Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΕισαγωγή σπουδαστών σε τρεις νέες σχολές ξεναγών – Ρέθυμνο, Κέρκυρα και Ρόδο
Τουριστική εκπαίδευση

Εισαγωγή σπουδαστών σε τρεις νέες σχολές ξεναγών – Ρέθυμνο, Κέρκυρα και Ρόδο

'Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της τουριστικής εκπαίδευσης ιδρύονται και λειτουργούν ταυτόχρονα 5 Σχολές Ξεναγών εθνικής εμβέλειας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ρέθυμνο και Ρόδο', λέει ο υφυπιουργός Τουρισμού .

Τις προκηρύξεις για την εισαγωγή σπουδαστών σε τρεις νέες σχολές ξεναγών υπέγραψε ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, οι οποίες αναρτήθηκαν ήδη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Ταυτόχρονα, εκδόθηκαν και οι προκηρύξεις για την εισαγωγή νέας σειράς σπουδαστών στις Σχολές Ξεναγών Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

“Πριν από ένα χρόνο κάναμε την αρχή. Καινοτομήσαμε και λειτούργησαν για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, δύο σειρές εισαγωγής (πρώτο και δεύτερο έτος) στη Σχολή Ξεναγών Αθήνας. Επαναλειτουργήσαμε, επίσης, μετά από σχεδόν 10 χρόνια, τη Σχολή Ξεναγών στη Θεσσαλονίκη. Τώρα, ιδρύουμε και λειτουργούμε τρεις νέες Σχολές Ξεναγών εθνικής εμβέλειας, στο Ρέθυμνο της Κρήτης, την Κέρκυρα και τη Ρόδο.

Ισχυρή πολιτική βούληση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Τουρισμού ήταν και είναι η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, αλλά και του επαγγέλματος του ξεναγού”.

Όπως τονίζει σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας, “για πρώτη φορά υπάρχει ένα εθνικό πλαίσιο για τη λειτουργία των Σχολών Ξεναγών σε πέντε πόλεις της χώρας. Πρόκειται για μια εξέλιξη που αλλάζει το χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης.

Μέσα από τη λειτουργία αυτών των σχολών, θα εκπαιδευτούν στελέχη ικανά για να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις της τουριστικής αγοράς και αναδεικνύεται η επαγγελματική ταυτότητα των ξεναγών”.

Οι προκηρύξεις για τις νέες Σχολές Ξεναγών Κέρκυρας, Ρέθυμνου Κρήτης και Ρόδου αφορούν στην εισαγωγή 40 σπουδαστών σε κάθε σχολή. Στις Σχολές Ξεναγών Αθήνας και Θεσσαλονίκης προβλέπεται η εισαγωγή 35 σπουδαστών.

Οι υποψήφιοι προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής υποβάλλουν από 31/08/2020 μέχρι 11/09/2020 στον ειδικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα mintour.edu.gr αίτηση συμμετοχής, η οποία γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού ηλεκτρονικά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024