Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςWTTC: Πάνω από 197 εκατ. θέσεις εργασίας θα χαθούν στον τουρισμό λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών
Τάσεις

WTTC: Πάνω από 197 εκατ. θέσεις εργασίας θα χαθούν στον τουρισμό λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών

Συνολικά 29,5 εκατ. θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να χαθούν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι παρατεταμένοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η έλλειψη άμεσων μέτρων θα οδηγήσουν σε απώλεια 5,5 τρισ. δολ. στο ΑΠΕ από τον τουριστικό τομέα. Το χειρότερο σενάριο μπορεί να αποφευχθεί εάν οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο αρχίσουν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς άμεσα.

Πάνω από 197 εκατ. θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να χαθούν στον παγκόσμιο τομέα τουρισμού εάν παραμείνουν τα εμπόδια στα διεθνή ταξίδια, όπως οι γενικές ταξιδιωτικές οδηγίες κατά των ταξιδιών και τα μέτρα καραντίνας, σύμφωνα με νέα έρευνα από το World Travel & Tourism Council (WTTC).

Στο χειρότερο σενάριο, όπου οι περιορισμοί θα αρθούν μετά το καλοκαίρι, ο αντίκτυπος θα είναι πιο σημαντικός, θέτοντας σε κίνδυνο συνολικά 197,5 εκατ. θέσεις εργασίας. Αυτό αντιπροσωπεύει μια ανησυχητική άνοδο κατά 96% από την τελευταία πρόβλεψη για απώλεια 100,8 εκατ θέσεων εργασίας που το WTTC είχε εκτιμήσει ήδη ότι απειλούνται από την πανδημία του κοροναϊού.

Η έρευνα δείχνει ότι εάν αυτοί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί καταργηθούν νωρίτερα, θα μπορούσαν να διασωθούν 99,3 εκατ. θέσεις εργασίας. Ο αντίκτυπος των παρατεταμένων ταξιδιωτικών περιορισμών θα μπορούσε επίσης να αφαιρέσει 5,543 τρισ. δολ. στη συμβολή του κλάδου στο παγκόσμιο ΑΕΠ, που ισοδυναμεί με πτώση 62% σε σύγκριση με το 2019.

Εν τω μεταξύ, στη χειρότερη περίπτωση, οι διεθνείς διεθνείς αφίξεις θα υποστούν απότομη πτώση 73% και 64% στις εσωτερικές αφίξεις.

Το WTTC πραγματοποίησε εκτεταμένη έρευνα αυτήν την εβδομάδα και η ειδική ανάλυσή του κατέληξε σε τρία πιθανά αποτελέσματα για τον τομέα:

  1. Το χειρότερο σενάριο: Οι τρέχοντες περιορισμοί αρχίζουν να χαλαρώνουν από τον Σεπτέμβριο για τα ταξίδια μικρών και περιφερειακών αποστάσεων (από τον Οκτώβριο για τα ταξίδια μέσων αποστάσεων) και από τον Νοέμβριο για τα μακρινά ταξίδια). Σε αυτό το σενάριο, 197,5 εκατ. θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να χαθούν, με απώλεια 5,543 τρισ. δολ. στο παγκόσμιο ΑΕΠ. Εν τω μεταξύ, οι συνολικοί αριθμοί επισκεπτών θα μειωθούν κατά 73% για τις διεθνείς αφίξεις.
  2. Βασικό σενάριο: Οι τρέχοντες περιορισμοί αρχίζουν να χαλαρώνουν από τον Ιούνιο για τα περιφερειακά ταξίδια, τον Ιούλιο για τα ταξίδια μικρών αποστάσεων ή τα περιφερειακά, από τον Αύγουστο για τα μεσαίων αποστάσεων και από τον Σεπτέμβριο για τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Σε αυτό το σενάριο, συνολικά 121,1 εκατ. θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να χαθούν, με απώλεια 3,435 τρισ. δολ. στο παγκόσμιο ΑΕΠ. Εν τω μεταξύ, οι συνολικοί αριθμοί επισκεπτών θα μειωθούν κατά 53% για τις διεθνείς αφίξεις και κατά 34% για τις εσωτερικές αφίξεις.
  3. Βέλτιστο σενάριο: Τα τρέχοντα μέτρα αρχίζουν να χαλαρώνουν από τον Ιούνιο για τα ταξίδια μικρών αποστάσεων και τα περιφερειακά, από τον Ιούλιο για τα ταξίδια μεσαίων αποστάσεων και από τον Αύγουστο για αυτά των μεγάλων αποστάσεων. Σε αυτό το σενάριο, θα μπορούσαν να χαθούν συνολικά 98,2 εκατ. θέσεις εργασίας στον τομέα, το ήμισυ του αριθμού στο χειρότερο σενάριο, με απώλεια 2,686 τρισ. δολ. στο παγκόσμιο ΑΕΠ. Οι συνολικοί αριθμοί επισκεπτών θα μειωθούν κατά 41% για τις διεθνείς αφίξεις και κατά 26% για τις εσωτερικές αφίξεις.

Ενώ το καλύτερο δυνατό σενάριο αναμφίβολα θα είχε ακόμη ως αποτέλεσμα ένα καταστροφικό πλήγμα για τα ταξίδια και τον τουρισμό, αυτό το αποτέλεσμα αποφεύγει την περιττή πρόσθετη ζημία ως αποτέλεσμα των παρατεταμένων ταξιδιωτικών περιορισμών και προστατεύει σχεδόν 100 εκατ. θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, που διαφορετικά θα μπορούσαν να χαθούν. Αυτό το σενάριο μπορεί ακόμα να επιτευχθεί, εάν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ακολουθούν το προτεινόμενο σχέδιο τεσσάρων σημείων του WTTC:

  • Πρώτον, άμεση άρση και αντικατάσταση των μέτρων καραντίνας, με “αεροπορικούς διαδρόμους” σε χώρες που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση λόγω κορονοϊού, για την τόνωση του τουριστικού τομέα της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς και την κατάργηση ταξιδιωτικών οδηγιών και απαγορεύσεων για μη απαραίτητα διεθνή ταξίδια, που αποτρέπουν την ασφαλιστική κάλυψη για τους ταξιδιώτες.
  • Δεύτερον, υιοθέτηση παγκόσμιων πρωτοκόλλων υγείας και ασφάλειας, όπως η πρωτοβουλία “Safe Travels”, που ξεκίνησε πρόσφατα από το WTTC, για να καθησυχαστούν οι ταξιδιώτες με τη θέσπιση ενισχυμένων μέτρων υγείας και υγιεινής και ότι είναι ασφαλές να ταξιδέψουν ξανά.
  • Τρίτον, εφαρμογή μιας στρατηγικής ταχείας δοκιμής και ανίχνευσης κρουσμάτων για τη συγκράτηση της εξάπλωσης του ιού, επιτρέποντας ταυτόχρονα στους ανθρώπους να ταξιδεύουν υπεύθυνα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
  • Και τέλος, μεγαλύτερη και διαρκής συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για τη διασφάλιση μιας συντονισμένης παγκόσμιας προσέγγισης στην κρίση.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024