Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤο αεροδρόμιο London City ανοίγει ξανά την Κυριακή 21 Ιουνίου
Αεροδρόμια

Το αεροδρόμιο London City ανοίγει ξανά την Κυριακή 21 Ιουνίου

Το 42% των επιβατών του αεροδρομίου δήλωσε σε πρόσφατη έρευνα ότι σκοπεύει να ταξιδέψει για αναψυχή εντός των επόμενων τριών μηνών και το 41% ​​δήλωσε ότι αναμένει να πετάξει για επαγγελματικούς λόγους πριν από το χειμώνα.

Το αεροδρόμιο City του Λονδίνου θα ανοίξει ξανά την ερχόμενη Κυριακή, όταν η British Airways θα εκτελέσει και την πρώτη της πτήση από τα τέλη Μαρτίου, μεταφέροντας επιβάτες στο Isle of Man. Το αεροδρόμιο έκλεισε στις 26 Μαρτίου και, καθώς ήταν η πλησιέστερη αεροπορική δίοδος στο προσωρινό νοσοκομείο “Nightingale” στο ExCel Center, προσφέρθηκε στην κυβέρνηση για να το χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σε μια πρόσφατη έρευνα σε περισσότερους από 4.700 επιβάτες που εξυπηρετήθηκαν από το London City Airport αποκαλύφθηκε ότι το 79% ήταν είτε πολύ πιθανό είτε αρκετά πιθανό να ταξιδέψει όταν θα ανακοινωθεί ότι κάτοιο τέοιο θα είναι πλέον ασφαλές.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ην. Βασιλείου εξακολουθεί πάντως να συμβουλεύει ενάντια σε όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια και όποιος εγκαταλείψει τη χώρα θα πρέπει να μπει καραντίνα για 14 ημέρες όταν επιστρέψει.

Παρ’όλα αυτά, το 42% των επιβατών του αεροδρομίου δήλωσε ότι σκοπεύει να ταξιδέψει για αναψυχή εντός των επόμενων τριών μηνών και το 41% ​​δήλωσε ότι αναμένει να πετάξει για επαγγελματικούς λόγους πριν από το χειμώνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του London City Airport, Robert Sinclair, δήλωσε: “Αυτή η σαφής γρήγορη απαίτηση από τους επιβάτες μας να επιστρέψουν στις πτήσεις είναι πραγματικά ενθαρρυντική. Δείχνει την επιθυμία όχι μόνο να απολαύσουν διακοπές σύντομα μετά από σχεδόν τρεις μήνες lockdown, αλλά και να επιστρέψουν στα επαγγελματικά ταξίδια. Εργαστήκαμε σκληρά για να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον στο αεροδρόμιο, ώστε να υπάρχει εμπιστοσύνη στις πτήσεις. Ταυτόχρονα, είμαστε προσεκτικοί ώστε να μη θυσιάσουμε την ταχύτητα των διαδικασιών στο αεροδρόμιο, που πάντα εκτιμούσαν οι επιβάτες μας και τώρα είναι περισσότερο σημαντική από ποτέ, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας. Θα προβούμε επίσης σε πολλές ανακοινώσεις με τους συνεργάτες μας τις προσεχείς εβδομάδες, οι οποίες ελπίζουμε ότι και θα ενθουσιάσουν τους επιβάτες. Με το άνοιγμα της αγοράς αερομεταφορών σε ολόκληρη την Ευρώπη αυτήν την εβδομάδα, ελπίζω ότι οι αεροπορικές ‘γέφυρες’ μπορούν να συμφωνηθούν γρήγορα με Ευρωπαίους γείτονες χαμηλού κινδύνου. Αυτές οι ειδήσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναυσμα για τη βιομηχανία καθώς και για την ευρύτερη οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου”.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων ασφαλείας, το Αεροδρόμιο City του Λονδίνου θα περιορίσει την πρόσβαση στον τερματικό σταθμό μόνο σε επιβάτες που έχουν έγκυρο εισιτήριο για την ημέρα πυο ταξιδέυουν και θα τους ζητά να φορούν μάσκα προσώπου, ενώ βρίσκονται στο αεροδρόμιο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024