Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚΙΝ.ΑΛ.: Πλήθος διαδικαστικών προβλημάτων και αστοχιών με το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν από 1η Ιουλίου
Τουριστική πολιτική

ΚΙΝ.ΑΛ.: Πλήθος διαδικαστικών προβλημάτων και αστοχιών με το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν από 1η Ιουλίου

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ακόμη ότι κλειστή παραμένει η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για το έκτακτο επίδομα ανεργίας των καλοκαιρινών μηνών, που θα άνοιγε στις 15/6, αφήνοντας μετέωρους τους εποχικά εργαζόμενους στον επισιτισμό και στην εστίαση.

Ο κ. Γεώργιος Σ. Φραγγίδης, βουλευτής Κιλκίς και υπεύθυνος κοινοβουλευτικού τομέα τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν από την 1η Ιουλίου: “Την ώρα που υποδεχόμαστε τις πρώτες διεθνείς πτήσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και οι τουρίστες απελπίζονται με την προχειρότητα και την ανικανότητα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το άνοιγμα του τουρισμού.

Η ανακοίνωση της υποχρεωτικής συμπλήρωσης της φόρμας Passenger Locator Form (PLF), από τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς Ελλάδα, μέσα στο Σαββατοκύριακο, μία ανάσα πριν το άνοιγμα των περιφερειακών αεροδρομίων και συνοδεία πλήθους διαδικαστικών προβλημάτων και αστοχιών, οδήγησε σε σωρεία ακυρώσεων και δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό.

Χρόνος υπήρχε αρκετός για να γίνει σωστός σχεδιασμός. Στην Κύπρο τα ενδιαφερόμενα μέρη είχαν ενημερωθεί ήδη από τις 3 Ιουνίου.

Αναρωτιέται κανείς για το μέγεθος της κυβερνητικής ανεπάρκειας. Τη στιγμή που υποτίθεται ότι πράττουν τα πάντα για την ομαλή και επιτυχημένη επανεκκίνηση του τουρισμού, το Υπουργείο Τουρισμού και η κυβέρνηση αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Μεσούσης της τουριστικής περιόδου, αντί να τρέχουν για την επιτυχία, με τις επιλογές τους κάνουν βήματα πίσω”.

“Χιλιάδες εργαζόμενοι στο νευραλγικό κλάδο του τουρισμού μένουν μετέωροι και απροστάτευτοι από μια κυβέρνηση που αντί να προνοεί, κωλυσιεργεί”
Επίσης, σε κοινή τους δήλωση, ο κ. Φραγγίδης και ο γραμματέας του τομέα τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης αναφέρουν: “Η κυβέρνηση αντί να προστατεύσει τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τις οικογένειές τους, στην κρίσιμη αυτή φάση που πλήττεται το δικαίωμά τους στην επιβίωση, τους βάζει εμπόδια. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι σε εποχικά ξενοδοχεία που περίμεναν να ανοίξει η πλατφόρμα για την αίτηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού μέσω αναστολής της σύμβασης, αιφνιδιάστηκαν δυσάρεστα, καθώς η πλατφόρμα δεν άνοιξε. Από το Υπουργείο Εργασίας ενημερώθηκαν ότι θα ανοίξει τελικά στις 7/7/2020!

Επισημαίνεται ότι αυτά τα 534 ευρώ, που φυσικά δεν επαρκούν για μια αξιοπρεπή διαβίωση, αφορούν στο μήνα Ιούνιο και παραπέμπονται έτσι για το τέλος Ιουλίου. Επιπρόσθετα, κλειστή παραμένει και η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για το έκτακτο επίδομα ανεργίας των καλοκαιρινών μηνών, που θα άνοιγε στις 15/6, αφήνοντας μετέωρους τους εποχικά εργαζόμενους στον επισιτισμό και στην εστίαση.
Τέλος, δε διασφαλίζονται οι εποχικά εργαζόμενοι ως προς την επαναπρόσληψή τους στα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία, αλλά και στον επισιτισμό, η οποία υπαγορεύεται ρητά ως υποχρεωτική από το Νόμο 1545/85 άρθρο 18 παρ.6.

Αναρωτιέται κανείς αν μπορούν να ζήσουν οικογένειες χωρίς εισόδημα και με τις υποχρεώσεις να τρέχουν. Όσο προχωράμε, περιπτώσεις όπως η πρόσφατη λιποθυμία κοριτσιού από την πείνα στη Ρόδο, κόρης άνεργης εποχικά εργαζόμενης στον τουρισμό, δε θα αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά. Ο τουρισμός όμως είναι οι άνθρωποί του. Για να επιβιώσει και να ισχυροποιηθεί χρειάζεται να επιβιώσουν πρώτα εκείνοι”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024