Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προώθηση ποροορισμού

Προβολή της Θεσσαλονίκης μέσα από τη δυναμική της ισραηλιτικής κοινότητας

Τατιάνα Ρόκου - 17 Ιούνιος 2020, 09:28

H ισραηλιτική κοινότητα προβάλλει την ιστορία της και το παρόν της, μέσα από το μουσείο, τις συναγωγές και τα πάμπολλα σημεία που συνδέονται με τη διαχρονική εβραϊκή παρουσία στη Θεσσαλονίκη.


Η προβολή της Θεσσαλονίκης και η διασύνδεσή της με την ισραηλιτική κοινότητα βρέθηκε στο επίκεντρο της 7ης διαβούλευσης που συνδιοργάνωσαν το Ερευνητικό Εργαστήριο Τουρισμού “TourLab” του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκπόνησης του στρατηγικού σχεδίου τουριστικού μάρκετινγκ της Θεσσαλονίκης.

Στη διαβούλεση παρευρέθησαν ο κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης ο δρ. Ευάγγελος Χεκίμογλου, Έφορος Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης, ο κ. Βίκτωρ Ναρ, διευθυντής της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και ο κ. Μωρίς Σαπόρτα, βοηθός του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Σαλτιέλ, “αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να τονιστεί το γεγονός ότι η κοινότητα είναι πάντα έτοιμη να συνδράμει στην προβολή της πόλης και την τουριστική της ανάπτυξη”.

H ισραηλιτική κοινότητα φροντίζει να προβάλλει την πλούσια ιστορία της και το δυναμικό παρόν της, μέσα από το  μουσείο, τις συναγωγές και τα πάμπολλα σημεία που συνδέονται με την διαχρονική εβραϊκή παρουσία στη Θεσσαλονίκη.

Συμβάλλει επίσης στο να υπάρχουν όσα απαιτούν οι πολυπληθείς επισκέπτες από όλο τον κόσμο και ειδικά το Ισραήλ.

Στη συνάντηση, η Κοινότητα  ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει δωρεάν τη μετάφραση των κειμένων του επίσημου ταξιδιωτικού οδηγού της πόλης, thessaloniki.travel, στην εβραϊκή γλώσσα.

Οι διαβουλεύσεις αυτές αποσκοπούν αφενός να συνεισφέρουν στην καταγραφή των δυνατών σημείων, των αδυναμιών, των ευκαιριών και των απειλών της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού, και αφετέρου να δώσουν φωνή με ουσιαστικό τρόπο σε όλους τους εμπλεκόμενους στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης.Στη φωτογραφία, η Συναγωγή Γιάντ Λεζικαρόν.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top