Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠοιες χώρες ανοίγουν και πότε τα σύνορά τους για την καλοκαιρινή σεζόν
Ευρωπαϊκή Ένωση

Ποιες χώρες ανοίγουν και πότε τα σύνορά τους για την καλοκαιρινή σεζόν

Υπάρχει μια μικτή εικόνα σε όλη την Ευρώπη, με τα, συνήθως, εύκολα ταξίδια σε όλη την περιοχή Schengen να είναι περιορισμένα. Σχεδόν κάθε χώρα έχει τους δικούς της κανόνες και το δικό της χρονοδιάγραμμα για την επανέναρξη της τουριστικής σεζόν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει από τις κυβερνήσεις να ανοίξουν εκ νέου τα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ έως τα τέλη Ιουνίου. Αλλά όλα είναι ακόμη ρευστά. Το Euronews δημοσίευσε έναν οδηγό για την κατάσταση των συνόρων στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι.

Αυστρία
Η Αυστρία άνοιξε τα χερσαία σύνορά της με τη Γερμανία, την Ελβετία, το Λιχτενστάιν, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, την Ουγγαρία και την Τσεχική Δημοκρατία στις 4 Ιουνίου. Επίσης θα ανοίξει ξανά τα σύνορά της με την Ιταλία από τις 16 Ιουνίου, αλλά θα εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία για την περιοχή της Λομβαρδίας. Δε θα υπάρξουν περιορισμοί με τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσοι φτάνουν στην Αυστρία “από οποιαδήποτε άλλη χώρα” πρέπει ωστόσο να προσκομίσουν ιατρικό πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι ήταν αρνητικοί στο τεστ του COVID-19 (το πιστοποιητικό δεν μπορεί να είναι άνω των 4 ημερών). Ακόμη, απαγορεύεται η αεροπορική είσοδος σε πολίτες που προέρχονται από χώρες εκτός του χώρου Schengen.

Βέλγιο
Τα σύνορα του Βελγίου είναι κλειστά και η χώρα έχει απαγορεύσει τα μη απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια για να ανοίξει τα σύνορα σε πολίτες της ΕΕ, του Ηνωμένου Βασιλείου και των τεσσάρων άλλων χωρών Schengen (Ελβετία, Λιχτενστάιν, Ισλανδία και Νορβηγία) από τις 15 Ιουνίου. Η χώρα ήρε περαιτέρω τα μέτρα του lockdown στις 8 Ιουνίου, ωστόσο πολλοί περιορισμοί, ιδίως για τη φιλοξενία και τον πολιτισμό παραμένουν σε ισχύ μέχρι την 1η Ιουλίου.

Βοσνία και Ερζεγοβίνη
Τα σύνορα είναι προς το παρόν ανοιχτά μόνο σε πολίτες γειτονικών κρατών – δεν επιτρέπονται άλλες αφίξεις αλλοδαπών. Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις σε αυτό, όπως για τους οδηγούς φορτίου, τους κατοίκους και τους διπλωμάτες.

Βουλγαρία
Η Βουλγαρία άνοιξε σύνορα την 1η Ιουνίου στους πολίτες της ΕΕ, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Αγίου Μαρίνου, της Ανδόρας, του Μονακό, του Βατικανού, της Σερβίας και της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και σε ιατρούς και μέλη οικογενειών Βουλγάρων πολιτών.

Γαλλία
Η Γαλλία ανακοίνωσε σχέδια για άνοιγμα των συνόρων της με χώρες της ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 15 Ιουνίου, ακολουθώντας τα σχέδια άλλων χωρών της ΕΕ. Προς το παρόν, το ταξίδι στη Γαλλία είναι περιορισμένο με μόνο δεκτά τα απαραίτητα ταξίδια για όσους δεν ζουν στη χώρα. Οι ταξιδιώτες που φθάνουν από το Ην. Βασίλειο ή την Ισπανία υπόκεινται σε εθελοντική καραντίνα. Όσοι από χώρες εκτός ΕΕ ή Ην. Βασιλείου δε θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στη Γαλλία, εκτός από περιορισμένες περιστάσεις.

