Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔ. Φραγκάκης: ‘Ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού’
Πολιτισμός

Δ. Φραγκάκης: ‘Ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού’

Επίσκεψη του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης επισκέφθηκε χθες 15 Ιουνίου και πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των μουσείων, το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών. Ξεναγήθηκε από τον διευθυντή του Μουσείου κ. Στέφανο Καβαλλιεράκη στα μοναδικά εκθέματα της αστικής ιστορίας των Αθηνών. Ανάμεσα τους το πρόπλασμα των Αθηνών που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ιωάννη Τραυλό, ο πίνακας του Νικολάου Γύζη με τίτλο “Καρναβάλι στην Αθήνα του Όθωνα” από το 1892 και άλλα εξαιρετικά εκθέματα.

Μετά την επίσκεψή του ο κ. Φραγκάκης δήλωσε: “Ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού. Σήμερα ανοίγουν μετά από πολύ καιρό και τα μουσεία μας, γι’ αυτό και επισκέφθηκα το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών. Ένα εξαιρετικά σημαντικό μουσείο για την ιστορία της πρωτεύουσας με μοναδικά έργα τέχνης που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες. Ευχαριστώ πολύ τον διευθυντή του μουσείου Στέφανο Καβαλλιεράκη για την ωραία ξενάγηση, τον χρόνο του και να συγχαρώ όλους για την πολύ καλή δουλειά”.

Ο κ. Καβαλλιεράκης αντίστοιχα ανέφερε: “Είχαμε την μεγάλη χαρά και τιμή να δεχθούμε σήμερα, την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των Μουσείων μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοιό, στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία τον Γ.Γ. ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη. Υπήρξε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για κοινές δράσεις αλλά και για την σύνδεση τουρισμού και πολιτισμού με συγκεκριμένες δράσεις”.

Στη φωτογραφία, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης (αριστερά), με τον διευθυντή του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, κ. Στέφανο Καβαλλιεράκη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024