Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Η Βρετανία αποφάσισε την άρση της υποχρεωτικής καραντίνας για ταξιδιώτες από 10 Ιουλίου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 03 Ιούλιος 2020, 09:21

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι αναμένει οι χώρες που θα περιλαμβάνονται στη εν λόγω λίστα άρσης καραντίνας για τη Βρετανία (περίπου 60 συνολικά) να ανταποδώσουν χαλαρώνοντας τους δικούς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.


Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες πως θα άρει από τις 10 Ιουλίου την υποχρεωτική καραντίνα λόγω COVID-19 για ταξιδιώτες που φτάνουν στη Βρετανία από χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο πλήρης κατάλογος των χωρών που καλύπτονται από την άρση αυτού του περιοριστικού μέτρου θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, οι ταξιδιώτες πρέπει να θέτουν τους εαυτούς τους σε απομόνωση για 14 ημέρες κατά την είσοδό τους στη χώρα, μέτρο που ορισμένες αεροπορικές εταιρείες και η ταξιδιωτική βιομηχανία τονίζουν ότι θα στοιχίσει σε χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα προκαλέσει περαιτέρω ζημιά στην οικονομία.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι αναμένει ότι οι χώρες που θα περιλαμβάνονται στη εν λόγω λίστα άρσης καραντίνας για τη Βρετανία (περίπου 60 συνολικά) να ανταποδώσουν χαλαρώνοντας τους δικούς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας θα ορίσει εξαιρέσεις στις ταξιδιωτικές του οδηγίες ενάντια σε “όλα εκτός από τα αναγκαία” διεθνή ταξίδια από τις 4 Ιουλίου.

“Σήμερα σηματοδοτείται το επόμενο βήμα για να ξανανοίξουμε προσεκτικά το μεγάλο μας έθνος”, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps. “Όλο το έθνος έχει εργαστεί ακούραστα για να φτάσει σε αυτό το στάδιο, επομένως η ασφάλεια πρέπει να παραμείνει η λέξη-κλειδί και δε θα διστάσουμε να κινηθούμε γρήγορα για να προστατευθούμε, εάν τα ποσοστά μόλυνσης αυξηθούν σε χώρες με τις οποίες επανασυνδεόμαστε”.

Εκπρόσωπος της εμπορικής ένωσης Airlines UK δήλωσε ότι η ανακοίνωση είναι “πολύ ευπρόσδεκτη” και σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν “να ξεκινήσουν εκ νέου υπηρεσίες σε πολλές βασικές αγορές εγκαίρως για τα καλοκαιρινά ταξίδια στην περίοδο αιχμής”. “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η καραντίνα είχε καταστροφικό αντίκτυπο στη βιομηχανία μας και ενώ είναι ευπρόσδεκτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση καταργεί τη γενική απαγόρευση, θα ενθαρρύνουμε την αυστηρότητα, ενώ οι αποφάσεις των ειδικών θα εφαρμόζονται σε όλες τις μελλοντικές αποφάσεις που αφορούν στις επιχειρήσεις μας”, κατέληξε.

Όσον αφορά στις αποκεντρωμένες κυβερνήσεις της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, αυές καθορίζουν μόνες τους τα ζητήματα δημόσιας υγείας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top