Γερμανία
Η Γερμανία θα ανοίξει τα σύνορά της στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 16 Ιουνίου. Επί του παρόντος, οι ταξιδιώτες που θέλουν να εισέλθουν απαιτούνται να έχουν έναν σοβαρό λόγο για να το κάνουν. Ωστόσο, οι περιορισμοί στα σύνορα έχουν χαλαρώσει. Οι έλεγχοι στα σύνορα με την Αυστρία, την Ελβετία, τη Γαλλία και τη Δανία και για τους επιβάτες που φτάνουν αεροπορικώς από την Ιταλία και την Ισπανία παραμένουν σε ισχύ έως τις 16 Ιουνίου. Οι πολίτες της ΕΕ και οι πολίτες του Ην. Βασιλείου, του Λιχτενστάιν, της Ελβετίας, της Νορβηγίας και της Ισλανδίας, καθώς και τα μέλη της οικογένειας αυτών των πολιτών, επιτρέπεται να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους ή στον τόπο συνήθους διαμονής τους στη Γερμανία ή να φτάσουν στη χώρα τους ταξιδεύοντας μέσω της Γερμανίας, αν χρειαστεί.

Δανία
Τα σύνορα είναι κλειστά για τους ξένους ταξιδιώτες. Μόνο πολίτες ή κάτοικοι της Δανίας, της Γροιλανδίας ή των Νήσων Φερόε μπορούν να εισέλθουν προς το παρόν ή εκείνοι με “σοβαρό λόγο”. Από τις 25 Μαΐου τα άτομα με μόνιμη κατοικία σε μία από τις πέντε σκανδιναβικές χώρες (Δανία, Φινλανδία, Ισλανδία, Νορβηγία και Σουηδία) ή τη Γερμανία μπορούν να εισέλθουν, εάν έχουν σχέση με κάποιον στη Δανία, έχουν συγγενείς και εκεί ή εάν πραγματοποιούν επαγγελματικό ταξίδι. Από τις 15 Ιουνίου, η Κοπεγχάγη θα ανοίξει τα σύνορά της σε τουρίστες από τη Γερμανία, την Ισλανδία και τη Νορβηγία. Από τις 8 Ιουνίου, άλλοι υπήκοοι της ΕΕ, καθώς και υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη Δανία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Ελβετία
Η Ελβετία, η οποία άρχισε ελέγχους στα σύνορα στις 13 Μαρτίου, θα ανοίξει ξανά τα σύνορα σε όλες τις χώρες της ΕΕ, το Ην. Βασίλειο, τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν στις 15 Ιουνίου, αντί για τις 6 Ιουλίου όπως είχε προγραμματιστεί. Στους αλλοδαπούς που προσπαθούν επί του παρόντος να εισέλθουν στην Ελβετία χωρίς έγκυρη άδεια διαμονής ή εργασίας, θα απαγορεύεται η είσοδος. Οι επιβάτες από το εξωτερικό μπορούν επί του παρόντος να εισέλθουν στη χώρα μόνο μέσω των αεροδρομίων της Ζυρίχης, της Γενεύης και της Βασιλείας. Οι ελβετικές αρχές δεν έχουν επιβάλει καραντίνα σε άτομα που εισέρχονται στη χώρα. Ωστόσο, πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες υγιεινής και κοινωνικής απόστασης.

Εσθονία

Άνοιξε τα σύνορά της για τους γείτονές της, στη Βαλτική, στις 15 Μαΐου. Από την 1η Ιουνίου τα σύνορα είναι ανοιχτά σε ταξιδιώτες της ΕΕ και του Ην. Βασιλείου. Όσοι προέρχονται από χώρες με υψηλό ποσοστό μόλυνσης θα πρέπει να απομονωθούν για δύο εβδομάδες.

