Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Η Σουηδία 'απελευθερώνει' τα ταξίδια προς Ελλάδα και άλλες 9 ευρωπαϊκές χώρες από 30 Ιουνίου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 18 Ιούνιος 2020, 10:43

Για χώρες εκτός ΕΕ και Schengen η οδηγία για αποφυγή των ταξιδιών πλην των πλέον αναγκαίων επεκτείνεται έως τις 31 Αυγούστου.


Η Σουηδία θα άρει από τις 30 Ιουνίου την προειδοποίηση για μη απαραίτητα ταξίδια για 10 ευρωπαϊκές χώρες, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι χώρες αυτές είναι η Ελλάδα, η Κροατία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Σλοβενία, η Γαλλία, η Ισλανδία, το Βέλγιο, η Ελβετία και το Λουξεμβούργο.

“Όπως και στην προηγούμενη απόφασή μας, αυτή δε βασίζεται στην εξάπλωση του ιού, αλλά στην αβεβαιότητα σχετικά με τους κανόνες καραντίνας ή επειδή δεν υπάρχουν πτήσεις, τρένα και πλοία που θα σας επιτρέψουν να επιστρέψετε στην πατρίδα σας (από ορισμένες χώρες)”, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ann Linde.

Θα παραμείνει σε ισχύ η ταξιδιωτική σύσταση προς όλους τους Σουηδούς να αποφεύγουν ταξίδια στη Δανία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία, καθώς και στη Βρετανία. Ακόμη, για χώρες εκτός ΕΕ και Schengen η οδηγία για αποφυγή των ταξιδιών πλην των πλέον αναγκαίων επεκτείνεται έως τις 31 Αυγούστου.

Οι σκανδιναβικοί γείτονες της Σουηδίας απέκλεισαν τη χώρα όταν άρχισαν να ανοίγουν τα σύνορά τους, αναφέροντας ένα υψηλό επίπεδο εξάπλωσης του κορονοϊού εκεί. Η Σουηδία ξεπέρασε τα 5.000 κρούσματα COVID-19 χθες Τετάρτη 17 Ιουνίου, αλλά οι θάνατοι έχουν επιβραδυνθεί σημαντικά από την “κορυφή” τον περασμένο Απρίλιο και οι τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν περίπου στα κανονικά επίπεδα σε σύγκριση με τον πενταετή μέσο όρο των συνολικών θανάτων. Σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, η Σουηδία δεν επέλεξε ένα πλήρες lockdown, διατηρώντας τα περισσότερα σχολεία και σχεδόν όλες τις επιχειρήσεις ανοιχτές ενώ επιδιώκει να αξιοποιήσουν ως επί το πλείστον τον εθελοντικό περιορισμό και τις συστάσεις για κοινωνική απόσταση.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top