Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Υποστήριξη του Κέντρου Πληροφοριών Τουριστών Ισθμού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τατιάνα Ρόκου - 15 Ιούνιος 2020, 13:48

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε πως επιδίωξη της περιφέρειας είναι μέσα από τις αναπλάσεις ο Ισθμός να αποτελεί προορισμό στον οποίον οι επισκέπτες θα περνούν χρόνο, όχι μια περιοχή από την οποίαν απλώς θα διέρχονται.


Σημαντικές επαφές με θεσμικούς φορείς πραγματοποίησαν ο πρόεδρος και η Εκτελεστική Επιτροπή του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου το διήμερο 9-10 Ιουνίου 2020. Την Τρίτη 9 Ιουνίου ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, κ. Σπύρος Καραβούλης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Π. Νίκα και τον αντιπεριφερειάρχη Νομού Κορινθίας, κ. Α. Γκιολή.

Στη συνάντηση εκφράστηκε η πρόθεση από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου για την άμεση υποστήριξη του Κέντρου Πληροφοριών Τουριστών Ισθμού με κάλυψη δαπανών που θα αφορούν μισθοδοσίες προσωπικού. Το Κέντρο Πληροφοριών Τουριστών Ισθμού το 2020 θα λειτουργήσει για 3η συνεχόμενη χρονιά ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια έχει εξυπηρετήσει συνολικά περισσότερους από 50.000 επισκέπτες. Η υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου έρχεται σε συνέχεια των προσπαθειών και αιτημάτων του οργανισμού προς αυτήν την κατεύθυνση με προτάσεις για συνολική αναβάθμιση και εξωραϊσμό της περιοχής του Ισθμού, του 2ου σε επισκεψιμότητα τοπόσημου στην Ελλάδα μετά την Ακρόπολη.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε πως επιδίωξη της περιφέρειας είναι μέσα από τις αναπλάσεις ο Ισθμός να αποτελεί προορισμό στον οποίον οι επισκέπτες θα περνούν χρόνο, όχι μια περιοχή από την οποίαν απλώς θα διέρχονται. Επιπλέον, θα ληφθεί μέριμνα για την υλοποίηση έργων που θα ενισχύσουν την ασφάλεια των επισκεπτών του Κέντρου Πληροφοριών Τουριστών Ισθμού και της περιοχής συνολικά.Την Τετάρτη 10 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου με τη βουλευτή Κορινθίας, κα Μαριλένα Σούκουλη στα γραφεία του οργανισμού στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, η βουλευτής ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν τον τουρισμό και ειδικά για την σεζόν του 2020 που μόλις έχει ξεκινήσει. Η βουλευτής υπογράμμισε: “Ο LTO αποτελεί ένα καλό παράδειγμα συνεργασίας και καινοτόμου δράσης στην προσπάθεια ανάδειξης του Λουτρακίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Στη δύσκολη περίοδο που περνάμε για τον τουριστικό κλάδο οφείλουμε να γίνουμε, όλοι μαζί, πιο δημιουργικοί και να συνδέσουμε το τουριστικό προϊόν μας με τις σύγχρονες τάσεις της τουριστικής αγοράς. Τώρα είναι η ώρα”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top