Ηνωμένο Βασίλειο
Τα σύνορα είναι προς το παρόν ανοιχτά. Από τις 8 Ιουνίου, οι επισκέπτες από το εξωτερικό πρέπει να μπάινουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Στα άτομα που εξαιρούνται από αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται άτομα που ταξιδεύουν από την Ιρλανδία, τα Νησιά της Μάγχης ή τη Νήσο του Μαν. Όπως και σε άλλες χώρες, ορισμένα επαγγέλματα εξαιρούνται από αυτούς τους κανόνες, όπως οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που ταξιδεύουν για παροχή υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα. Κατά την άφιξη, όσοι υποχρεούνται να αυτοαπομονωθούν πρέπει να δώσουν τα στοιχεία ταξιδιού και επικοινωνίας τους. Η κυβέρνηση αναφέρει ότι αυτά τα μέτρα θα επανεξετάζονται κάθε τρεις εβδομάδες.

Ιρλανδία
Οι ιρλανδικές υγειονομικές αρχές απαιτούν επί του παρόντος από οποιονδήποτε έρχεται στην Ιρλανδία (εκτός από τη Βόρεια Ιρλανδία), να αυτοαπομονωθεί για 14 ημέρες, κατά την άφιξή του, συμπεριλαμβανομένων των Ιρλανδών κατοίκων. Οι αφικνούντες πρέπει να συμπληρώσουν μια φόρμα εντοπισμού επιβατών, αν και ισχύουν εξαιρέσεις για παρόχους βασικών υπηρεσιών αλυσίδας εφοδιασμού, όπως μεταφορείς, πιλότους και ναυτικό προσωπικό.

Ισλανδία
Η Ισλανδία πρόκειται να ανοίξει ξανά σε ταξιδιώτες της ΕΕ και του Ην. Βασιλείου στις 15 Ιουνίου. Οι τουρίστες θα ελεγχθούν κατά την άφιξή τους. Λίγες ώρες αργότερα, θα λάβουν το αποτέλεσμα στο τηλέφωνό τους, μέσω εφαρμογής παρακολούθησης. Οι αρχές δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει τις διαδικασίες για όσους βγουν θετικοί.

Ισπανία
Η Ισπανία θα ανοίξει τα σύνορά της σε διεθνείς επισκέπτες την 1η Ιουλίου, ακολουθώντας μια προηγούμενη ανακοίνωση ότι οι περιορισμοί στις συνοριακές διαβάσεις με τις γειτονικές Πορτογαλία και Γαλλία θα αρθούν στις 22 Ιουνίου. Επί του παρόντος, μόνο οι Ισπανοί πολίτες, οι κάτοικοι της Ισπανίας (που πρέπει να αποδείξουν τη συνήθη διαμονή τους), οι διασυνοριακοί εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες υγείας ή οι ηλικιωμένοι και άτομα που μπορούν να αποδείξουν ανωτέρα βία ή κατάσταση ανάγκης, επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μέσω των ισπανικών λιμένων και αεροδρομίων. Οι εξαιρέσεις περιλαμβάνουν επίσης διπλωματικό προσωπικό και όλα όσα σχετίζονται με τη μεταφορά εμπορευμάτων. Τα σύνορα με τη Γαλλία και την Πορτογαλία έκλεισαν από τις 17 Μαρτίου. Κανένας από τους κανονισμούς δεν ισχύει για την Ανδόρα ή το Γιβραλτάρ. Επί του παρόντος, τα άτομα που εισέρχονται στην εθνική επικράτεια από το εξωτερικό πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες μετά την άφιξή τους, αλλά αυτό θα λήξει την 1η Ιουλίου σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ιταλία
Η Ιταλία άνοιξε τα σύνορά της στις 3 Ιουνίου σε πολίτες της ΕΕ, του Ην. Βασιλείου, της περιοχής Schengen, της Ανδόρας και του Μονακό, μετά το γενικό lockdown στις 9 Μαρτίου. Τα σύνορα άνοιξαν επίσης με την Πόλη του Βατικανού και τον Άγιο Μαρίνο την ίδια ημερομηνία. Οι ταξιδιώτες που προέρχονται από τις παραπάνω χώρες δε θα πρέπει να υποβληθούν σε καραντίνα, εκτός εάν έχουν βρεθεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα τις 14 ημέρες πριν φτάσουν στην Ιταλία. Οι ίδιοι κανόνες περιορισμού ισχύουν με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις περιοχές. Η χώρα εισήλθε στη Φάση 2 του lockdown στις 18 Μαΐου, επιτρέποντας σε εστιατόρια, μπαρ, ξενοδοχεία και καφέ να ανοίξουν ξανά, ωστόσο οι περιορισμοί θα μπορούσαν να αποκατασταθούν ανά πάσα στιγμή, εάν επιδεινωθεί η επιδημιολογική κατάσταση. Οι κρουαζιέρες στα ιταλικά πλοία αναστέλλονται επί του παρόντος.

