Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Σκέψεις για νέα καραντίνα από πλευράς Ισπανίας κρατούν μακρυά τους Βρετανούς τουρίστες

Τατιάνα Ρόκου - 17 Ιούνιος 2020, 11:03

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συνεχίζει να συμβουλεύει εναντίον όλων των μη απαραίτητων ταξιδιών στο εξωτερικό και αναφέρει ότι εξακολουθούν να ισχύουν περιορισμοί για την είσοδο στην Ισπανία.


Η Ισπανία εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει καραντίνα για τους Βρετανούς τουρίστες μόλις άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τις χώρες της ΕΕ την ερχόμενη Κυριακή (η ισπανική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι τουρίστες από το Ην. Βασίλειο μπορούν να επιστρέψουν από τις 21 Ιουνίου). Ωστόσο, η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Arancha González Laya δήλωσε στο BBC ότι ενδέχεται να υποβληθούν σε υποχρεωτική καραντίνα.

Μιλώντας για το πρόγραμμα “HARDtalk”, είπε: “Θα ελέγξουμε τι θα κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο και θα είμαστε σε διάλογο για να δούμε αν πρέπει ή όχι να υπάρχει αμοιβαιότητα, καθώς έχουν λάβει διαφορετικά μέτρα από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Η υπουργός περιέγραψε την κατάσταση ως “ρευστή”, προσθέτοντας ότι οι αξιωματούχοι θα ήθελαν να “ξεκινήσουν σωστά διάλογο με τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου για να διασφαλίσουν ότι και οι δύο θα πάρουμε το μήνυμα που αντιστοιχεί καλύτερα στην υγειονομική κατάσταση, η οποία σήμερα φαίνεται ότι είναι λίγο καλύτερη στην Ισπανία από ό,τι στο Ηνωμένο Βασίλειο”.

Υπενθυμίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλε υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων σε όλους όσοι εισέρχονταν στη χώρα από τις 8 Ιουνίου. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η καραντίνα θα παραμείνει σε ισχύ τουλάχιστον έως τις 29 Ιουνίου, όταν το μέτρο θα επανεξεταστεί, αλλά η Laya ανέφερε: “Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τότε που θα ανοίξουμε τα σύνορά μας, το Ηνωμένο Βασίλειο θα κάνει το ίδιο”.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συνεχίζει να συμβουλεύει εναντίον όλων των μη απαραίτητων ταξιδιών στο εξωτερικό και αναφέρει ότι εξακολουθούν να ισχύουν περιορισμοί για την είσοδο στην Ισπανία.

Η Βρετανία, με περισσότερους από 41.000 τεκμηριωμένους θανάτους από κοροναϊούς, και η Ισπανία, με περισσότερους από 27.000, ήταν μεταξύ των χωρών που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία.Στη φωτογραφία, η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Arancha González Laya.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top