Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Επενδύσεις

Επιτάχυνση επενδύσεων μέσω του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής

Τατιάνα Ρόκου - 24 Ιούνιος 2020, 15:06

Εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη για το νέο σταθμό επιβατών του Λιμένα Σούδας στην προβλήτα Αδριάς και η αρχιτεκτονική μελέτη για το κτίριο του Αεροσταθμού του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης.


Στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη, εγκρίθηκαν επενδύσεις και μελέτες.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν οι παρακάτω επενδύσεις:

  • Ανέγερση βιομηχανικού κτιρίου ιδιοκτησίας της εταιρείας ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ Α.Ε. στην εκτός σχεδίου περιοχή Βεγόρας του Δήμου Αμυνταίων. Αφορά σε ανέγερση οινοποιείου σε αγροτεμάχιο που αποτελεί τμήμα της ευρύτερης περιοχής του παλαιού ορυχείου εξόρυξης Λιγνίτη του Δήμου Αμυνταίου.
  • Κατασκευή νέου κτιρίου Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής, στην τοποθεσία “Γκόριτσα” ή “Δώδεκα Λιθάρια” στην Τοπική Κοινότητα Θηβαίων. Αφορά στην κατασκευή νέου κτιρίου (άνω των 5.000 τ.μ.) σε παράπλευρη οδό της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας.

Επίσης, εγκρίθηκαν οι παρακάτω μελέτες:

  • Η αρχιτεκτονική μελέτη “Σταθμός επιβατών Λιμένα Σούδας - ενδιάμεση φάση”, η οποία έχει λάβει το Α’ Βραβείο αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων. Αφορά στο νέο Σταθμό Επιβατών λιμένα Σούδας στην προβλήτα Αδριάς.
  • Η αρχιτεκτονική μελέτη για το “κτίριο του Αεροσταθμού του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης”. Το κτίριο στο Αεροδρόμιο “Μακεδονία” θα αναβαθμιστεί με αναδιαμορφώσεις των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και ανέγερση νέας κτιριακής υποδομής. Το υφιστάμενο κτίριο  διατηρείται ως έχει και θα συνδέεται με το νέο με δυο συνδετήριους κλειστούς διαδρόμους.
  • Η διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Αγ. Παρασκευής για την ανάδειξη των διατηρητέων ταφικών Μνημείων στο Δήμο Λεβαδέων. Χαρακτηριστικό της σπουδαιότητας που κατέχει το νεκροταφείο στην ιστορία της πόλης είναι το γεγονός, ότι από τα 19 διατηρητέα μνημεία, που αναφέρονται στον κατάλογο της προκήρυξης για ολόκληρη την πόλη, τα 6 είναι εντός του χώρου και το έβδομο είναι ο ίδιος ο ναός.
Στη φωτογραφία, το λιμάνι τη Σούδας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top