Κροατία

Η Κροατία έχει πλέον ανοίξει τα σύνορά της σε πολίτες από την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία, την Αυστρία, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Σλοβενία, τη Γερμανία και τη Σλοβακία. Στις 11 Μαΐου, η Κροατία άνοιξε ξανά τα σύνορά της σε επισκέπτες από την ΕΕ / Ευρωπαϊκή Οικονομική Ζώνη και το Ηνωμένο Βασίλειο, υπό την προϋπόθεση ότι είχαν εξασφαλίσει διαμονή στη χώρα.

Κύπρος
Η Κύπρος επανεκκίνησε τα τουριστικά ταξίδια στις 9 Ιουνίου, σε δύο διαφορετικές φάσεις. Η χώρα θα καλύψει επίσης τα έξοδα υγείας σε περίπτωση μόλυνσης από κοροναϊό. Το πρώτο άνοιγμα έγινε στις 9 Ιουνίου σε επιβάτες από την Ελλάδα, τη Μάλτα, τη Βουλγαρία, τη Νορβηγία, την Αυστρία, τη Φινλανδία, τη Σλοβενία, την Ουγγαρία, το Ισραήλ, τη Δανία, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Λιθουανία, με πιστοποιητικό υγείας που να αποδεικνύει ότι δεν είναι μολυσμένοι τρεις ημέρες πριν από την αναχώρησή τους. Στις 20 Ιουνίου, θα επιτρέπεται η είσοδος επιβατών από την Ελβετία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Κροατία, την Εσθονία και την Τσεχική Δημοκρατία. Από τις 20 Ιουνίου, οι επιβάτες από την πρώτη ομάδα χωρών δε θα χρειάζονται πιστοποιητικά υγείας, αλλά εκείνοι από τη δεύτερη ομάδα θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να τα έχουν. Αυτές οι λίστες εξαιρούν τις δύο κύριες τουριστικές αγορές της χώρας, τη Βρετανία και τη Ρωσία. Ωστόσο, οι πτήσεις από τη Βρετανία θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν στα μέσα Ιουλίου και λίγες εβδομάδες αργότερα από τη Ρωσία. Οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία παραμένουν επίσης αποκλεισμένες μέχρι νεωτέρας.

Λετονία
Άνοιξε τα σύνορά της με τους γείτονες της Βαλτικής, Εσθονία και τη Λιθουανία, στις 15 Μαΐου. Από την 1η Ιουνίου, δεν υπάρχουν συνοριακοί έλεγχοι με τη Λιθουανία.

Λιθουανία
Άνοιξε τα σύνορά της και αυτή με την Εσθονία και τη Λετονία στις 15 Μαΐου. Από την 1η Ιουνίου, δε υπάρχουν συνοριακοί έλεγχοι με τη Λετονία. Η Λιθουανία επιτρέπει επίσης την είσοδο σε πολίτες της Πολωνίας για επιχειρήσεις και σπουδές.

Λουξεμβούργο
Τα σύνορα του Λουξεμβούργου με τη Γερμανία άνοιξαν ξανά στις 15 Μαΐου.

