Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣΕΤΕ: 'Η κίνηση παραμένει σχεδόν ανύπαρκτη, τα περισσότερα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά'
Τουρισμός και οικονομία

ΣΕΤΕ: 'Η κίνηση παραμένει σχεδόν ανύπαρκτη, τα περισσότερα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά'

Επιστολή του ΣΕΤΕ στους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών με αίτημα για επέκταση του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας για καταλύματα συνεχούς λειτουργίας, τουριστικά γραφεία και λεωφορεία και για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2020.

Στους κ.κ. Γιάννη Βρούτση, υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Χρήστο Σταϊκούρα, υπουργό Οικονομικών απευθύνεται επιστολή του ΣΕΤΕ, με αίτημα για επέκταση του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας για καταλύματα συνεχούς λειτουργίας, τουριστικά γραφεία και λεωφορεία και για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2020. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, τη γενική γραμματέα Εργασίας, κα Άννα Στρατινάκη, και τον γενικό γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

“Από την αρχή της κρίσης της πανδημίας του COVID-19, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία, παρακολουθώντας τις εξελίξεις και προσπαθώντας να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες, κατά το δυνατόν, προϋποθέσεις, επιβίωσης επιχειρήσεων και εργαζομένων. Έχουμε συμφωνήσει ότι η κατάσταση είναι δυναμική και τα μέτρα θα πρέπει να επανεξετάζονται ανάλογα με τα δεδομένα”, αναφέρει ο ΣΕΤΕ στην επιστολή του.

“Από την 1η Ιουνίου έχει αρθεί η απαγόρευση λειτουργίας καταλυμάτων 12μηνης λειτουργίας, ενώ από τις 15 Ιουνίου έχουν ξεκινήσει πτήσεις στα αεροδρόμια Αθηνών – Θεσσαλονίκης και έχουν ανοίξει και τα οδικά σύνορα σε τέσσερις μεθοριακούς σταθμούς. Παρ’όλα αυτά, η κίνηση παραμένει σχεδόν ανύπαρκτη και τα περισσότερα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας παραμένουν κλειστά, χωρίς να έχουν ανακοινώσει ημερομηνίες ανοίγματος. Αυτό προφανώς συμπαρασύρει σε απραξία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, όπως τα τουριστικά γραφεία και λεωφορεία.

Δεδομένου ότι τα πράγματα δε φαίνεται να αλλάζουν άμεσα, από την άλλη όμως είναι κρίσιμη η δημιουργία συνθήκης που θα αποτρέψει απολύσεις, ζητούμε να εξετάσετε άμεσα και να προχωρήσετε στην επέκταση του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας για καταλύματα συνεχούς λειτουργίας, τουριστικά γραφεία και λεωφορεία και για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2020, όπως ήδη έχει γίνει για τις εποχικές τουριστικές επιχειρήσεις.

Αναμένουμε τις ενέργειές σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για συνεργασία, προκειμένου να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024