Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsTUI, Ryanair, easyJet και British Airways ακυρώνουν πτήσεις μετά τη νέα NOTAM της Αθήνας
Αεροπορικές εταιρείες

TUI, Ryanair, easyJet και British Airways ακυρώνουν πτήσεις μετά τη νέα NOTAM της Αθήνας

TUI, easyJet και Ryanair ακυρώνουν όλες τις πτήσεις και τα πακέτα διακοπών προς την Ελλάδα, ύστερα από τη νέα παράταση αναστολής πτήσεων από/προς το Ην. Βασίλειο έως τις 15 Ιουλίου, λόγω υψηλού ποσοστού κρουσμάτων στη Βρετανία.

Οι βρετανικοί Τ.Ο. και αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε κατάργηση χιλιάδων πτήσεων και πακέτων διακοπών προς την Ελλάδα, καθώς η χώρα μας επέκτεινε την απαγόρευση των αφίξεων από το Ηνωμένο Βασίλειο.

TUI, Ryanair, easyJet, Jet2 και British Airways περιέκοψαν όλα τα ταξιδιψωτικά πλάνα των Βρετανών τουριστών, που είχαν κάνει κράτηση με την ελπίδα για μια απόδραση στις αρχές Ιουλίου.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όμως χθες το βράδυ επέκτεινε την απαγόρευση πτήσεων από/προς το Ηνωμένο Βασίλειο, που έληγε την 1η Ιουλίου, έως την Τετάρτη 15 Ιουλίου.

Η απόφαση ελήφθη παρά τα σχέδια του Ηνωμένου Βασιλείου να συμπεριλάβει την Ελλάδα σε μια “πράσινη” ομάδα χωρών, ασφαλών για τους Βρετανούς να ταξιδέψουν, χρησιμοποιώντας αεροπορικές “γέφυρες” χωρίς καραντίνα.

Η TUI, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός του Ηνωμένου Βασιλείου, επρόκειτο να εξυπηρετήσει πτήσεις προς τέσσερα ελληνικά νησιά όταν επανεκκινήσει τις δραστηριότητές του στις 11 Ιουλίου, ενώ η EasyJet είχε ανακοινώσει σχέδια για επανάληψη πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα με ναύλους που ξεκινούν από 39,99 λίρες.

Ο επικεφαλής της TUI ζήτησε σήμερα το πρωί περισσότερη σαφήνεια από τη βρετανική κυβέρνηση σχετικά με το σχέδιο “αεροπορικών γεφυρών” προειδοποιώντας ότι και άλλες χώρες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας (για παράταση της απαγόρευσης πτήσεων). Ο Andrew Flintham, διευθύνων σύμβουλος της TUI UK & Ireland, δήλωσε: “Νομίζω ότι θα εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες δυσκολίες μέχρι την ομαλοποήση της κατάστασης“.

Εκπρόσωπος της easyJet ανέφερε στην εφημερίδα “Mirror“: “Θα επανεξετάσουμε το πρόγραμμα πτήσεών μας και πελάτες των οποίων οι πτήσεις θα πρέπει να ακυρωθούν λόγω οποιωνδήποτε περιορισμών θα ειδοποιηθούν και θα ενημερωθούν για τις επιλογές τους, που περιλαμβάνουν δωρεάν μεταφορά, κουπόνι ίση με την αξία της κράτησής τους ή επιστροφή χρημάτων”.

Εκπρόσωπος της TUI πρόσθεσε: “Σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες της ελληνικής κυβέρνησης, οι προγραμματισμένες πτήσεις μας προς την Ελλάδα μεταξύ 11-14 Ιουλίου δε θα προχωρήσουν. Όταν ανακοινώσαμε τα σχέδιά μας για την εκ νέου έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών, πάντα λέγαμε ότι υπόκεινται στις κυβερνητικές οδηγίες. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και να ενημερώνουμε το πρόγραμμα διακοπών μας όπου αυτό απαιτείται”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024