Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκή Ένωση

Συμφωνία υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για επαναλειτουργία τουριστικών δομών και ταξιδιωτικής κίνησης

Τατιάνα Ρόκου - 12 Ιούνιος 2020, 10:23

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas ανακοίνωσε ότι η Γερμανία θα μετατρέψει την ταξιδιωτική προειδοποίηση σε ταξιδιωτική οδηγία για τα κράτη-μέλη της ΕΕ, τη Βρετανία, την Ελβετία, τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν.


Πραματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι τηλεδιάσκεψη μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών 12 ευρωπαϊκών χωρών για την επανέναρξη της ταξιδιωτικής κίνησης από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Μαίου. Στόχος της τηλεδιάσκεψης ήταν ο συντονισμός των κρατών σε ό,τι αφορά στη διασφάλιση σίγουρων διασυνοριακών ταξιδιών, προπαντός για τουρίστες. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν και μέτρα πρόληψης και ελέγχου της πανδημίας του κορωνοϊού όπως και της υγειονομικής περίθαλψης. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Αυστρίας, Βουλγαρίας, Γαλλίας, Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Κροατίας, Κύπρου, Μάλτας, Ολλανδίας, Πορτογαλίας και Σλοβενίας.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο μετά την τηλεδιάσκεψη ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas ανακοίνωσε ότι η Γερμανία θα μετατρέψει την ταξιδιωτική προειδοποίηση σε ταξιδιωτική οδηγία για τα κράτη-μέλη της ΕΕ, τη Βρετανία, την Ελβετία, τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν. Οι 12 υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν μεταξύ άλλων σε ένα χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία τουριστικών δομών και της ταξιδιωτικής κίνησης, στα ελάχιστα στάνταρτ προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται, στα μέτρα για την ιατρική περίθαλψη των τουριστών, καθώς και στον τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση που αυξηθεί ξανά ο αριθμός κρουσμάτων του κορωνοϊού σε κάποια περιοχή. Οι υπουργοί συμφώνησαν να ανταλλάσσουν σε μόνιμη βάση στοιχεία για την πορεία μετάδοσης της νόσου.

Ο κ. Maas επισήμανε πως το κόστος του περιορισμού της πανδημίας ήταν πολύ υψηλό και συμφώνησε με τους συναδέλφους του υπουργούς των υπολοίπων χωρών ότι η επιτυχία δε θα πρέπει απερίσκεπτα να τεθεί σε κίνδυνο.

Απευθυνόμενος σε όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν τόνισε: “Απολαύστε τις διακοπές σας, αλλά απολαύστε τις προσέχοντας και με υπευθυνότητα”. Ο κ. Maas επισήμανε ότι το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών θα εξετάζει καθημερινά την υγειονομική εξέλιξη στις άλλες χώρε και στην ανάγκη οι ταξιδιωτικές οδηγίες θα μετατραπούν σε προειδοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι γερμανικές ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις παραμένουν σε ισχύ για περίπου 160 χώρες έως τις 31 Αυγούστου. Τα κριτήρια για την έκδοση ή όχι οδηγίας για τις χώρες της ΕΕ και την Τουρκία είναι: ο αριθμός κρουσμάτων εντός 7 ημερών δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, το σύστημα υγείας θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των περιστάσεων και θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας στα τουριστικά κέντρα, όπως και στα μέσα μεταφοράς.Στη φωτογραφία ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top