Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΣτην Κω η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για να υποδεχθεί την πρώτη πτήση από το εξωτερικό
Υπουργείο Τουρισμού

Στην Κω η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για να υποδεχθεί την πρώτη πτήση από το εξωτερικό

Συνεργασία της 'Bild' και της TUI δίνει δώρο μια πτήση στην Κω σε 170 ιατρούς από τη Γερμανία.

Στην Κω βρίσκεται από το πρωί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού προκειμένου να υποδεχθεί την πρώτη αεροπορική πτήση από το εξωτερικό, η οποία θα προσγειωθεί σε ελληνικό περιφερειακό αεροδρόμιο.

Κατά την άφιξή του στο νησί του Ιπποκράτη, ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε: “Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε εδώ, στο νησί της Κω. Το νησί από το οποίο ουσιαστικά ξεκινάμε με την πρώτη πτήση από το εξωτερικό σε περιφερειακό αεροδρόμιο τον ελληνικό τουρισμό. Ξέρουμε όλοι πως φέτος θα είναι μια διαφορετική και δύσκολη χρονιά, αλλά είμαστε όλοι σίγουροι ότι θα είναι μια ασφαλής χρονιά. Συμβολικά ξεκινάμε από το νησί του Ιπποκράτη, από το νησί που η ιατρική ξεκίνησε και η συνεργασία της “Bild” και της TUI δίνει δώρο μια πτήση στους ανθρώπους που μόχθησαν, προσπάθησαν και βοήθησαν τη Γερμανία να ξεπεράσει αυτήν την κρίση. Οι ήρωες αυτοί θα έρθουν στην Κω για να περάσουν τις διακοπές που τόσο αξίζουν για όσα κατάφεραν. Συναντηθήκαμε και με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται εδώ για αυτόν το σκοπό και θα πιάσει δουλειά μέσα στις επόμενες ημέρες για να μας προστατεύει όλους. Χαίρομαι που όλες οι διαδικασίες προχωρούν όπως ακριβώς έχουν σχεδιαστεί. Παραμένουμε σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα για οτιδήποτε προκύψει στο νέο αυτό ξεκίνημα”.

Ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, δήλωσε: “H Κως έχει ξεχωριστή δυναμική ως τουριστικός προορισμός. Το γεγονός ότι η πρώτη διεθνής πτήση έχει ως προορισμό την Κω ενέχει ένα σπουδαίο συμβολισμό. Σήμερα, στέλνουμε το μήνυμα ότι η Κως είναι εδώ, είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός, είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες της. Η επόμενη ημέρα για τον ελληνικό τουρισμό συνδέεται με τη διαμόρφωση μιας νέας τουριστικής ταυτότητας, που θα στηρίζεται σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο και θα εισάγει νέα στοιχεία στο τουριστικό προϊόν του νησιού”.

Στη συνέχεια πραγματοποίηθηκε συνάντηση του υπουργού Τουρισμού με τοπικούς τουριστικούς φορείς στο Δημαρχείο της Κω. Αυτή την ώρα δίνεται συνέντευξη Τύπου του κ. Θεοχάρη στον ίδιο χώρο και το απόγευμα, στις 6 η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού θα παρευρεθεί στον αερολιμένα της Κω στο πλαίσιο της άφιξης της πρώτης διεθνούς πτήσης που θα προσγειωθεί σε περιφερειακό αεροδρόμιο της χώρας. Πρόκειται για πτήση της αεροπορικής εταιρείας TUI από τη Γερμανία, η οποία θα μεταφέρει στη χώρα μας 170 ιατρούς, ως δώρο αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για τη συνεισφορά τους στην καταπολέμηση του κορωνοϊού στη Γερμανία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024