Μάλτα
Το Υπουργείο Τουρισμού της Μάλτας ανακοίνωσε στις 31 Μαΐου ότι θα ανοίξει ξανά τα τουριστικά ταξίδια την 1η Ιουλίου. Τα σύνορα θα ανοίξουν ξανά σε ταξιδιώτες από Γερμανία, Αυστρία, Κύπρο, Ελβετία, τα ιταλικά νησιά της Σικελίας και της Σαρδηνίας, τημ Ισλανδία, τη Σλοβακία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ουγγαρία, τη Φινλανδία, την Ιρλανδία, τη Λιθουανία, το Ισραήλ, τη Λετονία, την Εσθονία, το Λουξεμβούργο και την Τσεχική Δημοκρατία. Περισσότερες χώρες θα ανακοινωθούν εγκαίρως, μόλις ληφθεί άδεια από τις υγειονομικές αρχές. Η Μάλτα ήταν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που απαγόρευσε πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία και Ελβετία, στις 10 Μαρτίου.

Μαυροβούνιο
Η είσοδος στο Μαυροβούνιο επιτρέπεται χωρίς καραντίνα, αρκεί οι επισκέπτες να εισέλθουν από μια χώρα με ποσοστό μετάδοσης μικρότερο από 25 ανά 100.000 κατοίκους.

Νορβηγία
Η Νορβηγία έχει ακόμη κλειστά τα σύνορά της. Όσοι ζουν ή εργάζονται όμως στη Νορβηγία μπορούν να εισέλθουν και τα αεροδρόμια είναι ανοιχτά. Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας συμβουλεύει αποφυγή όλων των διεθνών ταξιδιών που δεν είναι απολύτως απαραίτητα έως τις 20 Αυγούστου. Από τις 15 Ιουνίου, άτομα από τη Δανία θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα. Έως τις 20 Ιουλίου, θα εξεταστούν εξαιρέσεις για ορισμένες κοντινές ευρωπαϊκές χώρες. Η Νορβηγία διαθέτει σήμερα καραντίνα 10 ημερών για όσους επιστρέφουν από διεθνή ταξίδια.

Ολλανδία
Η χώρα επέβαλε περιορισμούς στα ταξίδια στο εξωτερικό στις 19 Μαρτίου. Ωστόσο, τα σύνορα είναι ανοιχτά για όσους ταξιδεύουν στην Ολλανδία από τον χώρο Schengen, αλλά πρέπει να “ακολουθήσουν ολλανδικές οδηγίες και κανόνες για την καταπολέμηση του COVID-19”, όπως σε απόσταση 1,5 μέτρων από ο ένας τον άλλον, το πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή χειραψίας, Για όσους έρχονται έξω από τον χώρο Schengen (δηλαδή πολίτες των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και του Καναδά) απαγορεύεται ο τουρισμός και τα μη απαραίτητα ταξίδια έως τις 15 Ιουνίου.

Ουγγαρία
Τα σύνορα είναι ανοιχτά με τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία και τη Σερβία, αν και με περιορισμούς. Όσοι προέρχονται από την Τσεχική Δημοκρατία μπορούν επίσης να εισέλθουν, ταξιδεύοντας μέσω της Σλοβακίας. Τα σύνορα είναι επίσης ανοιχτά με την Κροατία με κράτηση για διακοπές. Τα σύνορα με την Αυστρία και την Ουκρανία είναι κλειστά.

Πολωνία
Η Πολωνία έχει κλειστά τα σύνορά της με διάφορες χώρες, όπως η Τσεχική Δημοκρατία, η Σλοβακία και η Γερμανία.

Πορτογαλία
Επιτρέπονται οι εργαζόμενοι και οι μεταφορείς φορτίου στα χερσαία σύνορα της Πορτογαλίας με την Ισπανία, αλλά τα σύνορα είναι κλειστά για τους τουρίστες έως τις 15 Ιουνίου τουλάχιστον. Έχουν τεθεί σε εφαρμογή συνοριακοί έλεγχοι από τις 16 Μαρτίου. Προς το παρόν δεν υπάρχει απαίτηση για είσοδο σε καραντίνα, εκτός από τις Αζόρες.

