Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΚαθυστερήσεις στη χρηματοδότηση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων καταγγέλλει η ΠΟΞ
Ξενοδοχία

Καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων καταγγέλλει η ΠΟΞ

Με επιστολή της προς τους κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη, υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Χάρη Θεοχάρη, υπουργό Τουρισμού, η ΠΟΞ τονίζει ότι χωρίς να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες χρηματοδοτήσεων και να εξασφαλισθεί η απαραίτητη ρευστότητα ελάχιστα ξενοδοχεία τελικά θα ανοίξουν.

Επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, κάνει λόγο για καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και αναφέρουν ότι ακόμα και οι επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις δανειοδότησης έγιναν δέκτες, δεν έχουν λάβει ακόμα τη σχετική χρηματοδότηση, καθώς το ΕΤΕΑΝ δεν έχει μέχρι σήμερα προχωρήσει στις αναγκαίες εγκρίσεις των ανωτέρω δανείων.

“Οι επιχειρήσεις – μέλη μας έχουν διακόψει τη λειτουργία τους από τα μέσα Μαρτίου και είναι άγνωστο πότε θα έχουν ξανά εισπράξεις. Όσα ελάχιστα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία ξεκίνησαν τη λειτουργία τους παραμένουν κυριολεκτικά άδεια, τα δε εποχικά ξενοδοχεία έχουν να βάλουν χρήματα στα ταμεία τους από τον περασμένο Νοέμβριο”, λέει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία.

“Μέσα σε αυτές τις συνθήκες οι επιχειρήσεις επιβάλλεται να βρουν τα απαραίτητα κεφάλαια προκειμένου να επαναλειτουργήσουν και να καλύψουν τις πάσης φύσεως υποχρεώσεις τους (πληρωμές στο Δημόσιο, εξόφληση προμηθευτών, πληρωμή επιταγών κ.λπ).

Με προηγούμενες επιστολές μας επισημάναμε τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν πολλά Μέλη μας στην προσπάθειά τους να χρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες, ώστε πλην των άλλων να είναι σε θέση να καλύψουν και τις επιταγές των επόμενων μηνών.

Με λύπη μας όμως διαπιστώνουμε πως τα προβλήματα δε σταματούν εκεί. Ακόμα και οι επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις δανειοδότησης έγιναν δέκτες δεν έχουν λάβει ακόμα τη σχετική χρηματοδότηση, καθώς το ΕΤΕΑΝ δεν έχει μέχρι σήμερα προχωρήσει στις αναγκαίες εγκρίσεις των ανωτέρω δανείων.

Βρισκόμαστε πριν το τυπικό άνοιγμα της τουριστικής σεζόν και είναι νομίζουμε εύκολα αντιληπτό πως χωρίς να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες χρηματοδοτήσεων και να εξασφαλισθεί η απαραίτητη ρευστότητα ΕΛΑΧΙΣΤΑ ξενοδοχεία τελικά θα ανοίξουν. Όλη η προσπάθεια επιστροφής στη τουριστική κανονικότητα θα πέσει στο κενό και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ θα παραμείνει μόνο ως διαφήμιση”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024