Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κινηματογραφικός τουρισμός

Ξεκινούν στην Ελλάδα γυρίσματα μεγάλης γαλλικής κινηματογραφικής παραγωγής

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Ιούνιος 2020, 11:06

Η ταινία αποτελεί ενέργεια προβολής και προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αγορά της Γαλλίας αλλά και σε διεθνές επίπεδο, καθώς εκτιμάται ότι θα τη δουν περισσότεροι από 10 εκατ. Γάλλοι θεατές, ενώ αναμένεται να προβληθεί ακόμα στην Ιταλία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, την Ισπανία κ.ά.


Με την υποστήριξη του ΕΟΤ, ξεκινούν στις 13 Ιουλίου στην Αθήνα και την Αίγινα τα γυρίσματα της γαλλικής ταινίας “On sourit pour la photo” (“Χαμογελάστε για την φωτογραφία”). Πρόκειται για μία πολύ υψηλού επιπέδου κινηματογραφική παραγωγή, με σκηνοθέτη τον αγαπημένο του γαλλικού κοινού Francois Uzan και πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς Thierry Jacques Gamblin και Claire Pascale Arbillot.

Η ταινία αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική ενέργεια προβολής και προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αγορά της Γαλλίας αλλά και σε διεθνές επίπεδο, καθώς εκτιμάται ότι θα τη δουν περισσότεροι από 10 εκατ. Γάλλοι θεατές, ενώ αναμένεται να προβληθεί ακόμα στην Ιταλία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, την Ισπανία κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό, τον γενικό φραμματέα του ΕΟΤ, κ. Δημήτρη Φραγκάκη, επισκέφθηκαν χθες οι εκπρόσωποι της εταιρείας παραγωγής Benjamin Phuong Dung (Line Producer), Φένια Κοσοβίτσα (Line Producer) και Χριστίνα Λεκάκη (Production Coordinator). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας των δύο πλευρών και ανακοινώθηκε πως η πρεμιέρα της ταινίας στο Παρίσι προγραμματίζεται για το  2021. Από την πλευρά του, ο κ. Φραγκάκης βεβαίωσε ότι ο ΕΟΤ θα βρίσκεται στο πλευρό της παραγωγής για οποιαδήποτε διευκόλυνση απαιτηθεί από τους τοπικούς φορείς του τουριστικού κλάδου κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά και στο στάδιο της προώθησής της.

Τα γυρίσματα της κομεντί “On sourit pour la photo” θα διαρκέσουν έξι εβδομάδες και θα πραγματοποιηθούν σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως ο ναός της Αφαίας στην Αίγινα, σε ανερχόμενες γειτονιές της Αθήνας, όπως ο Κεραμεικός και το Παγκράτι, καθώς και σε χώρους πολιτισμού, όπως το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”. Στόχος είναι να αναδειχθεί το δυναμικό πρόσωπο της ελληνικής πρωτεύουσας, η νέα ελληνική γαστρονομία, ο ελληνικός τρόπος ζωής, αλλά και οι άγνωστες πτυχές της Αττικής όπως οι μαρίνες, η λίμνη της Βουλιαγμένης, τα οινοποιεία της, η κουλτούρα γύρω από την παραγωγή φιστικιού στην Αίγινα κ.ά.Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνάντηση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ με τους εκπροσώπους της εταιρείας παραγωγής της γαλλικής ταινίας. Εικονίζονται από αριστερά, η Production Coordinator, κα Χριστίνα Λεκάκη, η Line Producer, κα Φένια Κοσοβίτσα, ο επίσης Line Producer, Benjamin Phuong Dung, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης, η γενική διευθύντρια του ΕΟΤ, κα Σοφία Λαζαρίδου και η προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού, κα Ελένη Γερολυμάτου.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top