Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour Operators'Έκρηξη' κρατήσεων αναφέρουν τα βρετανικά ταξιδιωτικά γραφεία
Τάσεις

'Έκρηξη' κρατήσεων αναφέρουν τα βρετανικά ταξιδιωτικά γραφεία

Σύστημα 'φωτεινού σηματοδότη' εγκαινιάζει το Ηνωμένο Βασίλιο για προορισμούς στο εξωτερικό. Το σύστημα θα αποφασίζει ποια κράτη είναι ασφαλή για τα ταξίδια των Βρετανών και θα ταξινομούνται ως πράσινα ή πορτοκαλί, διαθέσιμα στους παραθεριστές. Οι Βρετανοί που θα κάνουν διακοπές σε 'πράσινες' ή 'πορτοκαλί' χώρες δε θα χρειαστεί να απομονωθούν για 14 ημέρες, όταν επιστρέψουν.

Οι ταξιδιωτικοί οργανισμοί είδαν αύξηση των αναζητήσεων κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, μετά την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης ότι πρόκειται να αντικαταστήσει τους κανονισμούς καραντίνας για τα ταξίδια με ένα σύστημα “φωτεινών σηματοδοτών” για υπερπόντιους προορισμούς.

Το σύστημα θα αποφασίζει ποια κράτη είναι ασφαλή για τα ταξίδια των Βρετανών και θα ταξινομούνται ως πράσινα ή πορτοκαλί, διαθέσιμα στους παραθεριστές. Οι ειδικοί έχουν μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο είναι έντονη η πανδημία του κορανοϊού σε κάποιες χώρες, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να εμπιστευτεί τις χώρες αυτές για τα στοιχεία τα σχετικά με τον COVID-19 και αν τα ποσοστά μόλυνσης πέφτουν, ανεβαίνουν ή είναι στάσιμα. Οι Βρετανοί που θα κάνουν διακοπές σε “πράσινες” ή “πορτοκαλί’ χώρες δε θα χρειαστεί να απομονωθούν για 14 ημέρες, όταν επιστρέψουν.

Η TravelSupermarket ανέφερε ότι αυτό ήταν το “Σαββατοκύριακο με την περισσότερη δουλειά από το lockdown”, ενώ η Eurotunnel δήλωσε ότι πελάτες της χρησιμοποίησαν το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων αυτό το Σαββατοκύριακο “περισσότερο από ποτέ στο παρελθόν“.

Η TUI ανέφερε αύξηση κατά 50% στις κρατήσεις αυτήν την εβδομάδα, με την Ισπανία και την Ελλάδα να είναι οι πιο δημοφιλείς προρισμοί για αυτό το καλοκαίρι.

Ο ιδιοκτήτης της Westoe Travel, Graeme Brett, δήλωσε: “Οι αναζητήσεις έχουν τελειώσει, αλλά όλοι περιμένουν να δουν ποιες χώρες έχουν το ‘πράσινο φως’. Έχω δει αναφορές για αύξηση κρατήσεων, αλλά αυτό πρέπει να ισχύει για τις απευθείας κρατήσεις. Έχουμε πει στους πελάτες μας ότι οι ταξιδιωτικές οδηγίες αλλάζουν συνεχώς και κάνοντας κράτηση σε έναν ανεξάρτητο ταξιδιωτικό πράκτορα που είναι μέλος της ABTA, θα λάβουν τις πλέον πρόσφατες ταξιδιωτικές οδηγίες, καθώς επίσης και ενημέρωση για τυχόν αλλαγές σε αυτές μετά την κράτηση. Εάν κάνουν κράτηση μέσω Internet δε θα λάβουν αυτές τις πληροφορίες”.

Ο Martin Sandland-Owens, ο οποίος διευθύνει την Martin’s Holiday Village, είπε: “Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν ένα από τα πιο πολυάσχολα, με κρατήσεις για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στην Ίμπιζα και την Ισπανία, και μια σειρά κρατήσεων για το 2021. Το ενδιαφέρον σίγουρα κορυφώνεται, αλλά μερικοί περιμένουν τις ανακοινώσεις σχετικά με τους ανοιχτούς προορισμούς και άρση της καραντίνας. Πιστεύω ότι όταν οι άνθρωποι δουν εικόνες από πτήσεις και τόπους διαμονής και πως είναι πλέον οι διακοπές, η ζήτηση ελπίζουμε ότι θα αυξηθεί περαιτέρω. Συμβουλεύω τους πελατες ότι οι διακοπές υπόκεινται σε επιβεβαίωση των αεροπορικών ‘γεφυρών’, ότι ενδέχεται να αλλάξουν, λόγω ενοποίησης πτήσεων και διαμονής και ότι υπάρχει κίνδυνος ακύρωσης. Χρησιμοποιώ μόνο χειριστές που υποστηρίζουν τους πελάτες με επιλογές για αλλαγή ή επιστροφή χρημάτων και με έγκαιρη ολοκλήρωσή τους. Συζητήσαμε το σύστημα του ‘φωτεινού σηματοδότη’ και πως θα μπορούσε να λειτουργήσει, αλλά όλα αυτά υπόκεινται σε επιβεβαίωση από την κυβέρνηση αυτήν την εβδομάδα”.

Η Emma Coulthurst, από τον ιστότοπο σύγκρισης τιμών TravelSupermarket, δήλωσε: “Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν το πιο πολυάσχολο για τη TravelSupermarket από το lockdown. Με την επιβεβαίωση για την αντικατάσταση της καραντίνας 14 ημερών στο Ηνωμένο Βασίλειο από ένα σύστημα ‘φωτεινού σηματοδότη’ ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε και να μη χρειαστεί καραντίνα για ορισμένους δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς, έχουμε δει αύξηση 100% στις αναζητήσεις σύγκρισης τιμών για διακοπές και 50% περισσότερα κλικ και κρατήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο σε σύγκριση με το προηγούμενο. Αυτά είναι τα πρώτα αληθινά βήματα ανάκαμψης και οι κρατήσεις προσφέρουν ελπίδα για διακοπές για τον εξερχόμενο τουρισμό. Ωστόσο, αυτά έρχονται πολύ αργότερα από ό,τι συνήθως για τα καλοκαιρινά ταξίδια στο εξωτερικό. Ελπίζουμε ότι αυτές οι κρατήσεις θα επιτρέψουν στην τουριστικη βιομηχανία να σώσει κάτι το καλοκαίρι και να αρχίσει να αναζωογονείται. Οι άνθρωποι τώρα ψάχνουν περισσότερο για πακέτα διακοπών στο εξωτερικό για αυτό το καλοκαίρι και οι κρατήσεις αυξάνονται”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024