Τσεχική Δημοκρατία
Τα σύνορα με την Αυστρία και τη Γερμανία άνοιξαν ξανά στις 5 Ιουνίου, 10 ημέρες νωρίτερα από το αναμενόμενο. Από τις 27 Μαΐου, η χώρα άνοιξε τα σύνορά της με τη Σλοβακία και την Ουγγαρία, αλλά με περιορισμούς. Οι κάτοικοι των κρατών-μελών της ΕΕ μπορούν να εισέλθουν στη χώρα για επαγγελματικές δραστηριότητες, να επισκεφθούν συγγενείς ή σπουδές σε πανεπιστήμιο. Ο καθένας θα πρέπει να αποδειχθεί ότι είναι αρνητικός με τεστ για τον COVID-19 κατά την είσοδό του.

Ρουμανία
Η Ρουμανία άνοιξε ξανά τα σύνορά της με την Ουγγαρία.

Ρωσία
Στις 8 Ιουνίου, η Ρωσία δήλωσε ότι θα ανοίξει εν μέρει τα σύνορά της καθώς η χώρα χαλαρώνει τους περιορισμούς του κορονοϊού. Θα επιτρέπονται τα ταξίδια στο εξωτερικό για εργασία, ιατρικούς λόγους ή σπουδές, καθώς και για τη φροντίδα συγγενών. Ακόμη, η Ρωσία θα επιτρέψει σε αλλοδαπούς να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη ή να φροντίσουν μέλη της οικογένειας εντός της χώρας. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη καθορισμένη ημερομηνία για την επανάληψη των διεθνών πτήσεων, οι οποίες σταμάτησαν στα τέλη Μαρτίου.

Σερβία
Τα σύνορα είναι ανοιχτά.

Σλοβενία
Η Σλοβενία ​​άνοιξε ξανά τα σύνορά της στους πολίτες της ΕΕ στις 15 Μαΐου. Όποιος υποψιάζεται ότι έχει COVID-19 πρέπει να απομονωθεί για 14 ημέρες.

Σλοβακία
Από τις 10 Ιουνίου η Σλοβακία θα ανοίξει τα σύνορά της στη Γερμανία, το Λιχτενστάιν, την Ελβετία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία, τη Δανία και την Ισλανδία. Τα σύνορα της Σλοβακίας είχαν ήδη ανοίξει στην Αυστρία, την Ουγγαρία και την Τσεχική Δημοκρατία.

Σουηδία
Η Σουηδία έχει θέσει περιορισμούς στα σύνορα, αλλά ισχύει μόνο για μη απαραίτητα ταξίδια από χώρες εκτός ΕΕ / Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης, εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία. Ο περιορισμός αυτός τέθηκε σε ισχύ στις 19 Μαρτίου και παρατάθηκε έως τις 15 Ιουνίου.

Τουρκία
Δεν επιτρέπεται η είσοδος για τους ξένους ταξιδιώτες.

Τσεχική Δημοκρατία
Τα σύνορα με την Αυστρία και τη Γερμανία άνοιξαν ξανά στις 5 Ιουνίου, 10 ημέρες νωρίτερα από το αναμενόμενο. Από τις 27 Μαΐου, η χώρα άνοιξε τα σύνορά της με τη Σλοβακία και την Ουγγαρία, αλλά με περιορισμούς. Οι κάτοικοι των κρατών-μελών της ΕΕ μπορούν να εισέλθουν στη χώρα για επαγγελματικές δραστηριότητες, να επισκεφθούν συγγενείς ή σπουδές σε πανεπιστήμιο. Ο καθένας θα πρέπει να αποδειχθεί ότι είναι αρνητικός με τεστ για τον COVID-19 κατά την είσοδό του.

Φινλανδία
Τα χερσαία σύνορα της Φινλανδίας έχουν κλείσει έως τις 14 Ιουνίου τουλάχιστον. Άνοιξαν ξανά σε εργαζόμενους από τον χώρο Schengen στα μέσα Μαΐου.

Για περισσότερες πληροφορίες υπάρχει και ο σύνδεσμος
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024