμόδιες Κτηματικές Υπηρεσίες.

Στην περίπτωση των Κυκλάδων, αρμόδια για τις μισθώσεις παραχώρησης είναι η Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων, η οποία βρίσκεται στη Σύρο, λειτουργεί με δύο μόνο υπαλλήλους και εγκρίνει άδειες για περίπου 30 νησιά. Παρά το γεγονός ότι οι δήμοι πολλών νησιών έχουν στείλει τις συμβάσεις τους πολύ νωρίς, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η υπογραφή των συμβάσεων, λόγω της υποστελέχωσης της Κτηματικής Υπηρεσίας.

Δεδομένου ότι η τουριστική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει και είναι παράδοξο οι επιχειρηματίες, τη στιγμή που αγωνίζονται να κάνουν πιο ανταγωνιστικό το προϊόν τους, να αναγκάζονται να υποδεχθούν τους πελάτες τους χωρίς εξοπλισμό,

Δεδομένου ότι οι επιχειρηματίες του τουρισμού υπολογίζουν στην τουριστική κίνηση του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος και οι εκδρομείς θα βρεθούν προ εκπλήξεως σε άδειες παραλίες, χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες,

Δεδομένου ότι ο μεγάλος ασθενής της φετινής χρονιάς είναι ο τουρισμός και θα πρέπει να διευκολύνονται οι όποιες διαδικασίες λειτουργούν προς όφελός του, αντί να μπαίνουν εμπόδια στην ανάκαμψή του,

Ερωτάσθε κύριοι Υπουργοί,
Προτίθεστε να προχωρήσετε σε άμεση στελέχωση της Κτηματικής Υπηρεσίας Κυκλάδων αλλά και όποιας άλλης Κτηματικής Υπηρεσίας ανά την Ελλάδα παρουσιάζει ανάλογα προβλήματα έλλειψης προσωπικού, ιδίως σε τουριστικές περιοχές; Αν ναι, με ποια διαδικασία;”

|
Share |
Σχετικά θέματα:
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top