Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞεκινά το διαγωνιστικό πρόγραμμα Idea Platform του CapsuleT
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Ξεκινά το διαγωνιστικό πρόγραμμα Idea Platform του CapsuleT

Το Idea Platform απευθύνεται σε νέους/νέες φοιτητές/φοιτήτριες, αποφοίτους, μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς φοιτητές των σχολών της χώρας, νέα άνεργα στελέχη και νέες επιχειρήσεις σε πολύ πρώιμο στάδιο δραστηριοποίησης, με τεχνολογικό και επιχειρηματικό υπόβαθρο. Οι συμμετέχοντες θα εργαστούν για την εξεύρεση λύσεων σε πραγματικά προβλήματα που αφορούν τον τομέα του τουρισμού.

Την έναρξη του διαγωνιστικού προγράμματος Idea Platform ανακοινώνει ο Επιταχυντής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος. Πιστός στη δέσμευσή του να προάγει ποικιλοτρόπως την καινοτομία στο ελληνικό τουριστικό προϊόν, ο CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, ο πρώτος επιταχυντής για νεοφυείς επιχειρήσεις στο χώρο του τουρισμού προχωρά στη διεύρυνση των δράσεων του με τη δρομολόγηση του Idea Platform (Πλατφόρμας Ιδεών).

“Άλλωστε, μία καλή ιδέα που δεν υλοποιείται ποτέ, είναι μία χαμένη ευκαιρία! Και οι ευκαιρίες δεν είναι για να σπαταλούνται…” σημειώνουν οι γνώστες των πλέον επιτυχημένων projects της αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό ο CapsuleT καλεί νέες και νέους να κάνουν την ιδέα τους πραγματικότητα, δηλώνοντας συμμετοχή στο Idea Platform, μέσω του οποίου θα λάβουν την κατάλληλη συμβουλευτική καθοδήγηση και υποστήριξη από εξειδικευμένους μέντορες, με στόχο να αναπτύξουν την ιδέα τους και να τη μετατρέψουν σε μία καινούργια επιχείρηση.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν;
Το Idea Platform απευθύνεται σε νέους/νέες φοιτητές/φοιτήτριες, αποφοίτους, μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς φοιτητές των σχολών της χώρας, νέα άνεργα στελέχη και νέες επιχειρήσεις σε πολύ πρώιμο στάδιο δραστηριοποίησης, με τεχνολογικό και επιχειρηματικό υπόβαθρο. Οι συμμετέχοντες θα εργαστούν για την εξεύρεση λύσεων σε πραγματικά προβλήματα που αφορούν τον τομέα του τουρισμού.

Σκοπός για τους συμμετέχοντες είναι να βρουν επιχειρηματικές ιδέες που δύνανται να λύσουν πρακτικά προβλήματα που εντοπίζονται στον τουριστικό τομέα, με την εφαρμογή τεχνολογικών λύσεων. Τελικώς, η ομάδα του επιταχυντή αναζητά ιδέες που μπορούν να γίνουν νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) και δυνητικά να ενταχθούν μελλοντικά στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης, ώστε να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση στο πρόγραμμα, θα πρέπει να είναι άτομα ή ομάδες με μία καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα σχετική με τον τουριστικό τομέα, που θα προϋποθέτει τη χρήση τεχνολογίας προκειμένου να εφαρμοστεί. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι άνω των 18 και μέχρι 35 ετών, νέοι/νέες φοιτητές/φοιτήτριες, απόφοιτοι, μεταπτυχιακοί ή διδακτορικοί φοιτητές σχολών σχετικών με τομείς, όπως οι Θετικές Επιστήμες, Μηχανική και Μηχανολογία, Πληροφορική, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικά, Τουριστικό Μάνατζμεντ και ούτω καθεξής. Οι αιτούντες πρέπει να έχουν την ελληνική ιθαγένεια ή να είναι κάτοικοι Ελλάδας. Στην περίπτωση αίτησης από ομάδα, οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να έχουν λάβει οποιαδήποτε άλλη χρηματοδότηση, πλην μόνο ενός πρώτου γύρου χρηματοδότησης/friends & family (που δεν υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ) και η εταιρεία θα πρέπει να έχει συσταθεί για λιγότερο από ένα χρόνο.

