Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsTUI: 'Βομβαρδισμός' δρομολογίων προς Ρόδο, Κρήτη και ελληνικά νησιά από τον Ιούλιο
TOs

TUI: 'Βομβαρδισμός' δρομολογίων προς Ρόδο, Κρήτη και ελληνικά νησιά από τον Ιούλιο

Η TUI Deutschland τον Ιούλιο θα εκτελέσει 1.500 πτήσεις προς Βαλεαρίδες Νήσους, Ελλάδα, Κύπρο και Πορτογαλία. Η πρώτη πτήση της TUI Austria προσγειώνεται στην Κρήτη στις 3 Ιουλίου (60 εβδομαδιαίες αναχωρήσεις με έμφαση στα ελληνικά νησιά). Η Σουηδία ανοίγει τα σύνορά της στις 30 Ιουνίου και λίγες μέρες αργότερα, οι πρώτοι Σουηδοί θα πετάξουν προς Ρόδο. Οι πρώτοι Νορβηγοί θα αναχωρήσουν προς Κρήτη μετά τις 15 Ιουλίου.

Καθώς η θερινή σεζόν του 2020 ξεκινά σε όλο και περισσότερες χώρες, το σύνολο των ταξιδιωτικών πρακτόρων και των αεροπορικών εταιρειών της TUI είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν εκ νέου τις δραστηριότητές τους. Οι πρώτες πτήσεις αναψυχής έχουν ήδη απογειωθεί, π.χ. από Γερμανία, Βέλγιο και Ελβετία. Οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Κροατία βρίσκονται στο επίκεντρο των πρώτων πακέτων διακοπών.

Η TUI εκτιμά την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ανοίξει σύντομα τα ταξίδια σε χώρες εκτός ΕΕ. “Είναι σωστό και αντικατοπτρίζει το αίτημα πολλών παραθεριστών να επιτραπούν ταξίδια σε χώρες εκτός ΕΕ, όπου είναι δυνατόν, με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο, όπως στην Τουρκία ή το Μαρόκο. Οι συνομιλίες με τις αντίστοιχες κυβερνήσεις παρέχουν εμπιστοσύνη ότι τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας πληρούν υψηλά πρότυπα όπως και στην ΕΕ. Ως ένας ολοκληρωμένος τουριστικός οργανισμός με τους δικούς της ταξιδιωτικούς πράκτορες, ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρείες, η TUI είναι καλά προετοιμασμένη να προσφέρει διακοπές σε αυτούς τους δημοφιλείς προορισμούς σε σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις αρθούν οι εθνικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί”, αναφέρει η εταιρεία.

