Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςBritish Airways, easyJet και Ryanair κινούνται νομικά εναντίον της καραντίνας της βρετανικής κυβέρνησης
Αερομεταφορές

British Airways, easyJet και Ryanair κινούνται νομικά εναντίον της καραντίνας της βρετανικής κυβέρνησης

Οι τρεις αεροπορικές εταιρείες ζητούν από τη βρετανική κυβέρνηση να υιοθετήσει εκ νέου την προηγούμενη πολιτική καραντίνας που καθιερώθηκε στις 10 Μαρτίου, όπου η καραντίνα περιορίζεται σε επιβάτες από χώρες 'υψηλού κινδύνου'.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των British Airways, easyJet και Ryanair, οι αεροπορικές εταιρείς κινούται δικαστικά εναντίον του μέτρου της καραντίνας που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Ην. Βασιλείου, θεωρώντας ότι θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον βρετανικό τουρισμό

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η British Airways, η easyJet και η Ryanair έχουν ξεκινήσει τη νομική τους δράση εναντίον της λανθασμένης καραντίνας της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον βρετανικό τουρισμό και την ευρύτερη οικονομία και θα καταστρέψει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Οι αεροπορικές εταιρείες ζήτησαν δικαστική ακρόαση, ώστε να εισακουστούν, το συντομότερο δυνατό.

Οι αεροπορικές εταιρείες δεν έχουν δει ακόμη στοιχεία για το πως και πότε θα προταθούν αεροπορικές γέφυρες’ μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων χωρών. Αντ’αυτού, θέλουν η κυβέρνηση να υιοθετήσει εκ νέου την προηγούμενη πολιτική καραντίνας που καθιερώθηκε στις 10 Μαρτίου, όπου η καραντίνα περιορίζεται σε επιβάτες από χώρες ‘υψηλού κινδύνου’. Αυτή θα ήταν η πιο πρακτική και αποτελεσματική λύση και δίνει τη δυνατότητα στους δημόσιους υπαλλήλους να επικεντρωθούν σε άλλα, πιο σημαντικά, ζητήματα που προκύπτουν από την πανδημία, ενώ παράλληλα ευθυγραμμίζει το Ηνωμένο Βασίλειο με μεγάλο μέρος της Ευρώπης, που ανοίγει τα σύνορά του στα μέσα Ιουνίου.

Η νομική δράση των αεροπορικών εταιρειών κατά της καραντίνας της τρέχουσας περιόδου βασίζεται, μεταξύ άλλων
(i) στο γεγονός ότι αυτή η καραντίνα, βάσει ποινικού δικαίου, είναι πιο αυστηρή από τις οδηγίες που εφαρμόζονται σε άτομα που έχουν πραγματικά COVID-19
(ii) ) δεν υπήρξε διαβούλευση και καμία επιστημονική απόδειξη για μια τόσο αυστηρή πολιτική
(iii) για παράδειγμα, εάν είστε Γάλλος ή Γερμανός εργαζόμενος που μετακινείται εβδομαδιαία στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα εξαιρείστε και (iv) η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποκλείει από το Ηνωμένο Βασίλειο άτομα που ταξιδεύουν από και προς χώρες με χαμηλότερα ποσοστά μόλυνσης”.

Σημειωνεται ότι οι τρεις αεροπορικές εταιρείες συμπεριλαμβάνονται σε ομάδα περισσότερων από 500 ταξιδιωτικών εταιρειών και ξενοδοχείων, με την ονομασία “Quash Quarantine“. Η ομάδα είχε σκεφτεί να συμμετάσχει στη νομική διαδικασία, αλλά τελικά ανέφερε ότι είχε αλλάξει γνώμη αφού έλαβε διαβεβαιώσεις από τη βρετανική κυβέρνηση ότι θα υπήρχαν “αεροπορικές γέφυρες” ή “ταξιδιωτικοί διάδρομοι” μεταξύ Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές χώρες έως τα τέλη Ιουνίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024