Τα φυσικά πρόσωπα ή οι ομάδες συμμετέχουν με ιδέες για εφαρμογές σε προϊόντα και υπηρεσίες, τα οποία είναι σχετικά με τους στόχους και την θεματική ενότητα του Idea Platform, ήτοι εφαρμογές και λύσεις για τον τουριστικό κλάδο ξενοδοχίας και εστίασης (hotel management, revenue management, channel management, HR management, guest products & services κ.λπ.), για τουριστικές μεταφορές (Distribution & Transfers), για μηχανές αναζήτησης κρατήσεων και ηλεκτρονικών τουριστικών γραφείων (booking engines & ΟΤΑ), για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, ξεναγήσεις και εκδηλώσεις, όπως επίσης προϊόντα και λύσεις για αερολιμένες, θαλάσσιο τουρισμό-μαρίνες, εφαρμογές και λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικών πόρων (ενδεικτικά ξενοδοχειακών μονάδων, τουριστικών εγκαταστάσεων, μουσείων αλλά και νησιών, χωριών, περιοχών με ιδιαίτερη τουριστική συγκέντρωση κ.λπ.), εξειδικευμένες λύσεις επικοινωνίας και προωθητικών ενεργειών (όπως μέτρηση και αξιολόγηση υπηρεσιών, κοινωνικών δικτύων, διαφήμισης κ.λΠ.). Παράλληλα υπάρχει ξεχωριστή ειδική ενότητα για λύσεις σε προβλήματα και λειτουργικές ιδέες που θα αφορούν εφαρμογές για την επίλυση και διαχείριση αναγκών που έχουν προκύψει σε επιχειρήσεις, φορείς και μονάδες τουρισμού λόγω της πανδημίας από τον COVID-19.

Δομή του προγράμματος
To Idea Platform θα έχει συνολική διάρκεια 5 ημερών και θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του επιταχυντή στην Καλλιθέα (Αχιλλέως 8) ή διαδικτυακά (σε περίπτωση περιορισμού/νέων μέτρων) στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2020 όπου θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά σεμινάρια (workshops), ομιλίες και συμβουλευτική καθοδήγηση. Σημειώνεται πως η διάρκεια των 5 ημερών συμπεριλαμβάνει τόσο την προπαρασκευαστική περίοδο όσο και τις ημέρες του διαγωνιστικού μέρους.

Ηγετικές εταιρείες στο πλευρό των συμμετεχόντων
Υπογραμμίζεται ότι για το Idea Platform, η ομάδα του CapsuleT χαίρει -για ακόμα μία φορά- της εκτίμησης και έμπρακτης υποστήριξης ηγετικών εταιρειών που έσπευσαν να στηρίξουν το πρόγραμμα. Έτσι, εκτός από τη Google που συμμετέχει ενεργά και στην προκειμένη πρωτοβουλία του επιταχυντή, στο Idea Platform του προσεχούς Σεπτεμβρίου θα συμπράξουν και εκπρόσωποι από μεγάλους οργανισμούς της χώρας που συμμετέχουν ως στρατηγικοί συνεργάτες, όπως -μεταξύ άλλων- ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Expedia Group, το Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, το NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, κ.ά. Επιπλέον, την προσπάθεια του επιταχυντή θα στηρίξουν και εκπρόσωποι αναγνωρισμένων νεοφυών επιχειρήσεων στο χώρο του τουρισμού∙ ενδεικτικά, εκτός των άλλων, περιλαμβάνονται η Clio Muse Tours, η Ferryhopper, η Keeano, η SaMMYacht, η TravelMyth, η Triparound, η Welcome Pickups, η Woof Together, η Workathlon, η Zoottle, κ.ά.

Επόμενα βήματα
Εάν πληροίτε όλα τα κριτήρια, τότε το επόμενο βήμα είναι να έχετε το χρόνο να δεσμευτείτε στις υποχρεώσεις του προγράμματος για 5 ημέρες συνολικά. Η δέσμευση αυτή περιλαμβάνει την παρουσία σας στις εγκαταστάσεις του επιταχυντή στη διάρκεια της προπαρασκευαστικής περιόδου, τη συμμετοχή σε όλα τα σχετικά, εκπαιδευτικά σεμινάρια (workshops) και συναντήσεις, το χρόνο να εργαστείτε με τους μέντορές σας και τον ενθουσιασμό να συνεργαστείτε με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες του προγράμματος, κατά την περίοδο του Idea Platform.

Υποβολή αιτήσεων
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τo Idea Platform του CapsuleΤ ξεκίνησε την 1η Ιουλίου 2020 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουλίου 2020.

Προτού κάνετε αίτηση, παρακαλούμε όπως διαβάσετε προσεκτικά τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τους όρους/προϋποθέσεις του προγράμματος και προετοιμάσετε όλο το απαραίτητο περιεχόμενο προκειμένου να το συμπεριλάβετε στην αίτησή σας (στοιχεία, ατομικά βιογραφικά σημειώματα ή/και της ομάδας, συνοπτική παρουσίαση της κεντρικής ιδέας). Επισημαίνεται πως η υποβολή αιτήσεων πραγματοποιείται στην ελληνική γλώσσα.

Όσες και όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να συμμετάσχουν στο Idea Platform του CapsuleT, μπορούν να μεταβούν και να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα εδώ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024