Αναλυτικά οι αγορές επανεκκίνησης της TUI

  • Γερμανία: Ως ο πρώτος Τ.Ο., η TUI Deutschland ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία της στις 15 Ιουνίου, με δύο πτήσεις από το Ντίσελντορφ και τη Φρανκφούρτη προς τη Μαγιόρκα και έκτοτε έχει προγραμματίσει 40 επιπλέον πτήσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Τον Ιούλιο σχεδιάζει να εκτελέσει 1.500 πτήσεις, κυρίως προς τις Βαλεαρίδες Νήσους, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Πορτογαλία. Τα Κανάρια Νησιά θα ξεκινήσουν και πάλι από την 1η Ιουλίου.
  • Αυστρία: Η πρώτη πτήση της TUI Austria θα απογειωθεί από τη Βιέννη στις 3 Ιουλίου, με προορισμό την Κρήτη. Τον Ιούλιο, προγραμματίζονται 60 εβδομαδιαίες αναχωρήσεις με έμφαση στα ελληνικά νησιά.
  • Ελβετία: Η TUI Suisse ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία της στις 18 Ιουνίου, με την πρώτη πτήση από τη Ζυρίχη προς το Φάρο Πορτογαλίας και στις 29 Ιουνίου προς τη Λάρνακα. Τις επόμενες εβδομάδες, οι αναχωρήσεις προγραμματίζονται με έμφαση στις Βαλεαρίδες Νήσους, την Ελλάδα και τις Καναρίους Νήσους.
  • Πολωνία: Η TUI Poland ξεκινά τη λειτουργία της στη Μαγιόρκα και την Κρήτη από την 1η Ιουλίου και στη συνέχεια θα προσθέσει σύντομα τη Βουλγαρία και τα ελληνικά νησιά στο χαρτοφυλάκιό της. Η TUI Poland έχει μεταφέρει ολόκληρη την εξυπηρέτηση πελατών της ψηφιακά, παρέχοντας σε όλους τους πελάτες της πλήρως ψηφιακή υποστήριξη 24/7 μέσω σχετικής εφαρμογής.
  • Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία: Η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της TUI, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, ξεκινά εκ νέου τις δραστηριότητές της από τις 11 Ιουλίου, με τις πρώτες πτήσεις να αναχωρούν από το Λονδίνο Gatwick προς την Ίμπιζα και από το Μπέρμιγχαμ προς την Πάλμα. Θα εκτελεί 44 πτήσεις την εβδομάδα σε 8 προορισμούς μεταξύ 11 και 24 Ιουλίου, ενώ θα αυξήσει τους προορισμούς σε 19 από τις 25 Ιουλίου, αυξάνοντας επίσης τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων από τον Αύγουστο.
  • Σουηδία: Η Σουηδία ανοίγει τα σύνορά της για ταξίδια αναψυχής στις 30 Ιουνίου. Λίγες μέρες αργότερα, οι πρώτοι Σουηδοί θα πετάξουν προς Ρόδο με πτήσεις της TUI. Τις επόμενες εβδομάδες, θα ξεκινήσει πάλι η τακτική δραστηριότητα προς τις χώρες Schengen, με τους περισσότερους τουρίστες να επιλέγουν παραδοσιακά να ταξιδέψουν στην Ισπανία και την Ελλάδα.
  • Νορβηγία: Η νορβηγική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ανοίξουν τα σύνορά της για τους πολίτες της σε πολλές χώρες Schengen στις 15 Ιουλίου. Η TUI αναμένει ότι οι πρώτοι Νορβηγοί πελάτες της TUI θα αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο του Όσλο Gardermoen την ίδια εβδομάδα προς την Κρήτη.
  • Δανία: Τα σύνορα της χώρας έχουν ανοίξει προς τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες στις 27 Ιουνίου. Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου, η πρώτη πτήση με Δανούς τουρίστες θα απογειωθεί από την Κοπεγχάγη για την Κρήτη. Στη συνέχεια, η Δανία θα αρχίσει να προσφέρει πτήσεις και πάλι σε χώρες όπως η Ισπανία και η Κύπρος, ύστερα από την αύξηση της ζήτησης.
  • Φινλανδία: Η Φινλανδία άρει τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις για έναν αυξανόμενο αριθμό ευρωπαϊκών χωρών από τις 13 Ιουλίου και μετά. Η ζήτηση για ταξίδια το καλοκαίρι είναι υψηλή. Έτσι, η πρώτη πτήση από το Ελσίνκι προς την Κρήτη θα ξεκινήσει εκείνη την εβδομάδα, με εβδομαδιαίες πτήσεις προς Κρήτη και Ρόδο.
  • Βέλγιο: Στις 20 Ιουνίου, η TUI fly Belgium πραγματοποίησε την πρώτη της πτήση από τις Βρυξέλλες προς το Ντουμπρόβνικ. Από την 1η Ιουλίου και μετά, ο βελγικός Τ.Ο. θα παρέχει στο πρόγραμμά του Ισπανία και Ελλάδα. Η TUI fly Belgium θα αυξήσει σταδιακά τις δραστηριότητές της και από τις 24 Ιουλίου, η εταιρεία θα λειτουργήσει πλήρως το πρόγραμμά της, με 219 εβδομαδιαίες πτήσεις σε 72 προορισμούς.
  • Ολλανδία: Η TUI Netherlands θα λειτουργήσει ξανά από την 1η Ιουλίου, με την πρώτη πτήση να δρομολογείται από το Άμστερνταμ προς τη Μαγιόρκα, ακολουθούμενη από πτήσεις προς Γκραν Κανάρια, Τενερίφη, Ίμπιζα και πολλά ελληνικά νησιά αργότερα εκείνη την εβδομάδα. Από τα μέσα Ιουλίου και μετά, προγραμματίζονται πτήσεις προς Κύπρο και Βουλγαρία. Το πρόγραμμα για το καλοκαίρι θα αυξηθεί σε περισσότερες από 200 πτήσεις σε 30 προορισμούς. Στις 2 Ιουλίου, η πρώτη πτήση μεγάλων αποστάσεων της TUI Netherlands, μετά το lockdown, πετά από την Ολλανδία στο νησί Κουρακάο των Ολλανδικών Αντιλλών, ακολουθούμενη από πρόσθετες πτήσεις προς Μπονέρ και την Αρούμπα την επόμενη εβδομάδα.
  • Γαλλία: Η TUI France θα επικεντρωθεί στις βασικά εμπορικά σήματα του ομίλου, “Club Marmara” και “Club Lookéa” και στο κύριο εμπορικό της brand, “Nouvelles Frontières“. Περίπου 40 κλαμπ θα ανοίξουν τις πόρτες τους από την 1η Ιουλίου, σε Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία. Η κύρια καλοκαιρινή σεζόν στη Γαλλία ξεκινά μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου, με το άνοιγμα πάνω από το 50% της προσφοράς των βασικών σημάτων της εταιρείας.

Τις επόμενες εβδομάδες, όλες οι αγορές θα αυξάνουν σταδιακά τον όγκο τους, ανάλογα με τη ζήτηση και τον ανοδικό αριθμό προορισμών που θα είναι προσβάσιμοι.

Για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των πελατών της, η TUI εισήγαγε ένα ολοκληρωμένο σύνολο μέτρων και πρωτοκόλλων, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδίου 10 σημείων για τα ξενοδοχεία της, και συνεργάζεται στενά με τους συνεργάτες της, όπως αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, ξενοδοχεία και τις σχετικά αρχές και κυβερνήσεις στους προορισμούς που δραστηριοποιείται.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024