Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςIATA: Τα κριτήρια για τεστ COVID-19 στα αεροπορικά ταξίδια
Αερομεταφορές

IATA: Τα κριτήρια για τεστ COVID-19 στα αεροπορικά ταξίδια

Ως μέρος της διαδικασίας του ταξιδιού, τα τεστ COVID-19 θα πρέπει να διενεργούνται από εκπαιδευμένους υπαλλήλους δημόσιας υγείας και να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια: Ταχύτητα, κλίμακα, ακρίβεια.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) δημοσίευσε τα κριτήρια για τη χρήση των τεστ COVID-19 στη διαδικασία ταξιδιού. Εάν οι κυβερνήσεις επιλέξουν να εισαγάγουν τεστ COVID-19 σε ταξιδιώτες που φθάνουν από χώρες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, τα τεστ πρέπει να αποφέρουν αποτελέσματα γρήγορα, να μπορούν να διεξάγονται κλιμακωτά και να έχουν πολύ υψηλά ποσοστά ακρίβειας. Επιπλέον, τα τεστ πρέπει να είναι οικονομικά αποδοτικά και να μη δημιουργούν οικονομικά ή υλικοτεχνικά εμπόδια στο ταξίδι.

Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) δημοσίευσε επίσης παρόμοιες οδηγίες, τις οποίες πρέπει να ακολουθήσουν οι κυβερνήσεις για την επανασύνδεση των ανθρώπων και των οικονομιών τους μέσω των αερομεταφορών. οι οδηγίες αυτές περιγράφουν τα επίπεδα μέτρων για τον μετριασμό του κινδύνου μετάδοσης του COVID-19 κατά τη διάρκεια των αεροπορικών ταξιδιών. Τα τεστ COVID-19 δεν πρέπει πάντως να αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για το άνοιγμα των συνόρων ή την επανέναρξη των αεροπορικών υπηρεσιών.

“Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τους κινδύνους μεταφοράς του COVID-19 μέσω αεροπορικών ταξιδιών και τα τεστ COVID-19 θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε αυτό. Ωστόσο, πρέπει να εφαρμοστούν σύμφωνα με την παγκόσμια καθοδήγηση επανεκκίνησης του ICAO, με στόχο τη διευκόλυνση των ταξιδιών. Η ταχύτητα, η κλίμακα και η ακρίβεια είναι τα πιο κρίσιμα κριτήρια απόδοσης για την αποτελεσματική ενσωμάτωση των τεστ στη διαδικασία του ταξιδιού”, δήλωσε ο Alexandre de Juniac, γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της IATA.

Ως μέρος της διαδικασίας ταξιδιού, τα τεστ COVID-19 θα πρέπει να διενεργούνται από εκπαιδευμένους υπαλλήλους δημόσιας υγείας και να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Ταχύτητα: Τα αποτελέσματα των τεστ θα πρέπει να παραδίδονται γρήγορα, με τα αποτελέσματα να είναι διαθέσιμα σε λιγότερο από μία ώρα, κατ’ελάχιστον.
  • Κλίμακα: Εάν πραγματοποιούνται τεστ στο αεροδρόμιο, πρέπει να είναι εφικτή η δυνατότητα πργματοποίησης αρκετών εκατοντάδων ανά ώρα. Η χρήση σάλιου για τη λήψη δειγμάτων αντί για ρινικά ή επιχρίσματα λαιμού θα διευκόλυνε κάτι τέτοιο. Αναμένεται επίσης να μειώσει το χρόνο και να βελτιώσει την αποδοχή των επιβατών.
  • Ακρίβεια: Η εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια είναι απαραίτητη. Τόσο τα ψευδώς αρνητικά όσο και τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα πρέπει να είναι κάτω του 1%.

Πότε πρέπει να γίνει το τεστ μεσα στη διαδικασία του ταξιδιού;
Στην ιδανική περίπτωση, απαιτείται τεστ COVID-19 πριν από την άφιξη στο αεροδρόμιο και εντός 24 ωρών από το ταξίδι. Οι επιβάτες που φτάνουν “έτοιμοι προς πτήση” μειώνουν τον κίνδυνο μετάδοσης στο αεροδρόμιο και επιτρέπουν για κάθε ταξιδιώτη που βγει θετικός να βρει έγκαιρα διαμονή εκ νέου. Εάν απαιτείται τεστ ως μέρος της διαδικασίας ταξιδιού, συνιστάται κατά την αναχώρηση. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αναγνωρίζουν αμοιβαία τα αποτελέσματα των τεστ και η διαβίβαση των δεδομένων θα πρέπει να πραγματοποιείται απευθείας μεταξύ επιβατών και κυβερνήσεων με παρόμοιο τρόπο με τον οποίο γίνεται επί του παρόντος ο χειρισμός των ηλεκτρονικών θεωρήσεων. Οποιεσδήποτε απαιτήσεις τεστ πρέπει να ισχύουν μόνο για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί. Για να διασφαλιστεί αυτό, θα πρέπει να διεξάγονται τακτικές αξιολογήσεις.

Ποιος πρέπει να πληρώσει;
Το κόστος είναι μια σημαντική εκτίμηση. Τα τεστ πρέπει να διευκολύνουν τα ταξίδια και να μην παρέχουν οικονομικά εμπόδια. είναι ανησυχητικο όταν σε ορισμένους ευρωπαϊκούς προορισμούς τα τεστ κοστίζουν πάνω από 200 δολ. Η IATA υποστηρίζει τους Διεθνούς Κανονισμούς Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που απαιτούν από τις κυβερνήσεις να αναλάβουν το κόστος των υποχρεωτικών τεστ υγείας. Όταν ένα τεστ προσφέρεται σε εθελοντική βάση, θα πρέπει να χρεώνεται στην τιμή κόστους.

Τι συμβαίνει όταν κάποιος βρει θετικός;
Ιδανικά, τα τεστ πραγματοποιούνται πριν από το ταξίδι ή στο σημείο αναχώρησης και ένα θετικό αποτέλεσμα θα σήμαινε ότι ο επιβάτης δεν μπορεί να ταξιδέψει όπως είχε προγραμματιστεί. Σε αυτήν την περίπτωση, οι αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν ευελιξία στους καταναλωτές. Αυτό περιλαμβάνει εκ νέου κράτηση ή επιστροφές χρημάτων σύμφωνα με την εμπορική πολιτική της αεροπορικής εταιρείας. Πολλές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν την ίδια ευελιξία σε επιβάτες που υποπτεύονται ότι έχουν συμπτώματα του COVID-19, καθώς και στα μέλη ομάδας που ταξιδεύουν μαζί, ειδικά όταν είναι μέλη του ίδιου νοικοκυριού (οικογένεια). Εάν η δοκιμή είναι επιβεβλημένη κατά την άφιξη και ο επιβάτης είναι θετικός, τότε πρέπει να αντιμετωπίζεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κράτους υποδοχής. Οι αεροπορικές εταιρείες δεν πρέπει να υποχρεώνονται να επαναπατρίσουν τους επιβάτες ή να “τιμωρηθούν” με χρηματικές ποινές, όπως πρόστιμα ή επιχειρησιακές κυρώσεις.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024