Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΘεμελίωση του τουριστικού συγκροτήματος 'KILADA' στην Ερμιονίδα Αργολίδας
Επενδύσεις

Θεμελίωση του τουριστικού συγκροτήματος 'KILADA' στην Ερμιονίδα Αργολίδας

Η επένδυση στο σύνολο της θα υπερβεί τα 400 εκατ. ευρώ και είναι το τέταρτο μεγάλο έργο που κατασκευάζει ο Όμιλος Dolphin Capital στην Ελλάδα, μετά το Amanzoe, το Nikki Beach και το One & Only στην Κέα.

Οι υπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης και oι υφυπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Δημήτρης Οικονόμου, παρέστησαν στην τελετή θεμελίωσης του ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος “KILADA” του Ομίλου Dolphin Capital στην Ερμιονίδα Αργολίδας, της πρώτης τουριστικής επένδυσης, η οποία εντάχθηκε στο Νόμο περί Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) και έλαβε οικοδομική άδεια.

Στην τελετή ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, οι γενικοί γραμματείς Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, κ. Νίκος Μαντζούφας και Πολιτισμού, κ. Γιώργος Διδασκάλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Νίκας, ο βουλευτής Αργολίδας, κ. Γιάννης Ανδριανός και ο δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γιάννης Γεωργόπουλος.

“Μεγάλες επενδυτικές πρωτοβουλίες για την παροχή υψηλής ποιότητας τουρισμού βρίσκονται στην καρδιά της πολιτικής που θέλουμε να υλοποιήσουμε για την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Το συγκρότημα ‘Kilada’, το οποίο με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα στην  οικογένεια των επιχειρήσεων του ελληνικού τουρισμού, αποτελεί υπόδειγμα μιας διαφορετικής φιλοσοφίας για την τουριστική ανάπτυξη”, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού. “Είναι αλήθεια πως περνάμε μια πρωτοφανή κρίση την οποία όμως αντιμετωπίσαμε με  αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα και υπευθυνότητα. Με αυτά τα τρία συστατικά – όπως και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από την Σαντορίνη την περασμένη βδομάδα- θα επιτρέψουμε στον Ελληνικό τουρισμό να ανοίξει τα φτερά του με ασφάλεια. Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά δεσμευόμαστε να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους του τουρισμού.

Δίπλα σε κάθε επένδυση που θεμελιώνεται, δίπλα σε κάθε ξενοδοχείο που ανοίγει, δίπλα σε κάθε επισκέπτη που έρχεται. Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία που υπηρετεί την εθνική τουριστική βιομηχανία όπως το Kilada, που θεμελιώθηκε σήμερα. Καλή επιτυχία!”

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Dolphin Capital, κ. Μίλτος Καμπουρίδης, δήλωσε: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μαζί με τους υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Τουρισμού και πλήθος άλλων αντιπροσώπων της κεντρικής και τοπικής διοίκησης βάλαμε το θεμέλιο λίθο για την κατασκευή του μεγάλου έργου. Πρόκειται για την πρώτη τουριστική επένδυση που εντάχθηκε στο πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων και την πρώτη που άρχισε να υλοποιείται. Η επένδυση στο σύνολο της θα υπερβεί τα 400 εκατ. ευρώ και είναι το 4ομ μεγάλο έργο που κατασκευάζει ο όμιλος Dolphin Capital στην Ελλάδα, μετά το Amanzoe, το Nikki Beach και το One & Only στην Τζια. Και τα τέσσερα αυτά έργα είναι πρωτοποριακά και συμβαδίζουν με τον στόχο του ομίλου μας που ήταν πάντα οι υψηλού επιπέδου αναπτύξεις σε συνεργασία με παγκοσμίου εμβελείας σχεδιαστές και brands, που σέβονται το περιβάλλον και αναδεικνύουν την Ελλάδα. Στις δύσκολες αυτές μέρες που είμαστε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρα εμπόδια και που όλα είναι υπό αμφισβήτηση, εμείς επενδύουμε στη ποιότητα και στην υποδομές που θα υπερισχύσουν”.

Μετά την τελετή θεμελίωσης, ο κ. Γεωργιάδης, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, έκανε την εξής δήλωση (on camera): “Η επένδυση στην Κοιλάδα είναι η πρώτη επένδυση που αδειοδοτήσαμε με τις νέες διαδικασίες fast track, σε διάστημα λιγότερο των 15 ημερών. Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων έχει καταστεί έτσι κεντρική αδειοδοτική αρχή για όλες τις στρατηγικές επενδύσεις και το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε με την εδώ παρουσία μας είναι ότι πλέον οι επενδυτές θα ξέρουν ότι θα βρίσκουν εύκολες λύσεις και δεν θα ταλαιπωρούνται από τη συνήθη ελληνική γραφειοκρατία. Θέλω αν ευχαριστήσω τη Dolphin για την εξαιρετική δουλειά που κάνει στην Ελλάδα και να μεταφέρω τις ευχές του πρωθυπουργού, ο οποίος θα ήθελε να είναι παρών, αλλά ανειλημμένες υποχρεώσεις τον κράτησαν στην Αθήνα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024