Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠρώτη άφιξη πτήσης εξωτερικού σε ελληνικό περιφερειακό αεροδρόμιο
Αερομεταφορές

Πρώτη άφιξη πτήσης εξωτερικού σε ελληνικό περιφερειακό αεροδρόμιο

Μια 'γενική δοκιμή' κατά κάποιο τρόπο, εν όψει της απελευθέρωσης των εισερχόμενων πτήσεων στα αεροδρόμια της χώρας, που είναι προγραμματισμένη για αύριο, 1η Ιουλίου.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού με επικεφαλής τον υπουργό κ. Χάρη Θεοχάρη και τον υφυπουργό κ. Μάνο Κόνσολα, καθώς και άλλους φορείς υποδέχθηκαν στην Κω την πρώτη πτήση εξωτερικού η οποία προσγειώνεται σε περιφερειακό αεροδρόμιο της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού, η συγκεκριμένη άφιξη, ύστερα από μήνες απαγόρευσης των αεροπορικών δρομολογίων προς την περιφέρεια της χώρας εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για τον COVID-19, αποτελεί γεγονός υψηλού συμβολισμού. Επιβεβαιώνει στην πράξη ότι η επιχείρηση επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και προχωρά χωρίς παρέκκλιση από τον αρχικό προγραμματισμό του υπουργείου και της κυβέρνησης.

Σε μια “γενική δοκιμή” κατά κάποιο τρόπο, εν όψει της απελευθέρωσης των εισερχόμενων πτήσεων στα αεροδρόμια της χώρας, η οποία είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιουλίου, ήταν ένα αεροσκάφος της TUI αυτό που προσγειώθηκε χθες, Δευτέρα 29 Ιουνίου, στο αεροδρόμιο της Κω. Το αεροπλάνο του πολυεθνικού τουριστικού κολοσσού TUI, σε μια ειδική πτήση από τη Γερμανία μετέφερε γιατρούς, νοσηλευτές, πυροσβέστες και άλλους επαγγελματίες που έδωσαν τη μάχη κατά του κορονοϊού.

Η Κως επελέγη από την TUI σαν δώρο εις ένδειξιν αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης. Αλλά και ως ιδανικός τόπος ξεκούρασης και αναψυχής για περίπου 200 ανθρώπους οι οποίοι υπερέβαλαν εαυτόν, εκτελώντας με αφοσίωση και ηρωισμό το καθήκον απέναντι στους ασθενείς συνανθρώπους τους. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη πτήση επέβαιναν και υψηλόβαθμα στελέχη της TUI.

Ο υπουργός Τουρισμού αμέσως μόλις απηύθυνε εγκάρδιο καλωσόρισμα στους ξένους επισκέπτες, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Είναι μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση να καλωσορίζουμε στην Ελλάδα -και συγκεκριμένα στην Κω, το νησί του Ιπποκράτη- τους ιατρούς και όλο το προσωπικό από τη Γερμανία, ανθρώπους οι οποίοι ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του ιού COVID-19.

Θέλω να ευχαριστήσω την TUI, έναν στρατηγικό σύμμαχο για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς επίσης και την εφημερίδα ‘Bild’, για αυτήν την εξαιρετική πρωτοβουλία. Αυτή η υψηλού συμβολισμού πτήση, είναι η πρώτη διεθνής πτήση μετά από τo lockdown, η οποία έρχεται σε ένα νησί της χώρας μας, τη φιλόξενη Κω. Είμαι σίγουρος πως οι επισκέπτες θα απολαύσουν τις διακοπές τους σε αυτό το όμορφο μέρος, τη γενέτειρα της σύγχρονης ιατρικής”.

Σε παρόμοιο τόνο με τον κ. Θεοχάρη, με έκδηλη την ικανοποίηση για την πορεία της επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού, αλλά και την συγκίνηση για την πρώτη άφιξη μετά από την έξαρση της πανδημίας, κινήθηκαν με τα δικά τους σχόλια ο υφυπουργός Τουρισμού, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024