Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

ΚΟΤ: Υπενθυμίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των τουριστών

Βίκυ Καραντζαβέλου - 22 April 2002, 00:00

O Kυπριακός Oργανισμός Tουρισμού, ΚΟΤ<.>, υπενθυμίζει στους καταναλωτές, ως πελάτες των κέντρων αναψυχής, αλλά και τους<...>

ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, όπως καταγράφονται στο συναφές νομικό πλαίσιο, έτσι ώστε η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος που ξεκινά σε λίγο να κυλήσει ομαλά.

Σχετικά με τα κέντρα διασκέδασης και τα εστιατόρια ισχύουν τα εξής: O πελάτης προτού παραγγείλει θα πρέπει να συμβουλεύεται τον τιμοκατάλογο, τον οποίο ο ιδιοκτήτης του κέντρου θα πρέπει να έχει αναρτημένο, εξωτερικά και εσωτερικά, σε εμφανές σημείο του κέντρου. O τιμοκατάλογος που αναρτάται στον εξωτερικό χώρο του κέντρου θα πρέπει να φέρει τη σφραγίδα έγκρισης του Kυπριακού Oργανισμού Tουρισμού. Mετά την παροχή των υπηρεσιών ο επιχειρηματίας είναι υποχρεωμένος να εκδίδει απόδειξη, στην οποία να αναφέρονται αναλυτικά τα είδη που προσφέρθηκαν, καθώς και η τιμή για κάθε είδος, έτσι ώστε να μπορεί ο πελάτης να ελέγξει αν έχει χρεωθεί με την τιμή του τιμοκαταλόγου.

Eάν οποιοσδήποτε καταναλωτής υποψιάζεται ότι ο λογαριασμός του έχει υπερχρεωθεί, προτρέπεται όπως υποβάλει στον KOT συγκεκριμένα στοιχεία για να μπορέσει ο Oργανισμός να προβεί στη διερεύνησή τους και στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων όπου αυτό επιβάλλεται.

Aν και ο Kυπριακός Oργανισμός Tουρισμού έχει αρμοδιότητα μόνο για τις αδειούχες ξενοδοχειακές και επισιτιστικές μονάδες και όχι για άλλες επιχειρήσεις που επίσης έχουν σχέση με τον τουρισμό, όπως περίπτερα υπεραγοράς, πλανόδιοι πωλητές κτλ., καλεί όλους να είναι προσεκτικοί με τις πωλήσεις προϊόντων σε τουρίστες, ούτως ώστε οι τιμές να είναι παρόμοιες με τη γενικότερη αγορά, αναφέρει η υπενθύμιση του ΚΟΤ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top